Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

2 surse in acelasi PC?

Vizitator norisss

Postări Recomandate

Vizitator norisss

Vreau sa montez in acelasi PC 2 surse.Una (mai slaba) sa alimenteze vreo 5-6 hdd-uri, o unitate optica si vreo 4 ventilatoare, iar cealalata sa alimenteze placa de baza, video si CPU(implicit).Am vb. cu cateva persoane care mi-au spus ca apare o diferenta de potential pe masa, si ca nu ma sfatuiesc sa fac asa ceva.Pe de alta parte am dat de un tip care face exact treaba asta si care mi-a spus sa leg masa de la o sursa cu masa de la cealalta(negru), verde cu verde de pe mufa ATX(20 sau 24 de pini), si totul va fi ok.Sursele pe care vreau sa le pun la comun au wataj diferit, iar una din ele chiar nu da 3 volti(asa e construita...luata de pe un HP care nu folosea 3 volti).Voi ce parere aveti?Daca se poate sa dati explicatii in termeni cat mai umanisti, nu sunt de niciun fel electronist.multumesc.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 5
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Dr.L

2

Top autori în acest subiect

Vizitator norisss

am una de 550 wati Fortron, dar se pare ca la un OC agresiv nu mai duce.Mi-ar trebui una de 1 KW ca sa merg la sigur, dar e cam scumpa, asa ca m-am gandit sa fac artificiul asta.Sa inteleg ca tipul care a facut ce am zis eu risca ceva?

Link spre comentariu

ce pc ai man,sa ai nevoie de 1k :rolleyes: ?ai masurat tensiunile pe iesirea sursei sa zici ca nu duce la oc?cea mai mare parte a puterii consumate de un pc se transfora in caldura(ca in altceva nu are in ce,pc-u nu are nici o iesire de putere)in alta ordine de idei,un hdd consuma sub 10w,nu faci mare economie daca le pui pe alta sursada,merge sa pui 2 surse,dar in configuratii de tipul una pt optice/hdd si una pt mb si videolegi firele negre de la cele 2 surse intre ele(iei molex-urile de la sursa pt mb si atx-ul de la sursa pt hdd),firul verde de la sursa pt hdd il legi la cealalta sursa si cam atat

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări