Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Donatii - schimburi

Vizitator

Postări Recomandate

Vizitator aioan

Am realizat o varianta putin modificata de receptor reflex cu superreactie cu ECC81 dupa schemele propuse pe site-ul: http://cool386.tripod.com/12at7/12at7.html, dar pe cablaj de conceptie proprie dublu placat si merge uimitor. Desi eram foarte sceptic initial, stiind bubele receptoarelor cu superreactie, am ramas uimit de performante! E foarte sensibil (in Iasi merge si fara antena, complet ecranat) si stabil, sigur, are sunet de calitate, nu radiaza in antena, practic nu este nici o diferenta fata de o superheterodina cu zeci de bobine acordate.

Link spre comentariu

daca se strapunge..nu mai cauta...mda...sa vad ce mai gasesc prin Valea Cascadelor...dar numai vechituri pe acolo...cred ca trebuiesc mai multi radioamatori pe forum :da uff de asta dureaza asa mult constructia amplifului...nu mai se fabrica lucruri bune...acum doar condensatori in vid la 70$...etc.... :jytuiyu

Link spre comentariu

Caut contra cost sau la schimb:Condensator 1x100...150pF direct pe ax(fara demultiplicare) distanta normala intre placi(ptr.receptie) 2 buc.Condensator 2x100...150pF direct pe ax...................................................................................1 buc.Condensatoare cu aer si nu un format mare.

Link spre comentariu

daca se strapunge..nu mai cauta...mda...sa vad ce mai gasesc prin Valea Cascadelor...dar numai vechituri pe acolo...cred ca trebuiesc mai multi radioamatori pe forum :da uff de asta dureaza asa mult constructia amplifului...nu mai se fabrica lucruri bune...acum doar condensatori in vid la 70$...etc.... :jytuiyu

Cea mai buna varianta este sa cauti variabile care provin din aparatua rusesca de tip vechi. Ceva de genul USP, R104, RBM-1, etc. Toate au au minim 3x500pf. Chestia este ca daca folosesti GU 81 lucrurile se cam imbirliga. Cu asemenea condesatori in mod cert vei produce focuri de artificii de toata splendoarea. Ca sa folosesti un asemenea tub in mod eficient trebuie sa furnizezi minim 1500 vcc (daca nu poti asigura cei 2200 Vcc necesari pentru eficienta maxima). Asta inseamna minim 2 mm intre placile cv. O varianta mai buna ar fi sa procuri sau sa construiesti un condensator cu placi rare si cu 1-2 galeti suplimentari la comutator sa adaucu niste condensatori in circuit functie de banda. Oricum, mie mi se pare exagerat lucrul cu puteri la asemenea ordin de marime.Voi cauta prin smelturi si daca gasesc ceva iti spun.Bafta.
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări