validae Postat Ianuarie 24 Partajează Postat Ianuarie 24 Pe mine chiar mă interesează să strâng într-un loc praful cu ionizatorul, nu să-l știu prezent în aer.La fel și fumul de la serviciu... Iar faptul că el acumulează praful și fumul în zona electrodului ionizant mi-a fost confirmat de utilizarea lui anterioară. Link spre comentariu
norad Postat Ianuarie 25 Partajează Postat Ianuarie 25 Acum 13 ore, Alic a spus: Ionii ăștia, prezenta lor, se poate măsura cumva, determina cantitatea? In cartea lui Deleanu e mentionat ca se poate determina concentratia anionilor. Aparatele Genion cred ca erau facute la Electrocontact, Botosani. 1 Link spre comentariu
Alic Postat Ianuarie 25 Autor Partajează Postat Ianuarie 25 (editat) Multumesc Norad. .......................................................................... Asta-i forma finala la cablaj. Cei care doresc vreo placa, ii rog sa-mi dea mesaj privat pana marti. Daca are cineva timp, il rog sa se uite pe cablaj sa nu fi facut vreo belea. Sunt cam puzderie si fac totul pe graba. Multumesc. ................................. Validae, poti sterge partea comerciala. Cererile de cablaj si ce s-a mai postat in sensul asta. Care e ste interesat imi da mesaj privat. Sters si mesajul bolduit , adica asta. Merci. PCB_ION-GENERATOR-copy_2025-01-25.pdf Editat Ianuarie 25 de Alic Link spre comentariu
norad Postat Ianuarie 25 Partajează Postat Ianuarie 25 In cartea lui Dumitru Iurea - Genereatoare de aeroioni, lampa cu neon e pusa in circuit dupa multiplicatoarele de tensiune. Lampa indica daca tot montajul functioneaza, nu doar daca e prezenta tensiunea la retea. Link spre comentariu
Alic Postat Ianuarie 25 Autor Partajează Postat Ianuarie 25 Ete ca la asta nu m-am gandit. E mai corect asta decat sa vezi prezenta tensiunii de retea. Trec la planseta... Link spre comentariu
Stefan Postat Ianuarie 25 Partajează Postat Ianuarie 25 Dacă tot treci la planșetă nu poți mări puțin distanțele între traseele unde oricum ai loc? Deși aici nu are nici o importanță, nu știu de ce dar îmi place mai mult prima variantă unde nu foloseai atâtea unghiuri drepte. Dacă modifici traseele și pui lampa pe ieșire vreau și eu doua bucăți, nu in freză ci de cablaje. Poți lăsa și posibilitatea de plantate a unui bec neon / LED pe intrare. Link spre comentariu
Alic Postat Ianuarie 25 Autor Partajează Postat Ianuarie 25 (editat) Mai tai din colturi. Lampa aia pe iesire imi cam mareste lungimea cablajului si ma trec aia de la fabrica in etapa urmatoare de pret. Ori maresc putin latimea cablajului. Din ce inteleg eu, dupa imaginea pusa de norad, ar fi doi electrozi. Noi avem mai multe celule de multiplicare. Valorile se schimba... Editat Ianuarie 25 de Alic Link spre comentariu
norad Postat Ianuarie 25 Partajează Postat Ianuarie 25 In schema de mai sus, electrozii de descarcare sunt sub forma de pieptene. Pentru un electrod sub forma de fir lung, cred ca aici gasiti informatii: Link spre comentariu
Alic Postat Ianuarie 25 Autor Partajează Postat Ianuarie 25 Deocamdata eu ma duc sa fac curat la gaini. Nevasta-mea a zis ca ar fi cazul iar eu am fost de acord. Link spre comentariu
Sorin2015 Postat Ianuarie 25 Partajează Postat Ianuarie 25 (editat) Becul cu neon pus in paralel cu un condensator formeaza un oscilator de relaxare, condensatorul se incara treptat si, cand atringe tensiunea de amorsare a descarcarii in neonul din bec, condensatorul se descarca brusc, urmand o succesiune de astfel de procese (constanta de timp depinde de puterea multiplicatorului, de capacitatea condensatorului si de tensiunile aprindere-stingere ale becului). Dar acest moft va consuma in permnenta din energia utila pentru firul ionozator si, in plus, va fi o sursa de perturbari electromagnetice, va trebui sa fie ecranata (in zona de inalta tensiune?!). Cablajul este prea imbarligat si nu va avea randament electric si fiabilitate. Trebuie sa fie un singur sir in linie dreapta de celule, de la intrare la iesire, astfel ca iesirea sa fie departe de intrare. Aici vad niste trasee care revin spre intrare printre diode, ceea ce este grav dpdv al scurgerilor de curent, mai ales daca circuitul va fi expus in aer, din repezeala punerii in functiune. Editat Ianuarie 25 de Sorin2015 adaugire Link spre comentariu
Alic Postat Ianuarie 25 Autor Partajează Postat Ianuarie 25 Am mai citit și eu puțin despre asta. În opinia mea, rămâne cum este. Atât mă duce capul. N-am apucat să mă uit în Tehnium... Link spre comentariu
Sorin2015 Postat Ianuarie 25 Partajează Postat Ianuarie 25 (editat) N-am dorit sa supar pe nimeni. Totusi, placa nu ar trebui sa fie cat mai mica, nu costul este prioritar, ci evitarea scurgerilor electrice. Celulele sa mearga spre dreapta, fara sa se intoarca spre stanga si apoi sa o ia din nou spre dreapta. O sa se acopere cu umezeala si praf carbonizat, ca la tuburile TV de pe vremuri, in zona inaltei tensiuni. Chiar daca se va impregna cu lac, tot vor exista imbatraniri de izolatie si vecinatatile cu gradient prea mare de potential se vor strapunge partial sau total. Chestia ce becul cu neon pus la iesire este o mare prostie, chiar daca optic functioneaza ca indicator. De fapt, dpdv al parazitarii electromagnetice, reprezinta un emitator de dinti de fierastrau (deci foarte multe armonici), iar firul ionizator intins prin camera ar deveni o antena de emisie foarte buna pentru gunoi electromagnetic, chiar daca becul cu neon ar fi ecranat cumva. Editat Ianuarie 25 de Sorin2015 corectare Link spre comentariu
validae Postat Ianuarie 25 Partajează Postat Ianuarie 25 Sunt de acord că acel bec cu Neon pus pe ieșire, deși ar părea util ca indicator de funcționare, mai mult ar încurca din cauza oscilațiilor produse.Iar cablajul ăla circular e cam nepractic.Cablajul trebuie să fie aerisit și nu înghesuit. Link spre comentariu
Alic Postat Ianuarie 25 Autor Partajează Postat Ianuarie 25 Zici de cablajul meu? Sa-l mai aerisesc oleaca? Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum