Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Invertor 12/220v china

ciprysat

Postări Recomandate

• Răspunsuri 13
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Marian

3

• ciprysat

3

• modoran

2

• ionut120v

2

Top autori în acest subiect

A uitat o litera se pare...la acel switch unde e On/Off.

Product parameters:
Power: 500W
Input: DC12V
Output: AC 0-160V-22OV-380V and AC18V
Static load current: approximately 0.35A
Output frequency waveform: about 20KHZ, high-frequency square wave
Protection: No protection
PCB board size: 8cm * 7.5cm

Editat de Ion_Bumbu
Link spre comentariu

Bai nene, cum naiba le scot aia ma asa ieftine?

Ca pana si traful costa mai mult daca-l faci in regim de amator 🤣

Si de ce naiba tot dati frate banii pe rahaturi?

Ala are iesirile direct de pe pinii trafului, deci iesirea e o dreptunghiulara de 20khz.

Inutil sa masori cu multimetrul iesirile alea, ai nevoie de multimetrul bun sa vada ceva acolo.

Iesirile se testeaza doar cu osciloscopul.

Daca nu ai atunci ar trebui sa mearga becuri cu filament pentru testare ( cred, ca n-am testat ).

Nu stiu ce anume scop ti-ai propus pentru ele, dar putine poti face cu asa ceva ( foarte putine ).

Mai nimic din aparatura alimentata de la retea nu merge.

In nici un caz nimic care ar avea traf de retea, iese fumul magic garantat!

Si nici surse in comutatie nu alimentezi daca nu inlocuiesti puntile redresoare de retea de la surse, cu diode rapide ( din alea normale iarasi evadeaza rapid fumul ). 

Becuri cu led nu merge din acelasi motiv sa alimentezi ( doar nu te apuci sa le desfaci si sa le modifici ).

Daca, cumva din intamplare ai si o punte H la 50hz pe care sa o pui dupa ele, atunci...

Link spre comentariu
La 28.12.2024 la 20:08, Marian a spus:

Becuri cu led nu merge din acelasi motiv sa alimentezi ( doar nu te apuci sa le desfaci si sa le modifici ).

Ei nu, nu toate dar sunt care merg. Folosesc eu un invertor din asta "ultramodern" pentru a alimenta un bec led decor ( din cele cu filament led rasucit luat de la Leroy) dintr-un pachet li-ion 4S. Am incercat si becuri led normale, din ce am avut Osram-ul nu mergea ( doar facea pe stroboscopul ) insa unele Philips mergeau normal.

@ciprysat Incearca cu bec incandescent prima data, cum ziceam mai sus la cele cu LED e nevoie de putin noroc sa nimeresti unele cu circuit intern care sa se impace cu forma de unda atipica. 

Link spre comentariu

Trebuie completat cu o punte de diode rapide un inductor si un condensator pentru a obtine o sursa forward, majoritate electronicelor cu alimentare la retea nu le place ce iese din traful de ferita, unele au filtru, la altele diodele din punte se coc la frecventa respectiva.

Apropo de copt diode, am reusit sa coc si cu alimentare direct pe acumulatorul de 120v pe care am bagat impulsuri pentru desulfatare, am uitat un incarcator de laptop in timpul procedurii de desulfatare si aia a fost.

Link spre comentariu
16 hours ago, Bandi Szasz said:

din cele cu filament led rasucit luat de la Leroy

Alea n-au driver, de aia merg.

16 hours ago, Bandi Szasz said:

sa nimeresti unele cu circuit intern care sa se impace cu forma de unda atipica. 

Nu forma de unda e problema, ci frecventa.

Driverele oricum redreseaza si filtreaza reteaua, deci forma de unda e irelevanta, frecventa insa nu.

Unde mai pui ca acei conzi din drivere nu-s pentru lucru la frecvente inalte si pe termen lung n-or sa se simta deloc bine.

Link spre comentariu

Unele au in punte diode UF 4007 care merg marginal la 20-40 KHz, dar nu se stie cat timp, electroliticul la fel.

Oricum nu e solutia mea preferata, n-am folosit niciodata, exista altele mai bune. nici macar la ledurile alea COB filament sau acrice.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări