doru3160 Postat Ianuarie 31 Autor Partajează Postat Ianuarie 31 Deocamdata am pus la punct instrumentul, care avea șuntul întrerupt. Am dat jos masca de față, pt că un disc de la unități era decalat. Era între, nu știai dacă indica 2 sau 3. Asta e șuntul, cu firul corodat. Cred ca de la pasta decapanta. Si discurile de care vorbeam Acum sunt pe fereastra toate. Nu-mi dau seama cum a plecat rebelul, pt că e fixat pe ax cu 3 suruburi M3. Mai am de schimbat ceva capacitati, până să o declar funcțională 100%. Regimul de mers în curent constant e ok, am încercat și la 39V și la 2V, pe curent maxim de 5A. De fapt e 4,8A. Link spre comentariu
doru3160 Postat Ianuarie 31 Autor Partajează Postat Ianuarie 31 Merge și instrumentul, deși pe cursa de întoarcere aproape de zero agață puțin. Probabil își va da drumul în timp. Link spre comentariu
doru3160 Postat Ianuarie 31 Autor Partajează Postat Ianuarie 31 La 29.01.2025 la 23:15, victor_cj a spus: În cartea tehnică la caracteristici generale este precizat: -ondulații maxime ale tensiunii de ieșire: 1mVef (10mVvv) Cum se prezintă la acest capitol? Cam așa https://postimg.cc/gallery/FzD4gGn Cu scuzele de rigoare, nu am avut o scula mai bună la îndemână. Sper să fie de folos. Sursa încă nu e gata. Încă mai găsesc electrolitici cu rezistență pe ei. Sursa are consum propriu de 100mA, adică cu tensiune maximă pe ieșire, acul sta mai jos de jumate pe scala de 0,2A. Trebuie să văd ce se comportă ca un consumator. Am verificat tot ce e pe borne, D6,C4,C8,C11,C17. C7 nu l-am gasit la locul faptei.Teoretic trebuia sa fie pe borne, dar probabil a fost scos si nu a mai fost pus altceva. De acum incolo trebuie sa intru pe placi. De cand le stiu, nu au fost niste surse linistite. Au fost zgomotoase, dar pt consumatori nepretentiosi, au fost bune. Daca am vrut o sursa linistita, cu care sa pot lucra fara frica zgomotului, am folosit 4109, sau 4102. Link spre comentariu
doru3160 Postat Ianuarie 31 Autor Partajează Postat Ianuarie 31 Cam asta i-a fost https://postimg.cc/gallery/JnHx6Yh Am incercat la sugestia lui Ovidanie să montez în locul elementelor serie (T2-T3) un IRFP260. Fără modificări nu merge, și nu am idee ce să modific ca să accepte modelul asta de tranzistor. Dacă există idei, sunt bine venite. Link spre comentariu
Ovidanie Postat Ianuarie 31 Partajează Postat Ianuarie 31 (editat) Nu... nu IRFP. Eu spuneam să încerci cu IGBT-urile STGW30NC60D. IRFP260 este MOSFET canal N. Le-am trimis să faci stabilizatoare menite să reducă tensiunea de 60V de pe electrolitici, pe la 40V, să nu crape sursele alea cumpărate din China. Editat Ianuarie 31 de Ovidanie Link spre comentariu
doru3160 Postat Ianuarie 31 Autor Partajează Postat Ianuarie 31 Le-am pus pe ambele pe tester și pt ambele a fost aceeași indicație, mosfet canal n. Link spre comentariu
Ovidanie Postat Februarie 1 Partajează Postat Februarie 1 (editat) Spuneai ca discul comutatorului "volti" era inexplicabil decalat. Este posibil sa se fi miscat tot comutatorul ? Rog colegii sa ma ajute, tranzistorul de mai jos este IGBT? Editat Februarie 1 de Ovidanie Link spre comentariu
BRANCA Postat Februarie 1 Partajează Postat Februarie 1 E mosfet stw30nm60d!600V,30A,0.125 Link spre comentariu
doru3160 Postat Februarie 1 Autor Partajează Postat Februarie 1 Acum 4 ore, Ovidanie a spus: Este posibil sa se fi miscat tot comutatorul ? Comutatorul e la locul lui. Discul l-am pus pe poziție, și acum toată lumea e mulțumită. Am văzut ca e mos fet, dar am zis ca l-ai poreclit IGBT. Nu am lucrat prea mult cu așa ceva, de asta l-am și pus pe tester, ca să văd succesiunea la pini, si asa l-am gasit mosfet. L-am cautat pe net si l-am găsit tot mosfet. Am zis, no, dacă-i musai, cu placere. Așa ar fi trebuit să-l găsesc pe C7... Probabil trebuia înlocuit și a fost eliminat. Am cantarit sursa. Are 19,8kg. Numai sculele rusești ce mai cântareau așa. Trebuie să stai bine cu spatele ca să te inhami la reparat o dihanie din asta. Ca o concluzie personală... toate sursele echipate cu kd503 nu au avut probleme. Cele cu CII117Q si mai pe urmă cu alți tranzistori ce au fost montați, altii decât kd503, au avut probleme, intervenții. Am gasit in preregulator 2n3773, sdt 9304, bu526, si chiar 2n3055. Asta e combinația câștigătoare. Originali, din 85. Nu mai socotesc câți ani au făcut servici, ca imi da jumate de secol. Comutatoare decadice, rezistente de precizie rusești. Link spre comentariu
Ovidanie Postat Februarie 1 Partajează Postat Februarie 1 Acum 52 minute, BRANCA a spus: E mosfet stw30nm60d!600V,30A,0.125 Eram ferm convins ca este IGBT. Scuze tuturor. Link spre comentariu
dumitrumy Postat Februarie 1 Partajează Postat Februarie 1 (editat) 1 oră în urmă, Ovidanie a spus: Rog colegii sa ma ajute, tranzistorul de mai jos este IGBT? Mai am aratat cuiva cum se cauta cu G (mare branza), si mi-a spus ca am postari acide. ******************************* EDIT: SAU: Editat Februarie 1 de dumitrumy Link spre comentariu
Ovidanie Postat Februarie 1 Partajează Postat Februarie 1 Acum doua saptamani, cand am pus tranzistorii la vanzare, am cautat cu google dar am gresit ceva. Raspunsul primit de mine a fost STGW30NC60D, fara ochelari nu am vazut ca difera o litera. Asadar eram convins ca sunt IGBT-uri. Link spre comentariu
hixpp02 Postat Februarie 1 Partajează Postat Februarie 1 V-am zis eu de la bun început, că acolo KD503 este cel mai bun, rezistă mult mai bine decât altele, cel puțin ce am încercat eu. Acum, cu tranzistori din zilele noastre s-ar putea găsi alt înlocuitor, dar la preț mult mai mare. Link spre comentariu
doru3160 Postat Februarie 1 Autor Partajează Postat Februarie 1 Pai dacă nu erau colegii de pe forum Ovidanie și flomar60 nu știu de unde mai puteam găsi KD503. Probabil și variantele gasite de mine, au fost tot din lipsă de 503. Ultima data, țin minte ca am montat 2n3773, și nu a ținut mult timp, după care am renunțat să mai folosesc modelul ăsta de sursă pt ca mi-a facut praf consumatorul cand s-a napustit cu 70V pe borne. Acum e ca nouă, dar pana capat incredere, parca tot cu frica stau si masor inainte de a cupla ceva. . Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum