doru3160 Postat Marți la 04:03 Autor Partajează Postat Marți la 04:03 Acum 8 ore, sonic11 a spus: Da, nu zic nu, dar totusi vreau sa se poate face cu chestii digerabile si gasibile prin troacele fiecaruia. Pai și un PIC se găsește prin troacele fiecăruia? Nu știu de ce se cramponeaza lumea de acel vfd, dar urmăresc cu interes metodele de a comanda acel tub. Link spre comentariu
franzm Postat Marți la 06:20 Partajează Postat Marți la 06:20 (editat) Vedeti ca rusii au niste tuburi indicatoare care se comanda foarte simplu, analogic. IN13 parca le zice. http://m.bareille.free.fr/vu-in13/vumeter_in13.htm Editat Marți la 06:26 de franzm Link spre comentariu
doru3160 Postat Marți la 07:13 Autor Partajează Postat Marți la 07:13 Parcă nu e ce trebuie pt vu metru... Aici indica nivelul curentului de încărcare la un redresor auto. E foarte greu să apreciezi nivelul maxim, și aici nu se mișcă. Link spre comentariu
sonic11 Postat Marți la 08:12 Partajează Postat Marți la 08:12 (editat) Acum 5 ore, doru3160 a spus: Pai și un PIC se găsește prin troacele fiecăruia? Nu știu de ce se cramponeaza lumea de acel vfd, dar urmăresc cu interes metodele de a comanda acel tub. Pic-ul se găsește la colegul @Marele Savant in sectiunea vânzări la pret de doua beri....pot recompila pentru alte pic-uri dacă este cazul, de exemplu 16f886 care costa 14lei nou. Dar eu nu oblig pe nimeni sa faca ca mine, fiecare e liber sa facă ce dorește. Acum 3 ore, franzm a spus: Vedeti ca rusii au niste tuburi indicatoare care se comanda foarte simplu, analogic. IN13 parca le zice. http://m.bareille.free.fr/vu-in13/vumeter_in13.htm Deși pare simplu, realitarea este alta. Doar un aspect....trebuie convertor dc-dc pentru 150v. Editat Marți la 09:23 de sonic11 1 Link spre comentariu
doru3160 Postat Marți la 09:47 Autor Partajează Postat Marți la 09:47 Acum 1 oră, sonic11 a spus: Pic-ul se găsește la colegul @Marele Savant in sectiunea vânzări la pret de doua beri....pot recompila pentru alte pic-uri dacă este cazul, de exemplu 16f886 care costa 14lei nou. Nu mă refeream că nu se găsește. Ideea e că nu toți au lucrat cu PIC și nu toți se încumetă să pună la treabă unu. Oricum o dai, iese mai complicat decât cu cel rusesc, specializat pt asta. Dacă era simplu, băgau și rușii o sacoșă de piese, pt că se știe ca sunt darnici când e vorba să complice o schemă, și renunțau la miriapod. Să vedem primul produs finit, care poate fi strecurat în locul celui vechi, fără anexe legate cu sârme. Link spre comentariu
sonic11 Postat Marți la 09:56 Partajează Postat Marți la 09:56 Acum 6 minute, doru3160 a spus: Nu mă refeream că nu se găsește. Ideea e că nu toți au lucrat cu PIC și nu toți se încumetă să pună la treabă unu. Oricum o dai, iese mai complicat decât cu cel rusesc, specializat pt asta. Dacă era simplu, băgau și rușii o sacoșă de piese, pt că se știe ca sunt darnici când e vorba să complice o schemă. Să vedem primul produs finit, care poate fi strecurat în locul celui vechi, fără anexe legate cu sârme. Pentru cei ce nu se descurca cu pic-ul pot să-l ofer gata programat, contra cost....câteva beri. 1 Link spre comentariu
sesebe Postat Marți la 12:10 Partajează Postat Marți la 12:10 Eu nu sint adeptul solutiilor bazate pe controlere. Nu sînt "servisabile". Dacă s-a dus controlerul și nu ai SW o iei de la capăt. Iar peste citiva ani sigur SW se pierde (HDD defect/pierdut). Link spre comentariu
doru3160 Postat Marți la 12:21 Autor Partajează Postat Marți la 12:21 Acum 14 minute, sesebe a spus: Iar peste citiva ani sigur SW se pierde (HDD defect/pierdut). Ce-o mai fi peste câțiva ani, să ne întâlnim și să povestim sănătoși. Ideea era de văzut unul funcțional și nu pe masă, cu montaj păianjen, să arate că se poate, ci în mag cu capacul peste mecanica prins în suruburi. Atunci putem discuta impresii. Acum vorbim vorbe. Nu am mai avut timp sa mă ocup de al meu, dar cu prima ocazie, fac un clip cu vumetrul de la chineji, dacă reușesc să-l strecor în loc. Nu fac modificări, totul va fi reversibil. Dar între a-l folosi cu un vumetru vfd defect sau unul cu led bun, aleg ultima variantă. Link spre comentariu
sonic11 Postat Marți la 12:57 Partajează Postat Marți la 12:57 Acum 29 minute, sesebe a spus: Eu nu sint adeptul solutiilor bazate pe controlere. Nu sînt "servisabile". Dacă s-a dus controlerul și nu ai SW o iei de la capăt. Iar peste citiva ani sigur SW se pierde (HDD defect/pierdut). Ba e chiar servisabil....hex-ul este la botu calului....da na' trebuie sa fie și un Gica contra care sa bata apa în put. Acum 23 minute, doru3160 a spus: Ce-o mai fi peste câțiva ani, să ne întâlnim și să povestim sănătoși. Ideea era de văzut unul funcțional și nu pe masă, cu montaj păianjen, să arate că se poate, ci în mag cu capacul peste mecanica prins în suruburi. Atunci putem discuta impresii. Acum vorbim vorbe. Nu am mai avut timp sa mă ocup de al meu, dar cu prima ocazie, fac un clip cu vumetrul de la chineji, dacă reușesc să-l strecor în loc. Nu fac modificări, totul va fi reversibil. Dar între a-l folosi cu un vumetru vfd defect sau unul cu led bun, aleg ultima variantă. Ideea este în felul următor...am vrut sa ajut pe cei ce se lovesc de aceasta problema cu o soluție care este la liber expusa...cred ca un pcb poate concepe destui din aceasta comunitate și realiza cu fierul de călcat. Ma scuzați pentru neseriozitatea de a nu prezenta și un pcb, dar ma inpart între job...hobby și juniorul meu de 6 luni jumătate. Va fi și un pcb dar mai durează. Care ar fi diferențele de functionare între un montaj păianjen și unu cu pcb? Softul are incluse pragurile de aprindere masurate de pe un vu original și funcțional. 1 Link spre comentariu
Ovidanie Postat Marți la 13:04 Partajează Postat Marți la 13:04 Din cate tin minte tuburil-e IN13 sunt mai lungi decat VFD-ul magnetofonului, cred ca sunt duble ca lungime. Nu poate lucra in modul "punct", deci nu poate nici modul "peak". Link spre comentariu
doru3160 Postat Marți la 13:32 Autor Partajează Postat Marți la 13:32 Acum 38 minute, sonic11 a spus: Ma scuzați pentru neseriozitatea de a nu prezenta și un pcb, dar ma inpart între job...hobby și juniorul meu de 6 luni jumătate. Pai chiar esti neserios. Ai ajutor cine sa faca cablajul, si ne lasi pe noi... Sa-ti traiasca si voi (familia) alaturi de el. Acum 31 minute, Ovidanie a spus: Din cate tin minte tuburil-e IN13 sunt mai lungi decat VFD-ul magnetofonului, cred ca sunt duble ca lungime. Pot sa-l masor pe al meu, dar sigur e mult mai lung decat VFD ul. Acum 38 minute, sonic11 a spus: Care ar fi diferențele de functionare între un montaj păianjen și unu cu pcb? Mare diferenta, pt ca daca pus pe cablaj nu intra in locul celui original, nu ajuta la nimic. In mod paianjen, nu e nici o restrictie de marime. Link spre comentariu
sonic11 Postat Marți la 13:34 Partajează Postat Marți la 13:34 (editat) Acum 2 minute, doru3160 a spus: Pai chiar esti neserios. Ai ajutor cine sa faca cablajul, si ne lasi pe noi... Sa-ti traiasca si voi (familia) alaturi de el. Este puturos ca tacsu' În alta ordine de idei exista doua variante, una în care pcb sa fie identic ca forma și dimensiuni și varianta mai restrânsă dar care sa se potrivească în locul celui vechi, deci aștept păreri. Editat Marți la 13:38 de sonic11 Link spre comentariu
doru3160 Postat Marți la 13:39 Autor Partajează Postat Marți la 13:39 Eu tocmai ce am zis, ideal ar fi fost sa poata fi montat in locul celui vechi. Ai acolo si alimentarile, si semnalul audio, ar fi pacat sa fie imprastiat prin carcasa. Link spre comentariu
sonic11 Postat Marți la 13:51 Partajează Postat Marți la 13:51 Nu va fi împrăștiate pe placa, se va folosii conectorul existent pe placa iar placa se va potrivi fix în locul celei originale. Se va transplanta doar tubul vfd și conectorul. Sistemul de prindere va fi identic cu cel original, nu vreau ca creeze bătăi de cap. 1 Link spre comentariu
mac01 Postat Marți la 14:01 Partajează Postat Marți la 14:01 La un cablaj si un pic programat ma abonez si eu… daca se mai strange lumea! Am un vfd care sta degeaba. Va sta degeaba si dupa aceea… dar macar e complet! Dar nu se poate programa cu peak level si sa mearga un pic mai repejor? Sau e prea scurt pentru peak level? Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum