Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Omul si energia

ionut120v

Postări Recomandate

18 minutes ago, validae said:

chestia cu ,,certificatele verzi,,

Și asta este o mare aberație !
Cei care stau la bloc sau la o casă unde nu există condiții tehnice să montezi panouri nu au cum să beneficieze vreodată de aceste fonduri !
Este ca și cum nu ai avea barcă dar plătești impozit pentru ale altora.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 30
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• mihaiaurul

12

• roadrunner

5

• Stefan

3

• Alic

3

Acum 15 minute, mihaiaurul a spus:

Este ca și cum nu ai avea barcă dar plătești impozit pentru ale altora.

si uite asa ajungi la concluzia ca trebuie sa-ti iei barca, ca n-oi fi prost sa platesti degeaba barcile altora si tu sa n-ai.

RR

Link spre comentariu
7 minutes ago, roadrunner said:

banuiam eu ca am platit barca cuiva....

Și eu am o bănuială că plătesc sistemele fotovoltaice ale altora.
Dar, in cazul bărcilor, nu se dau subvenții de la stat. Nu se dau pe Certificate Verzi mai ales pentru că toate motoarele din .ro sunt pe benzină. Multă benzină.
Fonduri pentru panouri nu pot să accesez pentru că n-am unde să le pun.

Editat de mihaiaurul
Link spre comentariu
Acum 5 minute, mihaiaurul a spus:

Fonduri pentru panouri nu pot să accesez pentru că n-am unde să le pun.

fondurile? e prima oara cand aud scuza asta. As lua banii astia dar nu am unde sa-i pun.

RR

Link spre comentariu
19 minutes ago, roadrunner said:

e prima oara cand aud scuza asta. As lua banii astia dar nu am unde sa-i pun.

Da.
Se face un proiect. Nu pot să spun că montez panourile cu fată la perete, în garaj, la întuneric și să am pretenția să-mi fie aprobată cererea.
Evident că în România se poate și s-a făcut și așa ceva. Dar eu nu mă bag în chestii ilegale.

Editat de mihaiaurul
Link spre comentariu

Nu poti accesa daca stai in comun cu alti proprietari. E o conditie eliminatorie. La mine in sat sunt niste vile cu 4 apartamente, au curte mare unde s-au facut bucatarii, cotete, garaje si nu li s-a aprobat.

Link spre comentariu

Nu știu cum e treaba dar în Pitești au fost reabilitate câteva blocuri prin PNRR și au pus panourle alea din a doua poza. Au ieșit bine, acum sper să și reziste in timp. Despre cât de mult au fost umflate prețurile nu vreau să mă gândesc.

Link spre comentariu
9 minutes ago, Stefan said:

câteva blocuri prin PNRR

Sunt alte fonduri. Au fost accesate de către Primărie. Și primăria stabilește ce se face cu energia produsă.
O persoană fizică nu poate monta panouri pe bloc și să decidă ce face cu energia produsă.
Așa că cetățenii care stau la bloc sponsorizeză montarea de sisteme fotovoltaice pentru cei care locuiesc la casă.

Editat de mihaiaurul
Link spre comentariu
35 minutes ago, Stefan said:

Nu le căutați pe net, sunt făcute de mine.

Pe panourile alea din prim-plan montate aproape orizontal o să se depună mizeria in scurt timp.
Cine a calculat latitudinea Piteștiului de a ajuns să le pună la 5-10 grade (Celsius !, oricum nu contează) ?
O nouă dovadă de bătaie de joc de banul public !

Editat de mihaiaurul
Link spre comentariu

Asta e asa... Hai sa fim verzi in buricul targului, de amorul artei si pe bani grei. 

Reducem poluarea curului la fel de bine cum o facem cu masinile electrice.

De fapt doar mutam ''fumul'' in alta parte sau ne facem ca nu-l vedem. Cica trebuie ca europeanul sa stie daca produsul importat este cusher. Produs sustenabil cu forta de munca platita corect, tehnologie nepoluanta si reciclabil.

Era mai corect daca banii astia se duceau in parcuri fotovoltaice si nu pe casa si acoperisul nu stiu cui.

In felul asta pute a shmecherie. Da-ne curent dar intretine tu instalatia.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări