Alic Postat 13 ore în urmă Partajează Postat 13 ore în urmă Am fost intr-o scurta vizita la cineva si am vazut o ''chestie'' pe care n-o nimeream cam ce ar putea fi. Am intrebat si mi-a zis ca este un generator de ioni negativi care ''face bine la sanatate'' . Asa o fi sau e ... Voi ce stiti despre generatoarele astea? Link spre comentariu
cimitavita Postat 12 ore în urmă Partajează Postat 12 ore în urmă am și eu un generator de ozon ca în foto de mai jos. Când vine junghiul pe la plămâni, seara țin chestia 2 minute și a doua zi nu mai am nimic. Am observat că scoate și mirosurile neplăcute și omoară mucegaiul din cameră. Dar chestia nu trebuie ținută prea mult, pentru-că ozonul în cantitate mare e toxic. A fost bună pe vremea lui corona dar am văzut că merge și la alte tipuri de răceli. 1 Link spre comentariu
Alic Postat 12 ore în urmă Autor Partajează Postat 12 ore în urmă Dupa ozon stiu doar ca trebuie aerisita foarte bine incaperea. Probabil ca depinde si de cantitatea generata... Cand am inchiriat un depozit vechi ,care era intr-o stare cam nasoala datorata unor infiltratii de apa, nu mai zic de miros. Electricianul pe care era cu mine, a demontat o lampa de pe un stalp, a spart-o si a aprins-o in incapere si ne-a dat afara. Dupa trei zile mirosea a primavara in tot depozitul ala. Dar cu ionii negativi care-i treaba? E doar marketing sau aparatele ce se gasesc de cumparat nu tin cont de anumite norme? Link spre comentariu
merck Postat 11 ore în urmă Partajează Postat 11 ore în urmă Acum 10 minute, Alic a spus: Electricianul pe care era cu mine, a demontat o lampa de pe un stalp, a spart-o si a aprins-o in incapere si ne-a dat afara. Dupa trei zile mirosea a primavara in tot depozitul ala. Zi bre ca era un bec (coi de berbec le ziceau meseriasii) cu vapori de mercur la care a spart balonul exterior si a ramas lampa din interior intacta. Lampa care ramane era UV (de aia va si dat afara sa nu ajungeti sa cititi cu degetul). Am folosit asa ceva pe posta de lampa UV + spray-ul Positive ca sa fac cablaje pe vremea softului Protel 99. 1 Link spre comentariu
Alic Postat 11 ore în urmă Autor Partajează Postat 11 ore în urmă (editat) Sunt mai educat de fel si nu-mi permit astfel cuvinte care ma injosesc de le scot pe gura. Da-te-n spanac Lampa cu sodiu, eventual coae de bovina. Editat 10 ore în urmă de Alic Link spre comentariu
ex.escu Postat 11 ore în urmă Partajează Postat 11 ore în urmă Cu multi ani in urma, Dl. Nelson Pass a facut experiente cu difuzoare electrostatice (unul era pe coperta revistei "stereophile"),si s-a expus mai mult decat e permis la ozon....a stat vreo 2 saptamani in spital. 1 Link spre comentariu
ionut120v Postat 11 ore în urmă Partajează Postat 11 ore în urmă Pe pielea personala ozonul e destul de iritant, expunerea indelungata da tuse persistenta daca nu si mai rau cum spune colegul mai sus, dar noi nu ne agitam din orice si nu mergem la spital, problema s-a rezolvat de la sine dupa vreo luna. Realizarea practica a generatorului e banala un multiplicator de tensiune sau un trafo linii la care se poate izola partea de jos a secundarului pentru a genera acea tensiune negativa sau chiar niste surse HV de xerox sau imprimata laser, plusul se leaga la pamant si minusul la electrozi. 1 Link spre comentariu
Alic Postat 10 ore în urmă Autor Partajează Postat 10 ore în urmă Deci, sa inteleg corect... Generarea de ioni negativi vine la pachet cu ozonul ? Link spre comentariu
mihaiaurul Postat 10 ore în urmă Partajează Postat 10 ore în urmă (editat) Dacă generezi ioni într-un mediu fără oxigen, nu are cum să apară O3. Dacă generezi O3 prin electroliza apei, să zicem, nu se vor genera ioni in cameră. Editat 10 ore în urmă de mihaiaurul 1 Link spre comentariu
dan cod Postat 10 ore în urmă Partajează Postat 10 ore în urmă Acum 32 minute, Alic a spus: Deci, sa inteleg corect... Generarea de ioni negativi vine la pachet cu ozonul ? Nu. Generatorul de ioni negativi este de fapt,, captator de ioni pozitivi,,. Am făcut multe pe vremuri cu 1n4007 și conzi. Asta poate fi folosit nonstop(atenție la electrocutare) Ozonul se face prin descărcare electrica. Ala nu trebuie sa meargă nonstop. Acum am doua generatoare de ioni negativi profesionale cumpărate de la o firma care s-a închis. Nu mai știu dacă fac și ozon. Link spre comentariu
validae Postat 9 ore în urmă Partajează Postat 9 ore în urmă Are efect benefic, am experimentat și eu cu așa ceva și chiar te simți mai bine. Link spre comentariu
Ovidanie Postat 9 ore în urmă Partajează Postat 9 ore în urmă 1 oră în urmă, Alic a spus: ...Lampa cu sodiu, eventual coae de bovina. Aia spartă de meseriaș era lampă "cu mercur". 1 Link spre comentariu
validae Postat 9 ore în urmă Partajează Postat 9 ore în urmă Exact, iar fără balonul cu luminofor, emite UV puternic.Extrem de dăunător vederii, dar sterilizează orice mucegai sau microb.... Referitor la generatoarele de ioni negativi, mi-a adus un coleg un aparat profesional, care ioniza aerul într-un tub închis, aerul fiind pompat de o mică pompă prin ionizator. Efectul era sesizabil în doar zece minute, regret că nu am insistat să i-o cumpăr... Link spre comentariu
Alic Postat 9 ore în urmă Autor Partajează Postat 9 ore în urmă Acum 15 minute, validae a spus: Are efect benefic, am experimentat și eu cu așa ceva și chiar te simți mai bine. Cu ionul negativ? Acum 44 minute, mihaiaurul a spus: Dacă generezi ioni într-un mediu fără oxigen, nu are cum să apară O3. Dacă generezi O3 prin electroliza apei, să zicem, nu se vor genera ioni in cameră. Bre, zi cu vorbe de la cap la coada. Imi arunci firimituri si nu pricep nimic. Dezvolta ideea, mareste fraza. O3 asta e bun? Link spre comentariu
Marele Savant Postat 9 ore în urmă Partajează Postat 9 ore în urmă Acum 41 minute, dan cod a spus: Ozonul se face prin descărcare electrica. Ala nu trebuie sa meargă nonstop. De fapt se obtine si o bogatie de oxizi de azot! 1 Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum