Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Atenuator audio cu transformator

Ovidanie

Postări Recomandate

Ma documentez pentru un asemenea proiect, pentru un client trebuie sa construiesc un asemenea atenuator, clientul vrea doar atenuare. Nu voi folosi comutator mecanic, voi utilza releele reed ca cele din foto, clientul vrea sa foloseasca un kit Arduino pentru automatizare, inclusiv telecomanda. 

Ce intrebari as avea: 40db atenuare maxima ar fi suficient? La nivel mic sa merg in trepte de 2db apoi trepte de 3db? Aveti cunostinte de asemenea proiecte, care sa contina si ceva documentatie, nu doar poze?  Puteti sa-mi dati link-uri?

O1CN01JFSKG62F5H7ubnyaM_!!50308828.jpg

20250117-135259.jpg

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 4
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Ovidanie

2

• Alic

2

• hixpp02

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

Asta e haudiofil, e?  🤑  Ii bagam intr-o carcasa etansa o retea de rezistente de calitate de statea pisica dreptzi. 

stepatten.pdf

Acum 11 minute, Alic a spus:

Dupa asta m-am ghidat eu candva. Te poti duce cu atenuarea spre 60dB. Depinde ce vrea mai exact.

Daca tin minte am facut cam asa 2-4-6-8-10-12-14...etc

Trafuri profesionale am avut cu 50dB maxim de atenuare cu trepte de 2dB.

stepatten.pdf 393.12 kB · 0 descărcări

Editat de Alic
Link spre comentariu
Acum 53 minute, Alic a spus:

...bagam intr-o carcasa etansa o retea de rezistente de calitate...

Da, se poate si cu pacaleli de astea, pana afla clientii si apoi gata, nu mai vad banutii lor... Lumea asta a audiofililor, e atat de restransa incat imediat se afla totul...daca ai facut ceva bun, imediat se afla, stii, se lauda intre ei. Daca as da o teapa, adio incredere, adio bani.

O singura data am fost escroc, am contrafacut niste tranzistori, dar s-a aflat...dupa 2 ani. Am dat vina pe furnizori, dar acel client, dintr-un obisnuit al atelierului meu,  nu a mai venit pe la mine. NICIODATA.

Multumesc pentru link, este util, m-a scutit de ceva munca.

Editat de Ovidanie
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări