Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

esr-metru PR3

YsD_SoRyN

Postări Recomandate

Acum 2 ore, hixpp02 a spus:

Aici se discute in amanunt despre cateva probleme cu generatia asta de aparate:

https://www.eevblog.com/forum/testgear/tc1-lcr-meter-transistor-tester-fix/

Eu zic ca merita incercat.

Păi în pozele alea, TC 1 are placa total diferita de ce am eu. Și apoi, la cât de ieftin a fost, chiar nu merită bătaia de cap și pierderea de timp. Oricum nu-mi plăcea că recunoștea numai ce voia el, nu ce-i dădeam eu. Dacă mergea, îl foloseam așa, dar dacă a cedat nervos, să-i fie de bine. A mai avut câteva rateuri pe lângă tranzistoarele cu germaniu. O sa încerc un TC3, parcă pare mai decent decât TC1. Și din câte se laudă chinejii, cică ar avea și oarece protecție pe intrare. Nu ca aș abuza, dar dacă chiar o are, e binevenită. 

Link spre comentariu

Daca partea cu decuplarea de la sursa de alimentare se adevereste, ceeace poate fi plauzibil, atunci ar fi o problema iar aceasta cel mai probabil este legata de condensatorii din circuit. Am incercat si eu sa reanimez un TC1 cu aceleasi simptome, fara rezultate! Eu am am gasit V05 defecta si mi-am zis ca asta a fost. Din  pacate a fost mai mult decat am crezut.

Varianta propusa de dl Branca pare ca este singura solutie in acest caz. Altfel ramane o rezerva, pentru display!

Link spre comentariu

Cu germaniu și al meu da rateuri, aici nu se poate baza 100% pe aceste jucării. Dar este util in majoritatea cazurilor pentru identificare pini, etc.

Link spre comentariu
La 18.02.2025 la 17:45, hixpp02 a spus:

Dar este util in majoritatea cazurilor pentru identificare pini, etc.

Daca am ceva din seria p sau mp rusești, sigur nu le pot vedea, si alea nu respectă nimic conventional, doar sunt rusești, deci e degeaba. Să zicem că la românești le stiu, dar sunt multe asiatice la care nu se mai vede nimic inteligibil marcat, daca-s cu germaniu, e degeaba scula, nu le văd. Despre asta vorbesc, 

https://postimg.cc/gallery/z321Lfg

IMG-20250219-193453-edit-533713176973693

Asa cum am zis, o scot pe linie moarta, eventual devine o sculă donatoare, si încerc ceva care să acopere nevoile mele. 

@Andrei24 nu are nimic de a face cu condensatorii defecți treaba asta. Am separat miriapodul si am masurat la pin. E suparat tare pe viață, are rezistență aproape de zero, e ca și cum aș pune in scurt bateria. Să mă omor să-l repar ca să obțin la loc scula care nu mă satisface, parcă n-aș prea vrea. Așa cum am zis, dacă mergea, il foloseam așa, dar dacă tot mi-a făcut un serviciu si a crăpat, nu vreau să-l resuscitez. Nu aș băga mâna in foc, dar cred că decuplarea si cuplarea bateriei a avut oarece rol in eveniment. Dacă nu, înseamnă că atât s-a putut. 

Link spre comentariu
Acum 6 ore, icar a spus:

Daca cumperi de pe emag, returul e gratis.

Nimic nu e gratis in zilele noastre. Ori iau de la chineji cu 220 lei, dar nu am retur, sau e complicat, ori dau 70 lei in plus la pret, dar am retur "gratis"...😀

Link spre comentariu
Acum 10 ore, doru3160 a spus:

ori dau 70 lei in plus la pret, dar am retur "gratis"

Am luat câteva aparate si scule de pe emag, transport 11 lei. Daca ai "Genius", transportul e gratis (ma rog, nu chiar gratis, plătești un abonament, dar dacă cumperi des, scoți banii). Returul e gratis în orice condiții. Am returnat de doua ori și am primit banii înapoi aparat+transport.

Link spre comentariu

Știu cum e treaba cu emag. Am și cont genius. Doar că din păcate sub umbrela emag și-au făcut loc mulți escroci, care vând scump ciurucuri ieftine, din surse dubioase. Altfel cum să le iese profit de cel puțin 100%? Când e vorba de retur la un produs vândut de emag e o socoteală, dar când e vorba de retur la o firma care vinde prin platforma emag, e cu totul altă socoteală. Eu până acum nu am avut probleme cu produse cumpărate direct de la chineji. Nu pot spune același lucru despre produse cumpărate de pe emag, la care am făcut retur, dar pana am văzut banii înapoi în cont, a durat ceva timp. 

Dar deja ne-am depărtat de subiect... 

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări