terente Postat Februarie 2, 2008 Autor Partajează Postat Februarie 2, 2008 totusi parca nu as vrea sa fac ceva pe integrate M-am mai documentat intre timp si renunt la clasa A pt ca au un randament foarte mic 25% vrl mult si degaja o mare cantitate de calduraDespre ipa 60 am auzit si pareri bune si pareri rele Chiar nu stiu cum sa fac Cat despre boxe pot sa spun ca suna super bine pentru anii lor si performante , au un bas profund la capitolul medii nu stau chiar bine zic eu In concluzie am auzit foarte multe pareri dar nu stiu asupra carui fapt sa ma opresc , vreau sa fie si ceva usor de facut ca sunt la inceput si nu prea am mare experienta (am facut doar un ipa300v2 cu kit de la vasile , impropriu spus ca l-am facut eu )In prezent folosesc boxele pe magul original care debiteaza o putere ce cca 15 w pe 8 phm , nuj in ce clasa e ampliful din el dar se aude misto cu boxele originale . Acum am numai 2 boxe dar mai vreau sa imi iau inca doua . va multumesc Cu stima gafincu adrian Link spre comentariu
Blacksmith Postat Februarie 2, 2008 Partajează Postat Februarie 2, 2008 Amplificatorul din schema atasata de tine (DoZ) e in clasa A "push-pull" si are 50% randament. :yawinkle: Daca avea un singur tranzistor pe iesire atunci avea 25%.STK-urile ar fi bune, da nu gasesti originale in tara asta a noastra.Am luat si eu si se auzeau super (cu toate ca erau chinezarii) dar a durat doar 7 zile ... si le-am facut pomana. :mortDeci pina la urma la ce clasa ramii ? :smt003 Eu zic un AB cu bipolari (complementari, evident) de vreo 50W ... sa ai acolo headroom. Link spre comentariu
Blacksmith Postat Februarie 3, 2008 Partajează Postat Februarie 3, 2008 Cam asta ar fi schema de baza ...Clasa AB complementar 50W/8ohm, 0.01% THD, 20-20KHz,Tranzistori : BC546B, BC556B, BD139, MJE340, MJE350 .... iar finalii inca nustiu ce sa aleg :smt017 Bias : vreo 80-100mA, depinde si de tranzistori. Link spre comentariu
terente Postat Februarie 3, 2008 Autor Partajează Postat Februarie 3, 2008 cred ca raman la clasa AB , renunt la A pentru ca au un randament scazut , degajare mare de caldura , si toate astea numai pentru 20-30 de w nu merita As dori ceva schema in clasa AB cu mosfet , bipolari (sa fie ceva usor de gasit pt ca in oras la mine nu am decat un singur magazin de piese electronice si nu am chef sa umblu sa caut piese)Va multumesc anticipat Link spre comentariu
ratza Postat Februarie 3, 2008 Partajează Postat Februarie 3, 2008 http://www.redcircuits.com/Page2.htm Link spre comentariu
terente Postat Februarie 3, 2008 Autor Partajează Postat Februarie 3, 2008 o schema ceva cu 2n6488 complementar cu 2n6491 aveti ? ce parerea aveti de acesti tranzistori ? Link spre comentariu
mircea888 Postat Februarie 3, 2008 Partajează Postat Februarie 3, 2008 vroiam sa-i raspund lui terente dar am confundat tranzistorii(m-am uitat la 2n6486 care au Uce mai mic), scuze, rog un moderator sa stearga acest post. Link spre comentariu
terente Postat Februarie 3, 2008 Autor Partajează Postat Februarie 3, 2008 despre schmea asta ce parere aveti ? Link spre comentariu
Vizitator michael Postat Februarie 4, 2008 Partajează Postat Februarie 4, 2008 D-le Terente, eu am mari indoieli cum ca boxele de Kashtan ti-ar permite sa distingi deosebiri de "finete" gen quad vs JLH. Iti sugerez un amplificator pe baza lui LM 1875 - 25 W Inainte de a te pronunta asupra caracteristicilor integratelor tip LM da si tu un Google cu LM1875 pdf si citeste. Adauga si faptul ca unul costa 7 ron iar alimentarea este cu +- 22V, adica electrolitici ieftini de 35 V. Parerea mea hac ! Link spre comentariu
terente Postat Februarie 4, 2008 Autor Partajează Postat Februarie 4, 2008 pana la urma am ajuns la schema asta , si cred ca asta va fi definitiva , rog pe cineva sa verifice daca totul este in regula cu shema asta .O voi alimenta la +/- 25 de v si voi obtine cam 20-25 de w zic eu , Oricum puterea asta imi este suficienta .veti schema mai jos Multumesc anticipat Stima gafincu adrian Link spre comentariu
Kreator Postat Februarie 4, 2008 Partajează Postat Februarie 4, 2008 ... si ai ajuns tot la IPA60 dar cu trz bipolari si complementari. Mai bine ramai la IPA60 co MOS-uri! Link spre comentariu
Sharky Postat Februarie 5, 2008 Partajează Postat Februarie 5, 2008 ..sau alegi o schema lucrata. Link spre comentariu
terente Postat Februarie 5, 2008 Autor Partajează Postat Februarie 5, 2008 Schema postata de mine este in regula . ? Link spre comentariu
ratza Postat Februarie 5, 2008 Partajează Postat Februarie 5, 2008 Schema postata de mine este in regula . ?Elliot zicea c? e mai bun P3A, asta era varianta veche. Link spre comentariu
zal Postat Februarie 5, 2008 Partajează Postat Februarie 5, 2008 E cam nefinisata schema. Si trebuie atacata cu semnal mare din cit se vede, polarizarea diferentialului se face simplu, nici macar stabilizat. BC559 nu tin in pozitia aia, au doar 25Vc-e, poate ca erau de fapt BC556. C1 e prea mic la impedanta aia de intrare, 10uF e mai corect. R1 se monteaza dupa R2 si in paralel cu un cond de 100-330pF ceramic. Lui T5 ii trebuie pus un cond de 100pF intre b-c. Lui T3 nu-i strica o rez de 10-47Ohmi in emitor. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum