Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Atasare antena wifi 19dB la tel mobil

Raducioi

Postări Recomandate

Buna ziua, nu am stiu daca sa postez aici sau la rubrica telefoane mobile dar cred ca aici e mai potrivit.

La un smartphone Samsung J330FS am conectat o antena panel de 19dB prin lipirea pe antena PCB (monopole?) a telefonului a firului cald ce vine de la panel si masa antenei la masa telefoului dar surpriza!, Nivelul de semnal e acelasi -80dB, cu sau fara antena conectata nu creste nu scade.

Oare ce este gresit sau cum ar trebui conectata? In manualul service indica conectorul ANT2020 ca fiind antena WLAN/Bluetoth

diagramaWlan.jpg

Editat de Raducioi
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 7
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Raducioi

2

• antonvasileeee

2

• ady2006

1

• grosu99

1

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Toate sistemele care suporta alta antena au conector autodeconectant pentru antena externa .

Nu merge cu 2 antene in paralel .

Deconecteaza antena din telefon si fii sigur ca antena pe care o folosesti este acordata corect pe frecventa respectiva .

Mai trebuie ceva documentare desre RF in domeniul microundelor .

Nu e nici simplu si nici plug and play , ca in cazul accesoriilor de producator .

Editat de antonvasileeee
Link spre comentariu

Pai tu ce vrei sa imbunatatesti ? Receptia Wi-Fi sau receptia GSM ? Nu ma mai ocup de multa vreme cu gsm si nu cunosc arhitectura la telefonul asta dar bucata de schema pe care ai postat-o sigur nu-i receptie GSM.

Link spre comentariu
Acum 23 ore, Raducioi a spus:

In manualul service indica conectorul ANT2020 ca fiind antena WLAN/Bluetoth

Vrea wi-fi , se deduce din titlu .

Citeste cu atentie ce am scris .

Nici un emitator receptor nu functioneaza corect cu doua antene in paralel , fara adaptarea de rigoare .In cazul tau este imposibil , nu ai cunostinte si nici AMC.

De unde stii ca antena este pentru wi-fi ?

Pe ce frecventa ?

19dBi castig e o valoare greu de atins doar cu o antena .

Editat de antonvasileeee
Link spre comentariu

Ady2006, receptia wifi. telefonul este pe post de camera video.

validae, e telefon cu ecranul crapat  tare, nu mai conteaza modificarile.

Buna seara, da momentant este wifi extender, distanta e mica dar este dupa un colt, nu e vedere directa pe link+functioneaza pe baterie si panou solar, de aceea as vrea sa elimin xtenderu, repetoru.

Am eliminat L2044(pe schema aia mare neagra langa ant2020) care era doar traseu pcb la masa(scria pe schema dar am vazut dupa ce am marit 800%),am scos antena lui, iar acuma telefonul vede/primeste semnalul intreg de la antena externa.

Cu antena externa nu am obtinut semnalul visat asa ca am intercalat intre telefon si antena 10m de rg59, am scapat de "colt" si acum merge perfect.

Pentru antonvasilee: https://www.mondoplast.ro/Antena-2-4GHz-Elbox-ERF19-pg_ft-3135 mai sunt si parabolice grid,sau de satelit, alea au cam >24dB

Editat de Raducioi
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări