MarianBal Postat 11 ore în urmă Partajează Postat 11 ore în urmă Ai dreptate, am vazut doar la fixarea conectorului. Asa se face Link spre comentariu
doru3160 Postat 11 ore în urmă Autor Partajează Postat 11 ore în urmă Acum 29 minute, RJK a spus: Nu sunt doua versiuni, este acelasi tip de mufa la toate vumetrele de la kashtan-1. Ca să fie clar. Nu reproșez nimic nimanui, îmi place ce a ieșit, și apreciez efortul. Discuția asta se vrea o corecție pt viitoarele cablaje și atât. Sper sa nu fie motiv de suparare. Cred ca e vorba de diferența între sistemul metric și în inchi. La integrate au respectat cotele internaționale, în inchi, la conectori probabil au lucrat în metric, lucru care a scăpat la proiectare. Nu stiu cum a iesit acel 29mm intre gaurile de surub la placa noua, dar este loc de corectie, fara modificari de trasee pe placa. Cu pinii trebuie sa ma gandesc cum o scot la capat. Link spre comentariu
doru3160 Postat 10 ore în urmă Autor Partajează Postat 10 ore în urmă Am dat alte gauri de 2mm la 2,5mm de cele existente. Pinii dacă nu colaborau, aveam de gând să-i tai la 1mm de izolator și să-i prelungesc cu sârma flexibila. Pana la urmă a mers așa cum e de la mama lui. Am ciupit câte 1,5mm din fiecare parte. Si a rămas și pt lipit câte ceva. Nu prea mult, dar suficient. La mine am rezolvat. Să vedem dacă se mai confruntă cineva cu problema asta, că eu nu aveam somn dacă nu mă lămuream... Ca o concluzie, ori se corectează cotele, ori găurile pt pini se fac mai mari. Fiind mai largi, se pot ghida pinii mai bine dacă nu sunt perfect pe gaura. Eu a trebuit să-i maltratez puțin ca să-i conving că ăla e următorul loc unde vor sta 20 ani (măcar). Link spre comentariu
sonic11 Postat 9 ore în urmă Partajează Postat 9 ore în urmă 1 oră în urmă, doru3160 a spus: Am dat alte gauri de 2mm la 0,5mm de cele existente. Pinii dacă nu colaborau, aveam de gând să-i tai la 1mm de izolator și să-i prelungesc cu sârma flexibila. Pana la urmă a mers așa cum e de la mama lui. Am ciupit câte 1,5mm din fiecare parte. Si a rămas și pt lipit câte ceva. Nu prea mult, dar suficient. La mine am rezolvat. Să vedem dacă se mai confruntă cineva cu problema asta, că eu nu aveam somn dacă nu mă lămuream... Ca o concluzie, ori se corectează cotele, ori găurile pt pini se fac mai mari. Fiind mai largi, se pot ghida pinii mai bine dacă nu sunt perfect pe gaura. Eu a trebuit să-i maltratez puțin ca să-i conving că ăla e următorul loc unde vor sta 20 ani (măcar). Clar este o eroare din partea mea....asta pentru ca nu am dat jos conectorul de frica sa nu stric pcb-ul. O sa-l modific si o sa adaug inca un rand cu pas 2.54. Link spre comentariu
doru3160 Postat 9 ore în urmă Autor Partajează Postat 9 ore în urmă Acum 5 minute, sonic11 a spus: O sa-l modific si o sa adaug inca un rand cu pas 2.54. 2,54 mm este pasul in inchi. Cred ca trebuie lasat in pace, ignorat. Rusii au lucrat in metric acolo. De aici diferentele mici, dar deranjante. Trebuie masurat, daca acel conector nu se gaseste intr-o biblioteca de date. Link spre comentariu
franzm Postat 2 ore în urmă Partajează Postat 2 ore în urmă Tipul conectorului este trecut pe el si se gaseste si în documentatia de service a magnetofonului. Rusii au publicat cu siguranta datele conectorului, inclusiv în revistele pentru amatori, dar arhivele lor nu au la baza un format electronic accesibil robotilor de cautare uzuali. Asa ca ar trebui frunzarite manual. Si asta dureaza. Link spre comentariu
doru3160 Postat 1 oră în urmă Autor Partajează Postat 1 oră în urmă Din păcate nu am decât o carte în germană, și asta cu instrucțiuni de folosire, și planșele cu scheme printate de mine. Din cele văzute, poziția se păstrează și se muta găurile pt șurub stânga dreapta cu 2,5mm, ca să se obtina 33mm între ele, iar găurile pt pini, primele 3 din stânga și dreapta, se muta cu 1,5mm, 1mm și 0,5mm stânga dreapta. Cele din mijloc pot rămâne așa cum sunt acum, și pot fi luate ca referință pt măsurări. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum