Ovidanie Postat Sâmbătă la 08:14 Partajează Postat Sâmbătă la 08:14 In dimineata zilei de 24 dec, noroc ca eram la tara. Ma anunta sotia ca miroase a ars si ca este fum in camera tehnica. Cablul negru vine direct de pe stalpul de la poarta, este a celor de la fostul UPC, actualul Vodafone. Este vorba de internet si televiziune si a functionat fara evenimente vreo 4 ani. Probabil ceva s-a defectat in reteaua lor si tensiunea de alimentare a amplificatoarelor (telealimentare) a ajuns cumva pe cablul meu. Mirosea a polietilena arsa, in camera era putin fum. Am gasit acest cablu topit, cand l-am tras din splitter a facut flama destul de puternica si a luat foc. Asta e mufa care era pe cablul negru. a fost montata prin sertizare. Spliterul este intact pe interior, iar intrarea este prin condensator serie. Teoretic nu este scurt pepntru CC si curentii de jooasoa frecventa. Deci scurt-circuitul a avut loc in mufa. https://i.ibb.co/tJmf9Wd/20250104-091005.jpg Link spre comentariu
Marele Savant Postat Sâmbătă la 08:53 Partajează Postat Sâmbătă la 08:53 In absolut toate cazurile de acest fel, problema a fost de la abonat! adica un dispozitiv conectat la teteaua de cablu scotea tensiune pe tresa acestuia, iar cablul UPC fiind legat la pamint cu nadejde se va incalzi puternic! sau vecini care folosesc tresa cablului ca inpamintare si au deranjamente interioare. Link spre comentariu
Ion_Bumbu Postat Sâmbătă la 10:00 Partajează Postat Sâmbătă la 10:00 A ajuns cumva o faza pe tresa coaxului, telealimentarea nu este in stare sa sudeze mufa. Link spre comentariu
Ovidanie Postat Sâmbătă la 10:11 Autor Partajează Postat Sâmbătă la 10:11 Dupa ce am scos cablul din splitter, priveam cum flameaza. Deci pe acel cablu, intre tresa si masa, circula un curent oarecare. Din cauza unui vecin sau din cauza retelei Vodafone, a avut loc acest eveniment. Si daca eu am patit-o, puteti si voi sa aveti probleme. Link spre comentariu
Marele Savant Postat Sâmbătă la 10:38 Partajează Postat Sâmbătă la 10:38 intre care tresa si care masa? Link spre comentariu
Ovidanie Postat Sâmbătă la 12:13 Autor Partajează Postat Sâmbătă la 12:13 Am vrut să zic între tresă și firul cald. Scuze. Link spre comentariu
sesebe Postat Sâmbătă la 12:46 Partajează Postat Sâmbătă la 12:46 Condesatorul ala de pe intrare nu rezista la mai mult de 50-100V iar ca sa ai flama cum zici tensiunea trebuie sa fie destul de mare. Te incumeti sa o masori? Risti sa arzi aparatul sau sa te curentezi tu. Link spre comentariu
Ovidanie Postat Sâmbătă la 15:02 Autor Partajează Postat Sâmbătă la 15:02 Nu mai este tensiune. Chiar atunci, la un minut dupa incident , am taiat capatul cablul coaxial, deoarece era fierbinte si fumega. Am folosit un patent, posibil ca scurt-circuitul facut de mine cand am taiat cablul sa fi rezolvat problema tensiunii. Am montat un splitter in exteriorul cladirii, pe stalpul de la limita proprietatii, nici o problema daca ia foc acolo. Cablul era fierbinte doar pe capat si cum splitter-ul nu este in scurt, inseamna ca in mufa aia sertizata, tresa si firul cald faceau cumva contact imperfect intre ele si acela a fost punctul de incalzire. Eu zic sa invatati ceva din treaba asta, sincer, eu sunt foarte bucuros ca am fost in casa de la tara. Puteam foarte bine sa fiu pe la o pensiune, sau la cumparaturi... acum nu stiu daca chiar ar fi luat foc, dar va spun, cand am tras cablul din splitter a flamat binisor, apoi capatul cablului a luat foc, am vazut flacara. Treceti pe fibra optica sau montati-va un splitter suplimentar, undeva in afara cladirii. Si la apartament am tot de la Vodafone, tot coaxial, deja am facut cerere de reziliere, trec la Orange, pe fibra optica, chiar daca au o grila de programe TV de tot kakatul. Link spre comentariu
modoran Postat Sâmbătă la 16:30 Partajează Postat Sâmbătă la 16:30 Sunt separatoare galvanice pentru coaxial cu duiumul de vanzare. Nu ai de ce sa schimbi furnizorul pentru un fleac din asta. Ala are ceva condensatoare de ordinul KV in el, separa 230V din retea fara probleme. Link spre comentariu
Ovidanie Postat Sâmbătă la 17:23 Autor Partajează Postat Sâmbătă la 17:23 Un asemenea fleac era sa-mi dea foc la casa. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum