Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Schimbarea polaritatii unui circuit cu MOSFET

Vizitator gigimarga

Postări Recomandate

Vizitator gigimarga

Buna ziua,

As vrea ca booster-ul de aici http://www.tonepad.com/getFile.asp?id=87 sa-l modific astfel incat sa aiba masa pozitiva, ci nu negativa, ca sa-l pot baga in aceiasi cutie cu un Fuzz Face cu tranzistoare cu germaniu.

Presupun ca trebuie sa schimb tranzistorul BS170 care este un MOSFET cu canal N cu unul cu canal P (din cate am inteles eu un astfel de tranzistor ar fi BS250 sau BS270) si presupun ca si polaritatile diodelor si condensatorilor electrolitici.

Pana atunci inca cineva mi-a sugerat sa schimb pur si simplu polaritatea si sensul diodei Zenner ca nu conteaza??!!!

Este posibil asa ceva?

Multumes mult!

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 8
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• vsurducan

2

• Dr.L

2

• MifTy

1

Top autori în acest subiect

Uite ce zic eu sa faci cand ai dubii de genul asta.

Downloadezi datasheetul tranzistorului din schema si o citesti:

http://www.fairchildsemi.com/ds/BS/BS170.pdf

Dupa aia downloadezi datasheetul tranzistorului pe care doresti sa-l utilizezi cu polaritatea schimbata si o citesti:

http://www.selectronic.fr/includes_sele ... /BS250.pdf

O sa observi ca BS270 este N si nu P, o sa observi ca:

BS170 are Vgs min = +0.8V

BS250 are Vgsmin = -1V

desi poti aplica maxim +-20V pe VGs pe amandoua fara sa se distruga

Dupa asta inveti cum merge un tranzistor MOS ca sa intelegi graficele din datasheeturi, si raspunsul este, da, inlocuiesti polaritatea condensatorilor, dioda zenner si posibil tensiunea de polarizare dupa cum iti spune datasheetul...

Link spre comentariu

poti incerca sa l-l folosesti asa cum e,cablul il conectezi la masa(+ sau -) doar la un capatmai demult am pus un montaj cu trz npn pe un aparat bazat pe germaniu,si m-am lovit de aceeasi problema,insa am conectat montajul cum am spus mai sus si a mers ok

Link spre comentariu

poti incerca sa l-l folosesti asa cum e,cablul il conectezi la masa(+ sau -) doar la un capatmai demult am pus un montaj cu trz npn pe un aparat bazat pe germaniu,si m-am lovit de aceeasi problema,insa am conectat montajul cum am spus mai sus si a mers ok

Ca sa nu existe nici un dubiu de exprimare. Atat timp cat circuitul tau preamplificator este alimentat cu +9V si minusul la masa, iar electronica pe care o deserveste cu -9V si plusul la masa, singura modalitate de a le conecta impreuna este sa utilizezi doua surse separate de tensiune flotante intre ele, situatie uzual inacceptabila.
Link spre comentariu

eu le-am alimentat pe ambele de la aceeasi sursa(montajul cu germaniu avea masa la + iar cel cu siliciu masa la -) si a mers ok,semnalul audio e alternativ si separat cu condesatorposibil ca in cazul de fata sa nu mearga aceasta solutie

Link spre comentariu

mai ?ine?i minte un radio sta?ionar de pe vremea lu' Ce?c?, pe nume "Bucium"????la avea partea de Rf alimentat? cu minusul la mas?, ?i amplificatorul de putere (mono) cu plusul la mas?!!!?i nu e singurul radioreceptor alimentat a?a.la fel ?i foarte multe radiocasetofoane olandeze sau nem?e?ti, fabricate cu ceva timp înainte de c?derea Zidului...nici unele nu foloseau surse duble, sau flotante, sau mai nush ce...(vede?i la documenta?ie, mai jos, a pus cineva ni?te scanuri dup? un num?r de almanahuri Tehnium. uita?i-v? la sfâr?it, la sec?iunea de "Service" unde sunt date schemele de principiu ale multor aparate, ?i o s? vede?i c? multe dintre ele au blocuri alimentate atât cu plus cât ?i cu minus la mas?... ?i nu au decât un singur alimentator...)

Link spre comentariu
Vizitator gigimarga

mai ?ine?i minte un radio sta?ionar de pe vremea lu' Ce?c?, pe nume "Bucium"????la avea partea de Rf alimentat? cu minusul la mas?, ?i amplificatorul de putere (mono) cu plusul la mas?!!!?i nu e singurul radioreceptor alimentat a?a.la fel ?i foarte multe radiocasetofoane olandeze sau nem?e?ti, fabricate cu ceva timp înainte de c?derea Zidului...nici unele nu foloseau surse duble, sau flotante, sau mai nush ce...(vede?i la documenta?ie, mai jos, a pus cineva ni?te scanuri dup? un num?r de almanahuri Tehnium. uita?i-v? la sfâr?it, la sec?iunea de "Service" unde sunt date schemele de principiu ale multor aparate, ?i o s? vede?i c? multe dintre ele au blocuri alimentate atât cu plus cât ?i cu minus la mas?... ?i nu au decât un singur alimentator...)

in cazul meu nu merge asa...am incercat deja :(
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări