icar Postat Ianuarie 11 Autor Partajează Postat Ianuarie 11 La 08.01.2025 la 18:47, Stefan a spus: Sunt uneori mai șugubăț dar nu mă ocupa cu dastea Mea culpa, da' de fitile de lampa cu thoriu nu am auzit. Si pot sa ma laud cu ceva experienta!! Cea mai tare chestie a fost o "perna" electrica, care avea depus pe o suprafata, oxizi te thotiu sau niste lampi de putere, rusesti. Nu mai stiu exact tipul lampilor, le-am gasit in niste surse de tensiune stabilizata. Multe lami aveau catozii cu oxizi de ceriu, ceriu fiind radioactiv natural. A fost o vreme cand materialele radioactive erau considerate panaceu sigur. Nu ar trebui sa ne miram, daca luam in considerare Baile Felix! S-au folosit chiat si rujuri cu radiu, se purtau margele "fosforescente", intrau in componenta unor medicamente. @Stefan, se duce gazul de extinctie din GM si atunci ori nu mai functioneaza ori iti da impulsuri aiurea. Alt detector. Atentie insa, detectorii GM au o eficacitate foarte mare undeva in domeniul 50 - 80 keV si de aceeia trebuie puse filtre. Poate ramane si asa, pare mai "sensibil", dar in acel domeniu de energie ai erori mari. Link spre comentariu
icar Postat Ianuarie 20 Autor Partajează Postat Ianuarie 20 Revin la detectorul de radiatii electromagnetice de la WALALLA, adica asta https://www.emag.ro/detector-de-radiatii-walalla-evaluare-nivel-radiatie-grafic-tendinte-ecran-lcd-color-negru-127x65x23mm-754137627875/pd/D0VKMJYBM/ L-am achizitionat si am inceput sa ma joc la el. In primele zile, abia daca detecta ceva camp electric, undeva la valori de 10V/m, restul campurilor zero. M-am mai jucat cu el dupa cateva zile si a inceput sa arate 100-150 V/m, la camp electric, 1uT, pentru camp magnetic si 0 pentru radio frecventa. Cateva zie nu m-am mai ocupat de el, ramanand pe masa de lucru, oprit. Zilele trecut l-am porint din nou si surpriza! Imi arata 3800 - 4500 V/m camp electric, 7 - 10 uT camp magnetic si pana la 4 mV/m^2 pentru radiofrecventa!! M-am dus cu el afara, in gradina, departe de orice retele de curet sau internet si arata cam acelasi lucru. Asa ca, ma gandesc ca este defect. Idea e ca s-a defectat stand pe masa! Acum vine si intrebarea, e vreo problema cu el sau gresesc ceva? Se poate rezolva cumva? Link spre comentariu
validae Postat Ianuarie 20 Partajează Postat Ianuarie 20 Ceva radioactiv nu ai avut să îl testezi și astfel? Link spre comentariu
icar Postat Ianuarie 20 Autor Partajează Postat Ianuarie 20 Nu e facut sa detecteze radiatii nucleare. Link spre comentariu
icar Postat Ianuarie 22 Autor Partajează Postat Ianuarie 22 Am returnat dispozitivul ca defect. Subiectul se poate inchide, nu mai prezinta interes. Multumiri. Link spre comentariu
icar Postat Ianuarie 27 Autor Partajează Postat Ianuarie 27 Cum spuneam am returnat produsul,dar am achizitionat un altul. Dupa "manualul" ce insoteste produsul, s-ar numi XR-3 si masoara radiatii nuclear tip X, beta si gama, campuri electrice, campuri magnetice si campuri electromagnetice. Acuma, ori am eu ghinion si aparatul are un defect, ori nu stiu sa interpretez corect rezultatle afisate. Detectorul de radiatii, functioneaza, cel putin la nivel de fond cosmic. Detectorul de campuri de radiofrecventa functioneaza (testat cu un cupror cu microunde), detectorul de campuri electrice functioneaza (prize, cuptor cu microunde) dar la intesitatea campului magnetic...da cu virgula. Daca apropii detectorul de difuzoare, nu "misca" nimic, 0,02 - 0,03 uT. Daca il apropii de cuptorul cu microunde (in functiune) valoarea urca pana pe la 2- 4 uT. Inteleg eu gresit ceva sau e un defect? Cu aplicatia de pe telefon pentru campuri magnetice, in apropierea difuzoarelor indicatia sare de 100 uT, la fel si langa cuptorul cu microunde. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum