djvas Postat Decembrie 28, 2024 Partajează Postat Decembrie 28, 2024 Am tot admirat proiectele lui @darius_bv facute cu afisajele HCMS. Desi nu am nici un proiect pentru moment cu ele, am decis sa scriu o librarie care permite controlul a maxim 4 afisaje cascadate ( D.OUT 1 -> D.IN 2... -> D.IN 4). Libraria este scrisa pentru MikroPascal dar daca exista interes poate imi gasesc timp si chef sa o scriu si pentru MikroC. Stiu ( sau cred) ca nu sunt multi utilizatori pe Pascal pe forum, dar poate totusi ajuta pe cineva. Cateva aspecte care nu se regasesc in documentatia din pdf ( din dorinta de a o publica pe lybstock am decis sa o scriu in engleza ) : - HCMS nu are inclus un caracter ROM inclus, setul de caractere din librarie este "ïmprumutat" 1:1 din libraria de Arduino. - la initializare registrul Control World 1 este scris cu 0b10000001 adica datele din registrul 0 vor fi scrise simultan in toate modulele. - valoarea de initializare a lui world 0 este 0b01001101 adica 9.3mA peak , intensitate 80 %, no sleep mode. - Libraria nu se are nevoie de modul SPI, deci se poate folosi aproape orice micro. mai jos un exemplu : program test_hcms; uses HCMS291x; var HCMS_RST:Sbit at PORTC.RC0; HCMS_CE : sbit at PORTC.RC1; HCMS_RS : sbit at PORTC.RC7; HCMS_CLK : sbit at PORTB.RB3; HCMS_D : sbit at PORTB.RB5; var str:array[1..32] of char; var i:byte; begin TRISC:=0; TRISB:=0; HCMS_Init(4); // iniatilizare 4 module cascadate HCMS_Clear(); str:='TEST CU 32 CARACTERE PE 4 DISP'; HCMS_String(str,1); delay_ms(3500); HCMS_Clear(); // bucla demo 15 valori intensitate for i:=0 to 15 do begin HCMS_IS(i,1); HCMS_String('Intensitate :',1); bytetostr(i,str); HCMS_String(str,14); delay_ms(1000); end; while 1 do begin NOP; end; end. HCMS291x.mcl HCMS291x.pdf 2 Link spre comentariu
darius_bv Postat Decembrie 29, 2024 Partajează Postat Decembrie 29, 2024 Frumoasa initiativa! Daca are cineva nevoie, pot sa-i pun si eu la dispozitie rutina de control, in limbaj de asamblare. Toate cele bune! 1 Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum