Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Reconditionare magnetofon Kashtan

doru3160

Postări Recomandate

Salutare.

Ati rezolvat ceva cu vu-metru?

Am in derulare o varianta cu pic și redresor fără prag, dacă prezintă interes o postez aici.

K157DA1 poate fi înlocuit cu un lm324 și câteva componente.

Link spre comentariu

Nu am rezolvat, dar chiar dacă rezolvam, tot cred că e de interes un asemenea proiect. Bănuiesc nu e al meu cel mai ghinionist să se fi bușit singurul. Mi-a venit de la chineji un vu metru cu led, zic eu destul de ok, dar nu am avut vreme să probez. Am avut niște surse de rezolvat și nu am vrut să schimb tematica. 

Link spre comentariu

Mie îmi lipsește K157DA1 și 80 lei nu dau pe el....încă nu știu în ce stare este kp, asa ca m-am gândit ca trebuie sa am o soluție de rezerva:rade:

Din ce am văzut vu original este destul de puturos....în proiectu asta poate fi foarte ușor  mai harnic prin schimbarea contului de dupa redresare, același lucru se poate face și la cel original reducând valoarea conzilor de 1uf.

Cum ajung acasă de la job o sa pun documentația.

Încă nu am avut timp sa croiesc și un pcb-ul.

Link spre comentariu

Am avut de la colegul norad un vumetru funcțional, cu condensatorii de 1uf uscați. Aveau ceva nf pe ei. Am probat și după aia am pus conzi de 1uf. Efectul e mult mai plăcut când are latenta aia data de electrolitici, decât când pulsează ca nebunul de aproape nu sesizezi vârfurile, când conzii sunt mai mici de 1uf. Cel cu led, are tot asa o pulsatie lentă, și memorează vârfurile. Eu îl găsesc mai de efect decât cel cu vfd. Nu știu unde sa urc un clip ca să-l fac de râs. Pe postimag nu merg decât poze. 

Link spre comentariu
Acum 51 minute, sonic11 a spus:

Mie îmi lipsește K157DA1 și 80 lei nu dau pe el....

Unde l-ai găsit cu 80 lei?  Poate are și broască de ford la vânzare... 😀

Link spre comentariu

Screenshot_20250104_214835_com_alibaba_a

La vreme de secetă, e buna și o grindină.

Nu îl montez definitiv pe kashtan, dar mă mănâncă tare să-l probez. 

Link spre comentariu

Pai si ce "discrete" ai vedea tu acolo...

comparatoare? trebuie câteva bucăți bune plus ca trebuie și un oscilator pentru multiplexare.

Sau poate o pădure de tranzistori...

Ar mai fi o varianta cu lm3915 în cascada doua dar nici aici nu scapi de multiplexare și de redresarea fără prag, redresarea simpla cu dioda cu siliciu iese din calcul...semnalul acolo este 500mv.

Link spre comentariu

Am io redresoare dedicate, ceva SSM. Cu iesire si liniara, si logaritmica, etc. Costa unul mai mult decât castanul.

Link spre comentariu

Daca nu va iese in final vu-metrul, va rog sa nu aruncati placa. Astept si eu sa vina niste curele noi si alti condensatori de schimb si reiau si eu reparatia la al meu. La vu-metrul meu problema e ca se aprindea slab si parca tot nu raspundea la semnal. Dar pana nu vin condensatorii noi si am timp sa ii schimb si sa verific ca e sursa ok, nu il mai bag in priza. Daca e ars vreun integrat si la mine, o sa incerc sa fac alt pcb cu piese disponibile in comert si daca functioneaza bine va donez un pcb.

Spor la mesterit pana atunci!

Editat de M.Adrian
Link spre comentariu
1 oră în urmă, franzm a spus:

Am io redresoare dedicate, ceva SSM. Cu iesire si liniara, si logaritmica, etc. Costa unul mai mult decât castanul.

Da, nu zic nu, dar totusi vreau sa se poate face cu chestii digerabile si gasibile prin troacele fiecaruia.

Link spre comentariu
Acum 3 ore, sonic11 a spus:

Pai si ce "discrete" ai vedea tu acolo...

comparatoare? trebuie câteva bucăți bune plus ca trebuie și un oscilator pentru multiplexare.

Sau poate o pădure de tranzistori...

Ar mai fi o varianta cu lm3915 în cascada doua dar nici aici nu scapi de multiplexare și de redresarea fără prag, redresarea simpla cu dioda cu siliciu iese din calcul...semnalul acolo este 500mv.

In nici un caz.

Un integrat dedicat pt Vumetru iar iesirile in loc sa comande LED-uri sa comande tranzistori care sa aprinda display-ul VFD. Sau in loc de trazistori pui citeva ULN2803 sau ULN2003.

Editat de sesebe
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări