Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

esr-metru PR3

YsD_SoRyN

Postări Recomandate

Atmega48V 10AU si atasez foto  . Am cumparat doua bucati. Nu masor mai mult de 3300micro daca asta ar fi o problema . Am aparate pentru capacitate si chiar punte de aia veche IEMI pentru tangenta dar e incomod de lucrat . 

atm 4.jpg

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 78
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Stefan

16

• Craciun

15

• doru3160

14

• victor_cj

13

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Salut @doru3160

Am vrut sa-ti trimit un PM dar zice ca nu poti primi mesaje.

Voiam sa te rog sa masori un cond >1000uF cu pensetele tale si sa compari cu un capacimetru de la un multimetru mai acatarii si sa imi spui si mie daca pensetele tale indica corect.

Mersi

BR/Daniel

Link spre comentariu

Nu știu dacă te ajută pentru că am altă pensetă mai scumpă și cu ce am la îndemână. Trei condensatoare noi măsurate cu pensetă Mastech MS8911 la 100Hz iar ESR măsurat la 10KHz comparativ cu Owon CM2100B (3% + 10 digits)

Sanwha WL 1500uF la 25 volți:

1660 1560 esr 20 miliOhm

Kemet 1000 low ESR la 16 volți:

988  907 esr 20 miliOhm

Condensator solid chinezesc 2200uF 16 volți:

2580  2330 esr 0 miliOhm

Am uitat să menționez, primul număr este dat de Owon al doilea de penseta lrc Mastech iar ESR tot de Mastech.

Editat de dannocj
Link spre comentariu

Multimetrul și penseta LCR folosesc metode diferite pentru determinarea capacității.

There are three main ways of measuring capacitance: DC charge/discharge, AC response and bridge methods. The first method is only applicable to RC while the latter two to LCR measurements.

A multimeter determines capacitance by charging a capacitor with a known current, measuring the resulting voltage, then calculating the capacitance.

Link spre comentariu

Condensator Chemi-Con KZH 1000uF 10V

Pensetă LCR-ST1

1081uF / ESR 38~48mΩ @1kHz (la 10kHz nu măsoară corect)

Fluke 189

1071uF-1088uF (variază)

Punte DE-5000

Cs 906uF / ESR 0,04Ω @1kHz

IR tester HRM-10

R 35mΩ

Și dacă există această diferență de 100uF, între punte și celelalte, tot nu o consider relevantă pentru o capacitate de 1000uF. Cu Fluke nu măsor condensatori și nici nu credeam că măsoară până la 1000uF.

Link spre comentariu
Acum 53 minute, victor_cj a spus:

Testarea trebuia făcută la 100Hz, pentru o comparație corectă.

Condensator Chemi-Con KZH 1000uF 10V

Pensetă LCR-ST1

1021uF / ESR 97mΩ @100Hz (mă așteptam să crească puțin nu sa scadă)

Punte DE-5000 

Cs 975uF / ESR 0,0Ω @100Hz

Rs 0,08Ω

Link spre comentariu
Acum 19 ore, Craciun a spus:

Salut @dannocj

Mersi , da ma ajuta, trag concluzia ca pensetele nu sunt foarte precise la capacitati mari...

Chiar așa rău e, că te-ai hotărât să o dai? 

M-ai făcut curios, dar pana nu ajung la job, nu pot sa mă lămuresc. Și cum sunt câteva zile libere, am zis ca nu da în foc. Cred că te-ai pripit, doar dacă știi mai mult decât am aflat noi. Acasă nu prea mai am de nici unele. Asta era si ideea, să iau ceva mic și comod de folosit pt piesele din eventuale interventii, și pt sortare, mai ales rezistente. Le fac ăștia din ce în ce mai mici și mai greu de citit, chiar cu ochelari.  Le văd, dar îmi obosesc ochii dacă-s mai multe. Și eu nu am prins-o la preț de mokaciune, a fost 29.9$, deci pe la 130 lei, cât e acum pe site. 

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări