Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Managementul intoxicatiei cronice alimentare cu mercur

ionut120v

Postări Recomandate

• Răspunsuri 24
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• mihaiaurul

7

• Alic

5

• victor_cj

4

• ionut120v

3

Top autori în acest subiect

Eu am vrut să spun că diferitele tabele cu ppm Hg la pești trebuie să țină cont de timpul căt a stat prin apă și cam ce obiceiuri culinare are acel pește.
Să afirmăm că avem pești cu PPM Hg = 1 la peștele oceanic din ro, este ceva care seamănă a: H2O este inteligentă.
Părerea mea.

Link spre comentariu

Sursa de informare este o televiziune publica un reportaj care precizeaza ca majoritatea conservelor de peste oceanic au in jur de 1 ppm mercur, acum daca ei or fi gresit nu am decat sa-mi fac un spectrograf de masa dintr-un tub din ala de boiler solar ca e destul de lung pentru aplicatia respectiva, pompa de vid in doua trepe am, un FT (flight time) e realizabil, il pot citi cu osciloscopul digital mercurul fiind greu se evidentiaza relativ usor, e un pic tricky cu calibrarea, habar nu am care e rata de evaporare cu laser pulsat pentru diferite substrate imbibate cu mercur.

Documntul de mai sus e recent, dar probabil prelevatele sunt din locuri rezonabile nu de la gura tevilor de deversare, la noi se cam vinde marfa refuzata de altiim daca cinneva o fi masurat concentratia Hg intr-un lot de peste si l-a refuzat sunt toate sansele sa ajunga pe masa romanilor.

Editat de ionut120v
Link spre comentariu

Nu trebuie să excludem nimic ca fiind imposibil sau puțin probabil, țin minte acum câțiva ani cum s-a descoperit o rețea care vindea la noi carne de la vite bolnave din Polonia.Cu peștele e mai greu, câtă vreme analiza prezenței mercurului sau altor metale grele nu o poate face oricine...

Link spre comentariu

Și cu peștele din Dunăre sunt probleme, nu doar cel oceanic.

Mai nou, am aflat că apa din satul vecin conține arsen.

Link spre comentariu

Eu zic ca ar trebui deshumat un cimitir de undeva de prin Caraibe, unde pestele e aliment de baza si sa vedem cum stau la capitolul mercur.

Link spre comentariu

Pai cam toți au devenit termometre cu mercur 😅

Depinde și de zona unde pescuiești,  presupun.  

Dar nu trebuie deshumati.  Găsești la cei vii dacă e cazul. 

Link spre comentariu

Se pare ca china nu e chiar cinstita in problema asta, scrie in acest document ca poluarea cu mercur a pestelui e legata de poluarea antropogenica a atmosferei si oceanului, iar China raportreaza exact contrariul.

https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S2772985022000059

Poluare importanta cu mercur genereaza arderea carbunelui ca care chinezii sunt campioni.

Sugerstia mea e sa adresam preventiv aceasta poluare, sunt doua variante simple, fie nu mancam peste fie luam seleniu ca supliment.

Editat de ionut120v
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări