Marco21 Postat Ianuarie 10 Partajează Postat Ianuarie 10 La multi ani si bine v-am gasit.Am gasit o oferta la Laptop Teclast si dorind sa-mi cumpar un laptop usor si portabil ,doar pentru,media,filme,stiri (fara jocuri,editare foto ) Va rog o parere despre aceste doua tipuri de laptop si daca merita sa cumpar unul : -Laptop Teclast F15 Plus 2, Procesor Intel Celeron N4120, LPDDR4 de 8 GB, 256 Gb SSD, Placa video UHD Graphics 600,15,6", Full HD (1920 x 1080) IPs,Windows 11 ---420 lei -Laptop TECLAST F15S procesor Intel Celeron N4020, Placa video UHD Graphics 600 ,15,6", Full HD (1920 x 1080), IPS ,Unitate SSD de 128 GB ,memorie LPDDR4 6Gb ,Windows 11 -380 lei Procesorul Intel Celeron N4120 sant fabricate la sfarsitul anului 2019,vechime laptop aprox.4-5 ani daca tinem cont de data fabrictie procesor. Nu stiu ce sa fac,sa cumpar sau nu ?Rog o parere .Multumesc Link spre comentariu
maxente Postat Ianuarie 10 Partajează Postat Ianuarie 10 Aoleu, fugi de orice laptop cu procesor celeron. Intel, in toata istoria lui, de cand face procesoare, prin celeronu asta a reusit sa faca cel mai prost procesor. Mai pune ceva bani in plus si ia orice altceva, dar nu cu procesor celeron. Iti spun din experienta, celeronu e cel mai slab procesor posibil. Link spre comentariu
Spitfire Postat 13 ore în urmă Partajează Postat 13 ore în urmă N4120 e un procesor din 2020-2021, fara L3 cache...nu merita! Singurul avantaj TDP doar de 6W. Procesor rece, deci... https://www.intel.com/content/www/us/en/products/sku/197309/intel-celeron-processor-n4120-4m-cache-up-to-2-60-ghz/specifications.html Cautati ceva cu I3, minim generatia a patra...asta la bani putini. Link spre comentariu
maxente Postat 9 ore în urmă Partajează Postat 9 ore în urmă Nu are importanta cat de nou e acel celeron. Pur si simplu trebuie evitat acest procesor, nu are ce cauta intr-un calculator personal, e foarte slab. Celeroanele astea ar trebui folosite cel mult la sisteme NAS sau alte chestii care nu au legatura cu computatul unui calculator personal. La 1400 lei i-as fi recomandat un laptop cu Ryzen 3, dar din cate vad, cel care a deschis subiectu a intrebat de niste laptopuri care, se pare, nu exista pe piata din Romania, deci clar omu a scris din alta tara si acolo nu stiu ce alte oferte ar mai fi. Link spre comentariu
hixpp02 Postat 9 ore în urmă Partajează Postat 9 ore în urmă Celeron in NAS… mai bine nu. In entry level poate mai merge cu 1-2 discuri, dar de and sunt alternative mai fiabile și ca consum, și ca putere de calcul și din NAS-uri au cam dispărut. Cel mai bine evitați procesoarele Celeron, evitați laptopurile low end, chiar și noi. Mai bine unul pro din gen mai veche, gen i5-8xxx gen HP Elitebook, Lenovo seria T, decât acestea. Link spre comentariu
iuliantv Postat 9 ore în urmă Partajează Postat 9 ore în urmă daca ofertele prezentate ,sant de la un ,,magazin,, online ,nu de mirare ca nu a mai postat, si.a luat teapa,nici bani nici laptop Link spre comentariu
maxente Postat 2 ore în urmă Partajează Postat 2 ore în urmă Acum 6 ore, hixpp02 a spus: Cel mai bine evitați procesoarele Celeron, evitați laptopurile low end, chiar și noi. Sa stii ca un laptop cu Ryzen 3 la 1400 lei, chiar daca pare a fi ceva low end, sa stii ca nu este. Nu stiu daca ai avut ocazia sa butonezi la sisteme cu procesoarele astea mai noi de la amd, cu siguranta nu exista termen de comparatie intre ele si o pocnitoare cu procesor celeron. Link spre comentariu
hixpp02 Postat 2 ore în urmă Partajează Postat 2 ore în urmă Sigur ca am avut ocazia, de foarte multe ori… și da, nu este comparabil sub nici o forma cu acele procesoare entry level de dinainte. Dar am și văzut câteva laptopuri din astea mai ieftine, și nu mă încântă deloc ce am observat. Sunt OK, fac fata bine pentru taskurile zilnice, și atât. Acumulator cu 3 celule… placa de baza cu RAM integrat (nu toate, dar multe) posibilități putine sau deloc de upgrade. Nu degeaba costa atât … dar, repet, sunt utilizabile pentru treburi simple. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum