Alic Postat 12 ore în urmă Autor Partajează Postat 12 ore în urmă 1 oră în urmă, dan cod a spus: Am făcut multe pe vremuri cu 1n4007 și conzi. Banuiesc ca ridicai tensiunea retelei cu ''n'' diode. Pana ca cati KV ? Link spre comentariu
validae Postat 12 ore în urmă Partajează Postat 12 ore în urmă E nevoie de circa 5kV pentru o cameră de locuit. Am făcut la vechiul serviciu schema cu multiplicator Cockroft-Walton și am aplicat tensiunea negativă unui fir de sârmă de circa 1 metru suspendat cu izolatori cam la 10 cm de tavan.Mergea de numa... Tot fumul de la pistolul de lipit se ducea exact sub firul de sârmă, se înnegrise tavanul deasupra firului. La noul serviciu vreau să repet figura cu un ionizator identic dar mai mare ceva, am niște fumători înrăiți și vreau să captez fumul undeva unde se poate șterge ușor, că pute tot atelierul... Cu multiplicatorul alimentat direct de la rețea, e nevoie de 16 diode 1N4007 și 16 condensatori de 2-10nF/2kV. Link spre comentariu
dan cod Postat 11 ore în urmă Partajează Postat 11 ore în urmă Acum 15 minute, validae a spus: E nevoie de circa 5kV pentru o cameră de locuit. Am făcut la vechiul serviciu schema cu multiplicator Cockroft-Walton și am aplicat tensiunea negativă unui fir de sârmă de circa 1 metru suspendat cu izolatori cam la 10 cm de tavan.Mergea de numa... Tot fumul de la pistolul de lipit se ducea exact sub firul de sârmă, se înnegrise tavanul deasupra firului. La noul serviciu vreau să repet figura cu un ionizator identic dar mai mare ceva, am niște fumători înrăiți și vreau să captez fumul undeva unde se poate șterge ușor, că pute tot atelierul... Cu multiplicatorul alimentat direct de la rețea, e nevoie de 16 diode 1N4007 și 16 condensatori de 2-10nF/2kV. Exact asa am făcut și eu. Conzi de 10nF/2kv și diode 1n4007. Și fir pe coltul încăperii. Fir de cupru dezizolat. Link spre comentariu
Alic Postat 11 ore în urmă Autor Partajează Postat 11 ore în urmă Poare reușesc sa-mi fac timp pentru o schemă și un pcb. ............ E musai o sârmă lungă la capăt sau pot pune mai multe și mai scurte la o anumita distanță între ele? Ma gândesc la 5-6 bucăți de maxim 10cm. Link spre comentariu
validae Postat 11 ore în urmă Partajează Postat 11 ore în urmă E posibilă orice configurație dorești.Schema e simplă, pe un cablaj de circa 2 x 15 cm încape. Link spre comentariu
Alic Postat 11 ore în urmă Autor Partajează Postat 11 ore în urmă Înțeleg că sârmă trebuie să treacă prin aer, adică prin lungimea ei acționează aspra unui volum de aer. Cu sârme mai mici izolate într-un tub prin care să circule aerul cu ajutorul unui ventilator de PC, ar fi o soluție? Link spre comentariu
dan cod Postat 11 ore în urmă Partajează Postat 11 ore în urmă Chiar acum, Alic a spus: Înțeleg că sârmă trebuie să treacă prin aer, adică prin lungimea ei acționează aspra unui volum de aer. Cu sârme mai mici izolate într-un tub prin care să circule aerul cu ajutorul unui ventilator de PC, ar fi o soluție? Sigur ca da. Link spre comentariu
Alic Postat 11 ore în urmă Autor Partajează Postat 11 ore în urmă Ok. Am de treabă acum. Link spre comentariu
Alic Postat 11 ore în urmă Autor Partajează Postat 11 ore în urmă Individul ăsta e bun? https://www.tme.eu/ro/details/ck45-e3dd103zyvna/condensatoare-ceramice/tdk/ Link spre comentariu
validae Postat 10 ore în urmă Partajează Postat 10 ore în urmă Eu dădui deja comandă la Zutech, au la 20 de Bani bucata.Singura problemă e că trebuie să comanzi de minim 20 de Lei, dar mai pusei niște mărunțișuri de completare.... Link spre comentariu
Alic Postat 10 ore în urmă Autor Partajează Postat 10 ore în urmă Au și la TME mai ieftini. Probabil că la fel cu ăia de la Zutech. Ce am arătat în link sunt TKD ,mai scumpi, varianta ieftină fiind de la SR Passive 0.8, 0.9 lei. Link spre comentariu
Alic Postat 1 minut în urmă Autor Partajează Postat 1 minut în urmă (editat) ION GENERATOR.pdf Editat chiar acum de Alic Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum