adi1967 Postat Ianuarie 4 Partajează Postat Ianuarie 4 De fapt nu este chiar o clona insa incerc sa gasesc o solutie cat mai "eleganta"pentru a inlocui acest integrat.Cred ca doua integrate de tipul LM 1875 se pot achita cu brio de aceasta sarcina ,mai ramane de vazut cum va functiona pentru ca vreau sa fac interventii minime in aparatul care va functiona si sa ma folosesc de cablajul(PCB) original. Link spre comentariu
doru3160 Postat Ianuarie 4 Partajează Postat Ianuarie 4 Acum 4 ore, adi1967 a spus: incerc sa gasesc o solutie cat mai "eleganta"pentru a inlocui acest integrat. Cred ca e diferenta de tensiune de alimentare. Daca asta nu e o problema, atunci poate va merge, altfel va trebui adaptata si sursa. Avand in vedere ca interventia se vrea minim invaziva, s-ar putea sa nu se potriveasca. Link spre comentariu
adi1967 Postat Ianuarie 5 Autor Partajează Postat Ianuarie 5 Am masurat sursa cred ca este in limite acceptabile,are +- 24 volti masurati in gol.Exista spatiu pentru un transformator suplimentar care sa alimenteze doar etajul final asta ca solutie extrema pentru ca transformatorul original furnizeaza mai multe tensiuni pentru diferite blocuri functionale fiind mai greu de inlocuit .De fapt este vorba de o combina muzicala din anii 80 in japonia inainte ca era digitala sa invadeze "teritoriul" audio.Valoarea este doar sentimentala pentru ca din punct de vedere material nu valoreaza prea mult. Link spre comentariu
doru3160 Postat Ianuarie 5 Partajează Postat Ianuarie 5 Vazusem la STK pt asigurarea parametrilor nominali, nu maxim, o tensiune de cca +-40V si cel folosit de tine inghite pana la +-25V. Diferenta era mare, si trebuia disipata cumva, sau alt traf. Daca sursa are doar 24V e ok. Eu am cautat o petarda din asta de integrat care sa poata rezista la 35V tensiune unica, nu simetrica. Putere mi-ar fi suficient 5W, dar inca nu am gasit ceva care sa se potriveasca si cred ca o sa fac ceva cu componente discrete si iesire prin condensator. Nu pot sa modific sursa. si nici nu e loc de alt traf. Link spre comentariu
hixpp02 Postat Ianuarie 5 Partajează Postat Ianuarie 5 In majoritatea cazurilor, dacă integratele nu sunt originale peste +-18V s-ar putea sa aveți surprize. Link spre comentariu
adi1967 Postat Ianuarie 5 Autor Partajează Postat Ianuarie 5 Acum 4 ore, hixpp02 a spus: dacă integratele nu sunt originale peste +-18V s-ar putea sa aveți surprize. Aici este corect ceea ce spuneti ,daca nu am sa gasesc integrate originale cred ca am sa ma orientez spre varianta cu alimentare simpla, adica voi folosi doar ramura pozitiva pentru alimentare bineinteles cu reducerea corespunzatoare a puterii de iesire. Link spre comentariu
maxente Postat Ianuarie 5 Partajează Postat Ianuarie 5 Despre ce amplificator e vorba ? Cred ca mai repede ar merge niste LM3886 acolo. Link spre comentariu
hixpp02 Postat Ianuarie 5 Partajează Postat Ianuarie 5 Sau TDA7294, se mai găsește încă și este destul de ușor de încropit un montaj micuț. Dar la puteri și tensiuni mai mici merită si 2040, dacă găsiți din recuperări originale. Cândva au fost multe in televizoare gen Philips, Grundig, Blaupunkt. Link spre comentariu
adi1967 Postat Ianuarie 6 Autor Partajează Postat Ianuarie 6 De functionat sant sigur ca functioneaza cu LM 3886 sau TDA 7294 , dar eu cred ca ar fi o risipa prea mare pentru ce trebuie aici.Vreau sa fac comanda pentru integrate si sa inghesui niste smd-uri langa ele urmand sa fie acoperite de capacul de plastic de la stk. Link spre comentariu
maxente Postat Ianuarie 7 Partajează Postat Ianuarie 7 Dupa parerea mea, risipa e mai mare daca folositi un integrat care nu se "pupa" cu tensiunea de alimentare pe care o are aparatul acum, si va trebui sa faceti tot felul de improvizatii sa adaptati un integrat care ar merge la o tensiune mai mica. De asta ar fi de preferat sa folositi un integrat care merge din prima la acea tensiune. In rest deranjul e acelasi ca va trebui sa inghesuiti restu de componente pe langa orice integrat ati pune. Eu as fi mers pe LM3886. Se spune ca ar fi mai "haudiofil" in comparatie cu TDA7294. Nu ne-ati spus cat ar fi tensiunea de alimentare in prezent pe cindensatorii de filtraj. Link spre comentariu
sesebe Postat Ianuarie 8 Partajează Postat Ianuarie 8 (editat) LM3886 este mai haudiofil doar pina sa apară erori de tip cliping la care face foarte urit și audio și pt difuzoare. TDA7294, dar mai ales TDA7293 merg bine și la tensiuni mari de alimentare (dacă le răcești bine) iar cliping ul este cliping normal nu cu întoarcere la zero. Și eu ma confrunt cu necesitatea de a înlocui citeva STK-uri ce sint alimentate cu peste +/- 55V și nu prea exista integrate care sa reziste la asa tensiuni. Iar din păcate nu am loc sa pun ceva pe tranzistori. Editat Ianuarie 8 de sesebe Link spre comentariu
sonic11 Postat Ianuarie 8 Partajează Postat Ianuarie 8 Aici se pretează tda1514a, super integrat! Posibil sa găsiți prin dezmembrări. Link spre comentariu
hixpp02 Postat Ianuarie 8 Partajează Postat Ianuarie 8 Tda1514a cam greu, original numai din dezmembrări. Cred ca este cel mai bun, păcat ca nu se mai fabrica de mult. Link spre comentariu
adi1967 Postat Ianuarie 13 Autor Partajează Postat Ianuarie 13 Au ajuns integratele comandate in urma cu 6 zile la farnell. Si o comparatie intre cele pe care le aveam in sertar(in stanga) si cele cumparate acum (in dreapta). Link spre comentariu
hixpp02 Postat Marți la 06:24 Partajează Postat Marți la 06:24 Cele doua din stanga mie mi se par ca nu sunt originale. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum