Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Panou solar CIGS flexibil vs panou bifacial siliciu mono n type

ionut120v

Postări Recomandate

Bifacialale mono n type sunt bune si ieftine, dar sunt grele, CIGS flexibile sunt usoare, produse din materiele mult mai putin energointensive ca cele cu siliciu, dar sunt nejustificat de scumpe, peste dublul celor cu siliciu, durata de viata a plasticului este limitata nu se compara cu sticla.

Au si aspecte favorabile, rezista la suflul exploziilor , se pot face sul si pune in portbagaj pentru iesiri in natura.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 5
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• ionut120v

2

• Alic

2

• Stefan

1

• icar

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

Așa? Mai departe....

Randamentul la bifaciale cum este? Se lauda cu câteva procente peste cele cu o singură față dar comparativ cu prețul cum stau? Cum se orientează pentru acel randament mai bun? Nu se încălzesc mai puternic?

Dacă tot ai deschis un subiect pune și tu mai multe date.

Link spre comentariu

Personal am de ambele feluri in functiune,  Jinco bifaciale de 535 Wp cu dimnsunile de 1134x 2278 si global solar 330Wp 6000x500, randanentul il puteti calcula singuri, in fisa tehnica  caa 21 % iar in viata de toate zilele ajunge pe la 20 %, in anumite conditii au scos mai mult decat specficatiile, cele CIGS flexibile randamentul e caa 11% in conditii standard desi unii se lauda cu 16%, la astea din urma am vazut max 80% din ce scrie.

Nu am avut probleme cu incalzirea la bifaciale, se incalzesc tot ca cele monofaciale, un pic mai putin deorece dosul e din sticla si conduce mai bine caldura decat folia de plastic, In practica dosul si fata nu pot fi iluminate cu intensitati comparabile decat pe vreme noroasa si cu zapada pe jos, in aceste conditii incazirea iese din discutie, dar in loc de 5-10%din productie se obtine 10-20% tocmai cand e mai mare nevoie.

Cele flexibile din plastic cu celule CIGS nu prea rezista pe caldurile din mijlocul verii ale mele s-au topit in unele locuri, dar inca sunt functionale, celulule nu au fost deteriorate.

As folosi si CIGS flexibile daca ar fi la pretul corect, adica jumate din pretul bifacialelor, din pacate e invers si mi-a cam taiat pofta.

Editat de ionut120v
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări