doru3160 Postat Decembrie 30, 2024 Partajează Postat Decembrie 30, 2024 Deschid aici subiectul despre kashtan, pt ca prea ne bagasem peste maiak de nu se mai intelegea om cu magnetofon. Deci, imi propusesem sa resuscitez un cadavru de kashtan care a zacut multa vreme la mine, cred ca are cel putin 10 ani, si cand l-am luat, a fost cu gand de dezmembrare pt cele care deja le aveam, si aratau incomparabil mai bine. Ii lipsesc elemente de estetica, de asta nici nu m-a tras inima sa ma apuc de el, dar nici nu l-am imprastiat. Arata rau tare, pe de o parte, pe de alta parte, cu capacele scoase, arata complet si perfect pt reconditionare, daca munca gratis nu sperie. Cam asa arata necazul, cu ce a mai ramas pe el, de care m-aș apuca după ce finalizez maiakul primit de la Ploiești via București. Si asa arata dezbracat In primul rand are nevoie de un tambur ca sa pot misca o banda pe el. Odata pusa la punct partea mecanica, se poate trece la electronica. Adica piesa asta. Daca are cineva si ii prisoseste, astept propuneri pe mp. sau aici. Colegul mac01 zicea ceva de un tambur cu partea de blocare ruptă, dar partea de jos bună. Cred ca se poate aplica vorba, la vreme de secetă e buna și o grindină. O sa meargă numai culcat, dar o sa meargă. Link spre comentariu
doru3160 Postat Decembrie 30, 2024 Autor Partajează Postat Decembrie 30, 2024 Cam asa arata titularele... Deci cel din prima postare, e din cauza de limbrici. Link spre comentariu
yo9hrb Postat Decembrie 30, 2024 Partajează Postat Decembrie 30, 2024 Vad ca ai si un B4. Ai nevoie de ceva la el? Cred ca am eu un donator. Link spre comentariu
doru3160 Postat Decembrie 30, 2024 Autor Partajează Postat Decembrie 30, 2024 Cu B4 e poveste veche... Am scos toată electronica din el, cu gând să fac un deck după schemele unui Dual, sau cel puțin asta îmi amintesc. A rămas la stadiul de dorință , cu placa făcută, dar fără finalizare. Dar o vreme am mers cu el așa, de la mama lui. Chiar zilele astea am dat de plăcuta cu piese, când cautam placa cu GT uri pt maiak. De fapt, dacă mă crezi, nici nu mai știu ce are sub capace. O să mă uit de curiozitate. MK122 a fost primul casetofon în posesie, și B4 primul mag, primit cadou de la un unchi, care își luase Dual ul ala de care îți spuneam. O scula cu scheme simple, numai cu BC uri, dar mergea de nu era adevărat. 3 capete, ascultai ce înregistrai și nu sesizai diferența între sursă și bandă . Eram în liceu, prin CL a X-a. Mai târziu am cumpărat ambele variante de maiak, și altele. Link spre comentariu
hixpp02 Postat Decembrie 30, 2024 Partajează Postat Decembrie 30, 2024 Am un prieten, recent a recondiționat a treilea mag Kashtan. După vorbele lui, au fost înlocuiți toți electrolitici, iar toate etajele reglate și verificate cu generator de semnal și osciloscop. Ce am ascultat eu la el, suna incredibil de bine. Link spre comentariu
doru3160 Postat Decembrie 30, 2024 Autor Partajează Postat Decembrie 30, 2024 E bine știut ca rușii la capitolul electrolitici pt bunuri de larg consum au stat prost, mai prost ca iprs ul nostru. Deci nimic nou. Iar în materie de audio, normal ca rezultatele le evaluezi cu ochiul și nu cu urechea. Deci ce a făcut amicul tău e perfect normal. Doar ca magul, oricare ar fi el, e doar o veriga din lanț. Dacă o veriga e slaba, rezultatul e compromis...c-așa-i în tenis. Cand vezi asa ceva pe o placa, nici nu te mai obosi sa-i măsori. Înlocuiește-i direct, și faci economie de timp și nervi. Ăștia erau pe placa finală de maiak, din 1980. Link spre comentariu
doru3160 Postat Miercuri la 10:37 Autor Partajează Postat Miercuri la 10:37 Având puțin timp liber, am zis să încep încetișor să văd ce e cu partea electronică. În definitiv, îmi vor folosi chiar la ale mele, dacă între timp s-au hotărât să nu mai meargă. Se pleacă de la starea asta Din câte am observat nu sunt piese încinse, sau lipituri deranjate. Data fabricației pare a fi 1987. Link spre comentariu
yo9hrb Postat Miercuri la 16:27 Partajează Postat Miercuri la 16:27 La 30.12.2024 la 16:48, doru3160 a spus: Cu B4 e poveste veche... Am scos toată electronica din el, cu gând să fac un deck după schemele unui Dual, sau cel puțin asta îmi amintesc. A rămas la stadiul de dorință , cu placa făcută, dar fără finalizare. Dar o vreme am mers cu el așa, de la mama lui. Chiar zilele astea am dat de plăcuta cu piese, când cautam placa cu GT uri pt maiak. De fapt, dacă mă crezi, nici nu mai știu ce are sub capace. O să mă uit de curiozitate. MK122 a fost primul casetofon în posesie, și B4 primul mag, primit cadou de la un unchi, care își luase Dual ul ala de care îți spuneam. O scula cu scheme simple, numai cu BC uri, dar mergea de nu era adevărat. 3 capete, ascultai ce înregistrai și nu sesizai diferența între sursă și bandă . Eram în liceu, prin CL a X-a. Mai târziu am cumpărat ambele variante de maiak, și altele. Daca te mananca cu B4 da-mi de stire. Am cu ce te ajuta pentru restaurare. Scuze de offtopic. Link spre comentariu
doru3160 Postat Joi la 13:52 Autor Partajează Postat Joi la 13:52 Am cautat inclusiv la rusi si nu am dat de schema Kashtan 1. Pt kashtan cu vu metre analogice exista scheme, care sunt pana la un punct valabile si la kashtan 1. Dar daca e vorba de vumetru, e mai greu. Merge doar jumate, canal stang, dreptul e in greva. Filamentele vfd sunt in paralel si alimentate cu 3,5Vca. Are integratul ala ciudat pe care fara schema, nu poti masura cu folos absolut nimic. Defectul a aparut din stationare, prea mult timp de pauză. Cam asa arata, Poate are cineva in baza de date, as ruga putin ajutor cu o documentatie. Link spre comentariu
doru3160 Postat Joi la 14:20 Autor Partajează Postat Joi la 14:20 Am gasit bucatica ce lipsea. O arunc pe forum, poate o mai cauta careva. Link spre comentariu
Andrei24 Postat Joi la 14:48 Partajează Postat Joi la 14:48 La multi ani! Poate va este de folos aceasta! Link spre comentariu
doru3160 Postat Joi la 15:26 Autor Partajează Postat Joi la 15:26 Astea le am, sunt de kashtan si se potrivesc cumva si la kashtan 1. Oricum, mulțumesc pt interes. Intre timp mi s-a confirmat teoria ca integratele rusesti sunt de kko. Ultima data cand l-am urcat pe raft, sa tot fie 15 ani, era totul ok. Acum cand l-am bagat in priza, un canal mort, si jumate de afisaj asemenea. A pocnit de plictiseala in astia 15 ani, integratul care comanda vfd ul, KR1534PP1. VFD ul este bun, este alimentat bine, doar ca integratul pe comanda grilei pe un canal are 4,5V si pe celalalt -10V. Am comandat cu partea buna de integrat ambele grile din vfd si se aprind corect. Unde naiba voi gasi o porcarie din aia de integrat, cine sa stie... Acum să vad de ce pe audio merge doar un canal... Link spre comentariu
Andrei24 Postat Joi la 16:10 Partajează Postat Joi la 16:10 (editat) pare a fi un anunt valabil dar cine se incumeta sa comande! https://violity.com/ru/116356766-mikroshema-kr1534pp1 Editat Joi la 16:12 de Andrei24 Link spre comentariu
yo9hrb Postat Joi la 16:13 Partajează Postat Joi la 16:13 Nu mai e valabil. Il gasesti cu 120 de lei pe OLX. Link spre comentariu
doru3160 Postat Joi la 16:21 Autor Partajează Postat Joi la 16:21 Cu banii aia cumpăr un mag întreg și rămân și cu piese de schimb. Ca niciodată nu știi ce surprize îți poate face un rusnac din asta. Am dat jos din regleta placa cu preul pe canalul care nu merge, și ce să vezi, jumate din lamelele de contact, au rămas în regleta. De când îs eu și nu-s chiar juncan, nu am văzut asa ceva. Am dat jos regleta de pe placa mamă, am recuperat lamelele și acum să văd cum o dreg... Soclul e ok, îl lipesc înapoi și în loc de nituri, bag suruburi M3 pt rigidizare, dar cu contactele sa vad cum le lipesc înapoi sau iau alte lamele și le adaptez. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum