Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Reconditionare magnetofon Kashtan

doru3160

Postări Recomandate

Un mic amănunt...pentru rezultate bune folosiți conzi de 10uf și potentiometi de 100k sau potentiometri de 10k și conzi de 47uf.

La cererea mai multor colegi o sa croșetez și un contor banda cu afisoare 7seg.

Editat de sonic11
Link spre comentariu

Salutare, au ajuns cablajele. Mulțumesc și pe această cale colegului mac01. Nu am avut răbdare până mâine și am început popularea. Până acum am două nelămuriri. Prima, rețelele de rezistențe de 100k cred că trebuie montate pe spatele cablajului. Sub vfd nu încape nimic. Și dacă trebuie folosit conectorul original, nu o să meargă.  Găurile pt șuruburile M1,5 nu se potrivesc, si distanta intre pini nu se potriveste. 

IMG-20250311-183035-edit-125523360430590

IMG-20250311-170801-edit-125410796194060

Altfel, felicitări pt realizare, a ieșit peste așteptări. Să văd acum de 2 rețele de rezistente că pregătisem rezistente, nu am retele de 8x100k și cu conectorul să văd cum o trag din condei. O să dau încă o gaura pt șurub, dacă reușesc să potrivesc mecanic pinii conectorului. Se pare că nu respecta 2,54mm între pini. E distanța ruseasca, de 3,2mm între pini. Dacă nu merge, o să las așa și caut alt conector mamă tată și îl schimb în mag. Parca nu ma indur sa macelaresc cablajul. Pe de alta parte, dacă va veni un cablaj original, în timp, nu va putea fi schimbat decât din nou cu conector cu tot. Maine caut si restul componentelor si le lipesc, inclusiv vfd ul. Pe ala îl las la urmă. 

Link spre comentariu

Rețelele  rezistiv pot sa lipsească din da se montează pe spate.

C13 trebuie montat pe dos fata de marcajul de pe pcb.

Cu conectorul....nu stiu ce sa zic...am masurat cu sublerul după un conector original.

Mai masor o data când ajung acasă.

Link spre comentariu

Or fi pus rușii mai multe modele. Mai vedem și la colegi, poate nu am tras eu bățul scurt. Eu doar l-am dat jos de pe placa originala și am vrut să-l strecor in găuri , dar nu a colaborat. E diferența mare. De fapt se vede in poză . C13 si C12 am văzut că sunt pe spate, deși dacă ii montez culcat, merg și pe față. Sunt sub înălțimea integratelor și a vfd ului. Să văd ce semireglabili găsesc și văd ce valori la electrolitici bag. 

Link spre comentariu

IMG-20250311-200646-edit-125726502197700

IMG_20250311_200753.jpg

IMG-20250311-201427-edit-125772091821000

Diferența de 1,27 mm e grosimea pinilor. 

Aia e, când e să ai ghinion, și în fufa dai de un cui și te înțepi... 😁

Era prea frumos să fie totul bine... Văd mâine cum o dreg. 

Link spre comentariu

Pune te rog un subler între șuruburi la conectorul tău, ăla albastru, de pe placa ce o ai de model, să mă lămuresc ce variantă am eu. 

La mine așa arată. Dacă scazi jumate din grosimea suruburilor, îmi da 33mm între gauri pe cablaj. 

IMG-20250311-204949-edit-125982891851284

Acum 18 minute, sonic11 a spus:

Sunt doua versiuni...acum vad ca celelante gauri sunt pt conectorul mai mare, inițial am crezut ca sunt pentru fire.

https://imgur.com/a/SL217xX

Conectorul meu original are pas 2,54

https://imgur.com/a/ajlPu9f

Și la mine a fost lipit conectorul la primul rând de găuri, nu la celelalte mai rare, ci la cele mai dese. 

Link spre comentariu

Pai da, conectorul tău are tot 33mm între șuruburi, deci e fix ca al meu. Pe cablajul nou, găurile sunt la 29mm. Nu ai cum să ai 2,54 între pini. Cred că nu ai masurat bine. Măsoară între toți pinii, și împarte la 8. Așa va fi mai aproape de real. Ceea ce aflăm acum, va fi valabil pt viitor. Eu o rezolv cumva mâine, la job. Nu mă poticnesc în asta. 

Link spre comentariu
Acum 6 minute, doru3160 a spus:

Pai da, conectorul tău are tot 33mm între șuruburi, deci e fix ca al meu. Pe cablajul nou, găurile sunt la 29mm. Nu ai cum să ai 2,54 între pini. Cred că nu ai masurat bine. Măsoară între toți pinii, și împarte la 8. Așa va fi mai aproape de real. Ceea ce aflăm acum, va fi valabil pt viitor. Eu o rezolv cumva mâine, la job. Nu mă poticnesc în asta. 

Aveti poza cu header-ul de pin pus peste, acel header are pas 2,54 iar pasul este între axele pinilor....la orce conector sau integrat pasul este dat de axele a doi pini.

Link spre comentariu
Acum 28 minute, sonic11 a spus:

..la orce conector sau integrat pasul este dat de axele a doi pini.

Pe bune, zi-mi ceva ce nu știu. 

Diferența e mica, dar este. Conectorul este același, tot 33mm între șuruburi la mine, tot 33mm la tine. Pe cablajul nou este 29mm, deci chiar dacă se potriveau pinii, nu se potriveau șuruburile. Se vede că nu se pupă. Uite îți arăt diferența... Pinul din stânga e pe gaură. 

IMG-20250311-212917.jpg

IMG-20250311-212940.jpg

Link spre comentariu

@doru Cel mai precis masurati intre gauri, odata cota maxima |O   O| si apoi cota minima O|   |O  si faceti media aritmetica. Surubul  M3 nu are diametrul exterior de 3 mm, plus gaura e mai mare deci suruburile pot sta oricum.

Aceeasi poveste si cu pinii.

Link spre comentariu
Acum 1 minut, MarianBal a spus:

@doru Cel mai precis masurati intre gauri, odata cota maxima |O   O| si apoi cota minima O|   |O  si faceti media aritmetica. 

Dacă te uitai la niște poze mai înainte, ai fi văzut ca am dat cota peste pini și între pini. 

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări