Усилитель Postat Ianuarie 4 Partajează Postat Ianuarie 4 Chinezii ,deja comercializeaza si catometre, Ali ) pretul este cam piperat ,cam 4000 lei plus transportul cam 800....macar arata bine..... Am un Heathkit TC2....dar vreau sa am una facuta de mine....deocamdata am gasit o cutie veche de magnetofon ...in principiu nu am o schema anume, vreau sa asigur tubului conditiile de catalog si sa masor parametrii...o sa fie mult de experimentat, mai invat cate ceva.... Link spre comentariu
mihaiaurul Postat Ianuarie 4 Partajează Postat Ianuarie 4 5 minutes ago, Усилитель said: deocamdata am gasit o cutie veche de magnetofon Adevărul este că dacă nu iese un catometru, faci un cuibar la găină. Acum, serios, tu faci un proiect in funcție de cutia disponibilă ? Link spre comentariu
Усилитель Postat Ianuarie 4 Autor Partajează Postat Ianuarie 4 Acum 38 minute, mihaiaurul a spus: Acum, serios, tu faci un proiect in funcție de cutia disponibilă ? -Seamănă cu cel american pe care dețin... - este ,de a gata... - nu ma costa nici bani ,nici timp.. - la Un catometru ,nu cred ca trebuie sa fac o carcasa wau....cine mi a vazut lucrarile stie ca pot face.... Link spre comentariu
Alic Postat Ianuarie 4 Partajează Postat Ianuarie 4 Dacă ar fi să ne raportam strict la cutie, este mult prea mare. Două surse reglabile și doua indicatoare de curent și tensiune nu ocupă atât spațiu. Link spre comentariu
Усилитель Postat Ianuarie 11 Autor Partajează Postat Ianuarie 11 (editat) La 04.01.2025 la 19:58, Alic a spus: Două surse reglabile și doua indicatoare de curent și tensiune nu ocupă atât spațiu. crezi tu....am mai facut un catometru experimental....si cutia a fost prea mica...( 2 surse anodice reglabile ,1 - G2 + reglabila , 1 =g1 reglabila, 2 surse pt voltmetre digitale, 1 pt amplificatorul pt microfonie..)..cu toate ca era al unui videorecorder mai vechi.....si sursa reglabila de inalta intra in oscilatie....asa ca incep de la inceput.... am montat radiatorul pt transistoare de putere NPN ....conector retea, bec neon control inainte si dupa comutator retrea , vor mai fi si pe fatada, dupa sigurante.... Transformatorul de filament , este separat de cel de anodica , pt a nu se influenta una pe alta....comutatorul rotativ 10 pozitii l-am pus pe partea de jos, ca sa nu am multe fire la " capac " , asa e mult mai usor de desfacut, lucrat, si probabilitate mult mai mica sa se rupa , avand asa doar 2 fire flexibile .....infasurarile principale sunt cu CuEm 1.7mm....am 4.1-5.2 -6.5-12.6-15.8-18.2-27 V in gol.....transformatorul este mare....peste 100W.... Editat Ianuarie 11 de Усилитель Link spre comentariu
Alic Postat Ianuarie 11 Partajează Postat Ianuarie 11 Deja nu mai ai loc după câte ai enumerat. Multe lucruri se pot simplifica.... Link spre comentariu
Alic Postat Ianuarie 11 Partajează Postat Ianuarie 11 An-inexpensive-easy-to-build-diy-valve-tester.pdf Link spre comentariu
vidax Postat Ianuarie 11 Partajează Postat Ianuarie 11 Un TUBE TESTER construit de mine, un catometru si un "curve tracer" montate in aceeasi cutie. 1 Link spre comentariu
Усилитель Postat Ianuarie 12 Autor Partajează Postat Ianuarie 12 Acum 16 ore, Alic a spus: Deja nu mai ai loc după câte ai enumerat. Multe lucruri se pot simplifica.... Simplu...am....Functional, cu toata documentatia, cu adaptor pt - Nuvistor-Compactron, Magnoval,-Decal -Novar ....are in interior o lista iluminata care se poate rula,cu setarile pt multe tuburi uzuale...celelalte pe hartie, originale....dar am descalcit si cum se fac setarile pt tuburile care nu sunt incluse / mai noi .... Care vreau sa construiesc = vreau sa afiseze simultan parametrii la tuburile duble , gen ECC....pt a vedea instant cat sunt de bune dar si Balanced - echilibrate/identice.. nu stiu daca s-a fabricat asa ceva........ Voi face si un adaptor care va fi prevazut si cu socluri pt testarea tuburilor gen : GU50, 6C41C, OS51 m, etc... Link spre comentariu
Усилитель Postat 3 ore în urmă Autor Partajează Postat 3 ore în urmă Am gandit un sistem " universal " simplu , pt alocarea pinilor si functiilor pt tuburi : 10 comutatoare rotative , cu multe pozitii ( 10 ) am comandat de la TME , cam 9 lei/buc.... are doar 300 mA , dar va rezista, ( nu se manevreaza in timpul testarii ....) - pozitia 1 = las neconectat. - celelalte vin puse in paralel ( toate de 2 cu celelalte de 2 samd ) - cursorul de la primul comutator va fi pinul 1 la soclu - implicit pinul 1 al tubului pt testat - cursorul de la al doilea comutator va fi pinul 2 la soclu -implicit pinul 2 al tubului pt testat ......................................................................................................................................................... asa pana la 10.... capetele comune de la fiecare grup de pozitii identice vor avea cate o functie : Anod, Catod, Filament 1 , Filament 2, etc si legate la sursele si polarizarile respective ,necesare.... Asa nu am nevoie de o " harta " cu ce pozitii sa am pt fiecare tub , ca la cele vechi ..... doar de fisa tubului , din care vad fiecare pin al tubului ce este si aloc functia respectiva prin rotatia comutatorului pe pozitia respectiva... tot de acolo aloc si tensiunile necesare.... https://www.tme.eu/ro/details/sr26111015fn/intrerupatoare-rotative/ninigi/?brutto=1¤cy=RON&utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_campaign=RUMUNIA [PLA] CSS&gad_source=1&gclid=Cj0KCQiA4rK8BhD7ARIsAFe5LXL4PMQWOS_RFXP7oHqqrqdnHnib2WU9Y27ojSTnigslPN55SKGusf4aAu1MEALw_wcB Link spre comentariu
hixpp02 Postat 41 minute în urmă Partajează Postat 41 minute în urmă Se pote face și ca la Roetest, cu conectori și cutii adaptoare. Dar și ideea cu comutatoare este bună. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum