Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Radio Grundig music 60 lw

Dutulescu Cristi

Postări Recomandate

Detin acest aparat radio , se aude excelent doar ca din 10 in 10 min aprox trebuie acordat foarte fin, pleaca singur din banda. De unde ar putea fi di cum as puyea sa rezolv problema? Multumesc !

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 5
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Dutulescu Cristi

3

• doru3160

2

• cirip

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

Dacă asta se întâmplă în gama UUS, mai mult ca sigur ai în blocul de UUS un condensator cu deriva termica exagerată. Trebuie sa probezi dacă după un acord, prin suflarea de aer cald asupra acelui bloc, dezacordul se produce instant, nu la termenul de 10 min. 

Link spre comentariu

Salut,

Receptoarele cu FM (sau UUS) au in general un circuit de control automat al frecventei (CAF), care compenseaza micile variatii cu temperatura ale valorilor componentelor din blocul de UUS. Tipic circuitul e format dintr-o dioda varicap si o retea de condensatoare atasata circuitului rezonant al oscilatorului local. Tensiunea continua de comanda este luata de la demodulatorul FM aflat la iesirea lantului de frecventa intermediara FM.

Depanarea trebuie sa includa testarea intregului lant de CAF. Este necesara intelegerea functionarii unui receptor FM si putina experienta.

Este interesant daca s-a umblat in aparat. O interventie incorecta ar fi putut sa afecteze functionarea normala a CAFului.

Am cautat un manual de service al receptorului, dar nu am gasit. Pe schema ar fi fost mai usor de discutat.

Link spre comentariu

Eu i-am explicat metoda scurta de a afla ce îl supără. De multe ori circuitul caf nu face față variației unui turbat de condensator de câțiva pf din oscilatorul local de ex. Dar cu siguranță verificarea e mult mai laborioasa. Fără ceva experiență, mai bine îl repune pe post din 10 în 10 min altfel, risca sa nu mai meargă nici cum mergea. 

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări