Vizitator Postat Februarie 1, 2008 Partajează Postat Februarie 1, 2008 Fiecare dintre noi avem tot felul de troace, fiare, gulgulitze - hi, care ne prisosesc si ne incurca prinshack. Propun ca fiecare sa posteze aici lucrurile de care se poate dispensa prin donatii sauschimburi. Daca sunteti de acord, ar fi bine ca toate discutiile sa aiba loc pe privat si sa ne editamposturile pe masura ce schimburile-donatiile se rezolva.73! Link spre comentariu
yo9hrb Postat Februarie 2, 2008 Partajează Postat Februarie 2, 2008 Topicul asta merita sa fie lipicios. Cu singura conditie, sa nu se puna problema de bani (cu exceptia transportului, fireste). Orice incercare de vanzare va fi stearsa (e mai simplu decat sa le mut la vanzari). Raman donatiile si schimburile. Pe cat posibil radioamatoricesti.Ideea cu editarea mesajelor este foarte buna, sa nu incarcam forumul inutil. In momentul incheierii tranzactiei dati de stire si sterg eu (fara suparare) toate posturile adiacente.Off topic: ...gulgulitze... :smt003 de unde ai gasit expresia asta?73! Link spre comentariu
kostel Postat Februarie 8, 2008 Partajează Postat Februarie 8, 2008 Daca ati avea vreun receptor mai bunicel in 3,5M v-asi fi recunoscator.As prefera un EKD 500 sau ceva cat de cat.Dau si eu ceva la schimb.Eventual niste piese de televizoareSunt radioamator receptor si l-as vrea pentru timpul meu liber(daca mai este)Multam anticipat Link spre comentariu
MiniTehnicus Postat Februarie 8, 2008 Partajează Postat Februarie 8, 2008 Donez 6 filtre EMF200 si condensatorii de acord de pe terminale, singura conditie sa primesc poze cu receptorul realizat in care au fost folositi. Daca ati avea vreun receptor mai bunicel in 3,5M v-asi fi recunoscator.As prefera un EKD 500 sau ceva cat de cat.Dau si eu ceva la schimb.Eventual niste piese de televizoareEKD300 s-au vandut ca painea calda, EKD500 sunt mult mai rare.Mai bine cauta un R250 daca ai spatiu sa-l instalezi sau un R311 , R326. Link spre comentariu
d2134 Postat Februarie 9, 2008 Partajează Postat Februarie 9, 2008 Donez cartea "Amplificatoare de frecventa foarte inalta" - Col. Dr. Ing. Dumitru Cojoc, Ed. Militara 1983.Este in stare relativ buna si este o carte pentru avansati, cu multa teorie si multa matematica. Link spre comentariu
d2134 Postat Februarie 13, 2008 Partajează Postat Februarie 13, 2008 Are cineva aceasta carte? Generatoare de tensiune liniar variabila - Gh. Mitrofan Link spre comentariu
em2006 Postat Februarie 13, 2008 Partajează Postat Februarie 13, 2008 O carte cu acelasi titlu, "GENERATOARE DE IMPULSURI SI DE TENSIUNE LINIAR VARIABILA", dar fara subtitlul "Receptoare de televiziune", sub semnatura dr.ing.GH.I.MITROFAN a aparut in 1980 la EDITURA TEHNICA, in seria ELECTRONICA APLICATA. Are 444 pagini. Personal o consider una din cele mai bune lucrari de tehnica impulsurilor aparuta la noi. Link spre comentariu
d2134 Postat Februarie 13, 2008 Partajează Postat Februarie 13, 2008 Editia de mai sus a aparut in 1968, pare-mi-se, si cred ca contine scheme cu tuburi pe care le caut.Daca si cea din 1980 mai are scheme cu tuburi atunci e buna.Daca cineva o are si poate sa scaneze din ea, il rog sa ma contacteze. Link spre comentariu
yo9hnf Postat Februarie 13, 2008 Partajează Postat Februarie 13, 2008 Daca nu ma insel....si nu cred ca ma insel , am eu cartea respectiva, dar cred ca de abia peste 2 saptamani pot sa o scanez. Daca nu este tarziu, te ajut cu cea mai mare placere. Link spre comentariu
d2134 Postat Februarie 13, 2008 Partajează Postat Februarie 13, 2008 Nu e tirziu. O caut de mult si abia acum mi-a venit ideea sa postez aici. Daca, cumva, o gasesc intre timp o sa te anunt. Link spre comentariu
em2006 Postat Februarie 13, 2008 Partajează Postat Februarie 13, 2008 ...Daca si cea din 1980 mai are scheme cu tuburi atunci e buna...Cartea din 1980 nu are nimic cu tuburi, ci doar cu tranzistoare si circuite integrate. Referitor la tuburi, am in biblioteca personala o carte foarte buna, dar e in limba rusa, (SPRAVOCINIK RADIOINJENERA), un indrumar pentru ingineri electronisti (scheme, proiectare). A aparut in 1961 si este traducerea in rusa a lucrarii ELECTRONIC DESIGNER'S HANDBOOK - Autori Robert Landee, Donovan Davis si Albert Albrecht, aparuta in SUA in 1957. Link spre comentariu
Vizitator yo2ltf Postat Februarie 16, 2008 Partajează Postat Februarie 16, 2008 cartea exista..Generatoare de tensiune liniar variabila - Gh. Mitrofan, dar avind multe pagini... daca va intereseaza ceva anume va pot ajuta... Cu stima, IMI - yo2ltf Link spre comentariu
Vizitator yo2ltf Postat Februarie 16, 2008 Partajează Postat Februarie 16, 2008 Sunt foarte multe carti valoroase, care ar merita scanate...poate o sa ma apuc de treaba asta,cu copiii de la mine de la club...Sa vad daca o sa am spatiu suficient la mine pe site sa le postez... Cu salutari , IMI Link spre comentariu
Flor Postat Februarie 20, 2008 Partajează Postat Februarie 20, 2008 Marea majoritate a prietenilor sau colegilor mei sau au emigrat sau au abandonat "bricolajul". Si mi-au dat multe piese. Integrate (ana)logice, ca 741, 324, 3900, din seriile TTL, (A)LS, (M)porti, numaratoare, mono/bistabili, MC-uri, CD-uri, din familia Z80, memorii 27Cxx(x)...Da, stiu, ca unele sunt depasite in epoca microcontrolerlor... Nu mai zic de AAF-uri, (TCA150, MBA 810, 381, 387) demodulatoare (TAA 661, si TBA 120) decodoare stereo (BM758)...Sa nu uit de carti, sau culegeri de scheme..Asa ca cel care ravneste la ceva anume sa imi scrie pe personala. Poate mai am ceva cu care sa il fac sa isi implinesca visul. Eu la vremea mea nu am putut...Daca imi spune prin mail ce vrea sa faca si imi trimite o schema sau link, eu i le voi da GRATUIT. Sau conform jargonului actual MOKA@FREE. Pt nebucuresteni, daca se mai aduna multe kg il voi pune sa platesca doar transportul postal.Ultimele colete m-au costat prea mult. E drept ca erau bine impanate.Ideea e sa cereti in cantitate rezonabila. Stiu bine ca un frecventmetru cu 7 cifre facut cu TTL-uri sau CMOSi are nevoie de 7 decodoare+n divizoare. Si e posibil si probabil sa ardeti din greseala, ca mine..Asa ca va voi trimite n+m decodoare, divizoare etc..Dar daca mi se mai spune ca are nevoie de 21, asta inseamna productie de serie. Si cum din asa ceva se scot $$$, nu va primi decat trecerea pe lista neagra. Link spre comentariu
yo9hnf Postat Martie 3, 2008 Partajează Postat Martie 3, 2008 Pentru d2134 : Imi cer scuze pentru intarzierea cu raspunsul.... M-am uitat in biblioteca si am asa : "GENERATOARE DE IMPULSURI SI DE T.L.V." - GH. I. Mitrofan - Electronica Aplicata Ed. TEHNICA - Bucuresti 1980. coperta mov... Aceasta are in cuprins: -Disp. electronice in regim de comutatie -Circuite basculante bistabile -Circuite trigger Schmitt -Circuite basculante monostabile -Circuite basculante astabile -Generatoare de impulsuri cu durate mari -Generatoare de impulsuri cu durate mici -Generatoare de TLV -Generatoare de functii -Scheme practice de generatoare de impulsuri si de TLV Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum