Vizitator aioan Postat Februarie 4, 2011 Partajează Postat Februarie 4, 2011 Am realizat o varianta putin modificata de receptor reflex cu superreactie cu ECC81 dupa schemele propuse pe site-ul: http://cool386.tripod.com/12at7/12at7.html, dar pe cablaj de conceptie proprie dublu placat si merge uimitor. Desi eram foarte sceptic initial, stiind bubele receptoarelor cu superreactie, am ramas uimit de performante! E foarte sensibil (in Iasi merge si fara antena, complet ecranat) si stabil, sigur, are sunet de calitate, nu radiaza in antena, practic nu este nici o diferenta fata de o superheterodina cu zeci de bobine acordate. Link spre comentariu
Terry34 Postat Februarie 4, 2011 Partajează Postat Februarie 4, 2011 COLETUL A AJUNS? Link spre comentariu
lorik199 Postat Februarie 6, 2011 Partajează Postat Februarie 6, 2011 caut 1-2 buc SN74194ofer alte integrate la schimb@Terry34: da, multumesc Link spre comentariu
Terry34 Postat Februarie 7, 2011 Partajează Postat Februarie 7, 2011 si eu caut un condensator variabil cu aer de 150-200 pF cu distanta intre placi de 3mm...nu gasesc.. Link spre comentariu
Terry34 Postat Februarie 12, 2011 Partajează Postat Februarie 12, 2011 am gasit..uraa...ramane de gasit un condensator variabil de 1500 pF..cine are de dat? Link spre comentariu
yo9hrb Postat Februarie 12, 2011 Partajează Postat Februarie 12, 2011 Tot asa, cu distanta de cativa metri intre placi? Link spre comentariu
Terry34 Postat Februarie 13, 2011 Partajează Postat Februarie 13, 2011 Nu..caci nu se mai afla chiar asa aproape de anodica. Merge unul obisnuit ca acesta: Link spre comentariu
ywar2 Postat Februarie 13, 2011 Partajează Postat Februarie 13, 2011 Salut Terry. Ceva asemanator se gaseste in receptoarele radio Selena. Ma gindesc ca poate gasesti mai usor asa ceva. Nu stiu exact ce capacitate are dar 3x300 tot are. Succes !!! Link spre comentariu
Terry34 Postat Februarie 13, 2011 Partajează Postat Februarie 13, 2011 he he...thanks....buna veste...cine are radio Selena pe aici? Link spre comentariu
lorik199 Postat Februarie 13, 2011 Partajează Postat Februarie 13, 2011 Caut inca SN74194 Link spre comentariu
Vizitator Postat Februarie 13, 2011 Partajează Postat Februarie 13, 2011 Caut una bucata AD9951, preferabil la schimb cu diverse hamradio.vy 73 Link spre comentariu
Terry34 Postat Februarie 13, 2011 Partajează Postat Februarie 13, 2011 daca se strapunge..nu mai cauta...mda...sa vad ce mai gasesc prin Valea Cascadelor...dar numai vechituri pe acolo...cred ca trebuiesc mai multi radioamatori pe forum uff de asta dureaza asa mult constructia amplifului...nu mai se fabrica lucruri bune...acum doar condensatori in vid la 70$...etc.... Link spre comentariu
mila Postat Februarie 17, 2011 Partajează Postat Februarie 17, 2011 Caut contra cost sau la schimb:Condensator 1x100...150pF direct pe ax(fara demultiplicare) distanta normala intre placi(ptr.receptie) 2 buc.Condensator 2x100...150pF direct pe ax...................................................................................1 buc.Condensatoare cu aer si nu un format mare. Link spre comentariu
Terry34 Postat Februarie 17, 2011 Partajează Postat Februarie 17, 2011 nu prea se gasesc...ai idee Mila in R100 ce s-ar gasi? Link spre comentariu
mosu20 Postat Februarie 17, 2011 Partajează Postat Februarie 17, 2011 daca se strapunge..nu mai cauta...mda...sa vad ce mai gasesc prin Valea Cascadelor...dar numai vechituri pe acolo...cred ca trebuiesc mai multi radioamatori pe forum uff de asta dureaza asa mult constructia amplifului...nu mai se fabrica lucruri bune...acum doar condensatori in vid la 70$...etc.... Cea mai buna varianta este sa cauti variabile care provin din aparatua rusesca de tip vechi. Ceva de genul USP, R104, RBM-1, etc. Toate au au minim 3x500pf. Chestia este ca daca folosesti GU 81 lucrurile se cam imbirliga. Cu asemenea condesatori in mod cert vei produce focuri de artificii de toata splendoarea. Ca sa folosesti un asemenea tub in mod eficient trebuie sa furnizezi minim 1500 vcc (daca nu poti asigura cei 2200 Vcc necesari pentru eficienta maxima). Asta inseamna minim 2 mm intre placile cv. O varianta mai buna ar fi sa procuri sau sa construiesti un condensator cu placi rare si cu 1-2 galeti suplimentari la comutator sa adaucu niste condensatori in circuit functie de banda. Oricum, mie mi se pare exagerat lucrul cu puteri la asemenea ordin de marime.Voi cauta prin smelturi si daca gasesc ceva iti spun.Bafta. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum