Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Generatorul de ioni negativi . Benefic pentru sanatate? :)

Alic

Postări Recomandate

Avem asa;

flomar -2 buc

denecucerit - 2 buc

Tanase Ion -2 buc

Alic - 4 buc

------------------------------------------------------- 10 buc comanda

Mai este cineva?

15 lei placa, transportul ramane sa-l stabilim de comun acord sau personalizat , dupa caz.

Puteti plati prin PayPal sau in cont de Transilvania(IBAN).(atentie la comisioane)  Nu am Revolut sau alte chestii de genul aplicatiilor pentru telefon.

Editat de Alic
Link spre comentariu

Pentru varianta alimntata din baterie un transformator flyback din acela pentru sursa HV de xerox sau imprimanta sau o sursa din aia modulara, scoate vreo 8 KV.

Ozonul se produce prin descarcarea Corona in jurul electrozilor, fara regimul de descarcare, eficienta in a produce ioni negativi e redusa, a folosi azotul ca mediu de descarcare nu e neaparat avantajoasa  generaza oxixi de azot la contactul cu oxigenul, cel mai bun e un gaz inert, argon sau amestec argon dioxid de carbon folosit la sudura, este disponibil.

Link spre comentariu

Trebuie să abordam soluții ușor de implementat acasă.  O casă obișnuită care are o priza de 230vca.

De gaze și alte minuni ,lipsă stoc.  Doar nu fac rafinărie în debara sau să umblu cu recipiente sub presiune. 

Link spre comentariu
9 minutes ago, dan cod said:

De ce? 

Pentru că sunt dispozitive care pot afecta negativ sănătatea, mai ales a celor care suferă de boli respiratorii, în cazul ozoului in exces.
Nici ionii negativi nu trebuie generați necontrolat.

Link spre comentariu

Ionii negativi nu au nicio contraindicație medicală, a nu se confunda cu ozonul.Dacă era așa, nu se mai construiau ionizatoare industriale.Referitor la dozaj, e adevărat.Dar cu atâtea surse de ioni pozitivi (imbrăcaminte sintetică din greu) nu prea ai cum să depășești concentrația optimă... 

Link spre comentariu
Chiar acum, mihaiaurul a spus:

Pentru că sunt dispozitive care pot afecta negativ sănătatea, mai ales a celor care suferă de boli respiratorii, în cazul ozoului in exces.
Nici ionii negativi nu trebuie generați necontrolat.

Se poate folosi un timer mecanic de la cuptor cu microunde si se poate temporiza maxim 30min, cred ca acesta ar fi o solutie de a nu genera mai mult decat ar fi necesar.

Link spre comentariu
5 minutes ago, dan cod said:

Ionii negativi nu strica deloc.

Ca apa sfințită, nici bine dar nici rău ?
Fără controlul generării si/sau ventilarea camerei unde sunt produși, ionii negativi/pozitivi pot duce la acumulări de praf pe obiectele din cameră. Sau pe corpul uman, căile respiratorii ...

Link spre comentariu

Praf oricum tragi pe nas. Eu nu mai suport praful,  fiind satul de 20 de ani în construcții. 

Aspir foarte des în camere, am și două pisici,  dar praf tot e. 

În concluzie , cred ca-l trag și pe nas.

Cu agregatul ăsta o să am parte de o porție mai consistentă?

...............

Am întrebat un amic dacă vrea și el un cablaj. Mi-a zis ca are un astfel de aparat de pe vremea URSS.  Produs acolo.

........

Ionii ăștia,  prezenta lor,  se poate măsura cumva, determina cantitatea?

Editat de Alic
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări