Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Proiect CATOMETRU clasic

Усилитель

Postări Recomandate

Am facut o placa " universala "  cu 3 regulatoare de tensiune anodica....transistoarele " finale " vin insurubate pe radiator.... pt G2 o sa pun un tranzistor BU 508 etc, nu este nevoie de " amperaj " mai serios.... pt Anod 1 si 2 , am sa fac experimente....(in jur de 150-200 ma este de ajuns.)...=  cu darlington NPN, sau mos N ....comandate de LR8N3...mai vin firele pt cele 3 potentiometre....

pcbm10.jpg

Link spre comentariu

Am facut o incercare : doar un BU508  comandat de LR8N3....am pus ca sarcina un bec 230V 35 W Osram.....dupa redresare am 275 V CC.....partea electronica regleaza de la 10 V la 265 V....deci duce in jur de 160 mA...pe canal....deci nu ma mai complic cu NPN darlington ( nu am ...mi -e lehamite sa comand de la TME , de cand cu UPS sunt mai inceti ca posta Ro...si nici nu se obosesc cu SMS....sa anunta ca vin, nici email...) si nici cu mos...( am incercat de cateva ori , adevarat fara LR8N3....totdeauna am avut oscilatii ) ...

Tranzistorul , era usor caldutz...(majoritatea tuburilor se testeaza la 250 V....)

pcbwor10.jpg

Link spre comentariu

incet ...dar sigur....: 

am facut si sunturile , am        0-5mA

0-50mA

0-500mA

cablat10.jpg

Link spre comentariu

Montez conectori , " capacul "  se va putea lua jos de tot....mai am si de organizat " jungla"....

intcap10.jpg

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Mai am multe maruntisuri de rezolvat....dar , faptul cel mai important...: functioneaza ....

ECC82 = 10.5mA 

ecc8210.jpg

EL84= 48mA

el8410.jpg

6P1P= 41mA

6p1p10.jpg

6P6C=40mA

6p6c10.jpg

6P3C= 72mA

6p3c10.jpg

Editat de Усилитель
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări