Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Donatii - schimburi

Vizitator

Postări Recomandate

Cateva variabile am dar sunt toate cu demultiplicare mecanica si la acest proiect as vrea condensatori cu actionare directa.Da e o solutie sa macelaresc cateva placi ca sa scad capacitatea.Proectul e un aparat cu aspect de vintage radioreceptor 1v2 cu reactie si bobine schimbatoare.Am strans majoritatea pieselor si stau din cauza condensatorilor cu proectarea sasiului.

Pai daca ai cu demultiplicare eu as zice sa le folosesti cu incredere deoarece altfel va trebui sa o faci tu. Altfel va fi chinuitor sa faci acordul. Ca exercitiu, s-ar merita dar iti spun din proprie experienta ca solutia corecta este sa lucrezi cu demultiplicare. Am vazut in Bucuresti un receptor superreactie si cind am vazut ca iti trebuie 4 maini sa te acordezi pe un post mi-a cam pierit cheful. In plus, orice ai face fuga este foarte pronuntata si trebuie sa refaci mereu acordul. Voi cauta printre hodrobele si daca gasesc ceva fara demultiplicare te anunt. Nu se stie de unde sare iepurele.
Link spre comentariu

Caut un generator sinusoidal,aproximativ 0-30000 Hz,pentru banda audio!Pot sa ofer in schimb frecventmetru 0-350 MHz.sau Versatester (in stare de functionare) Posted Image

.............................................................................................................

Posted Image

Link spre comentariu

Stai sa vezi cind vei imbatini :ras: Oricit de ciudat ar parea, daca traiesti suficient de mult vei ajunge exact precum papa :rade:

Mersi. Cum sunt nascut in 1963, deja am implinit prins primii 47 de trandafiri la cununa vietii, hi, hi...
Link spre comentariu

Inseamna ca trebuie sa o iei mai incetisor cu imbatrinitul :speriat Eu am bagat viteza si am ajuns la 60. Din pacate, acum se numara toamnele sau iernile :jytuiyu Pina la urma nu-i bai! Important este sa iti traiesti cinstit si frumos viata. Daca poti sa ajuti si pe altii este un mare cistig.

Link spre comentariu

Caut un generator sinusoidal,aproximativ 0-30000 Hz,pentru banda audio!Pot sa ofer in schimb frecventmetru 0-350 MHz.sau Versatester (in stare de functionare)

.Dragul meu, nu prea inteleg... De ce nu folosesti versatesterul ca generator sinusoidal daca asta iti trebuie si este functional?Este un instrument destul de bun, mai ales ca masoara si niveluri. Instructiuni de utilizare se gasesc relativ usor daca nu stii cum sa il folosesti.
Link spre comentariu

Pe mine ma intereseaza numai banda audio,as schimba cu un generator preferabil cu tuburi care sa fie mai precis in audio.Lucrez numai in audiofrecventa,as vrea sa devin audiofil si vreau sa dotez atelierul in acest sens. :da

Link spre comentariu

Pe mine ma intereseaza numai banda audio,as schimba cu un generator preferabil cu tuburi care sa fie mai precis in audio.Lucrez numai in audiofrecventa,as vrea sa devin audiofil si vreau sa dotez atelierul in acest sens. :da

OK, am inteles acum. Totusi, pentru o evaluare completa a unei cai AF este nevoie si de semnal dreptunghiular. Eventual, un distorsiometru. Altfel, doar cu semnal sinusoidal, evaluarea este destul de sumara. Bineinteles, posibilitati sunt mule. Eu am optat pentru un generator de functii cu semnal triunghiular, sinusoidal si dreptunghiular, nivel reglabil plus formator TTL care lucreaza lejer in banda 0Hz-200KHz, cu posibilitatea de a te extinde la 2MHz. Isi face treaba cinstit .Daca combini un asemenea montaj cu frecventmetrul pe care il ai, mai precis de asa nu ai ce sa pretinzi. Bafta si succes in ce intreprinzi.
Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

un hdd de laptop ATA , de 1,4 gb sau pana in 5gb are cineva , am un pentium unu si vreau sa il resuscitez, daca reusesc sa il fac sunt dispus sa il platesc

Link spre comentariu
  • 4 săptămâni mai târziu...

Salut. Sint in cautarea a 3...4 m de cablu coaxial alb cu diametru de cca 3 mm, ca cel folosit in radiotelefoanele fixe sau portabile de tip RTM4, RTP. Cred ca tiplul cablului este RG174U dar nu sint sigur. Imi este necesar ptr conectarea la o antena externa fara conectori a unui modem 3G. Accept donatii, schimburi sau cu plata ramburs. Astept ofertele dvs !!!

Link spre comentariu

Salutari tuturor. Deocamdata am rezolvat local problema cu un cablu coaxial mai gros. Are lungimea necesara si am reusit sa il conectez prin conectori cu un cablu teflonat care duce direct in modem. Pina la sfirsitul saptaminii vreau sa-i dau bataie cu antena, astfel in weekend sa trec la teste. Multumesc tuturor ptr linkuri si daca nu voi rezolva voi apela la unul din ele. Pe curind!!!

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări