Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

esr-metru PR3

YsD_SoRyN

Postări Recomandate

• Răspunsuri 52
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Craciun

11

• Stefan

11

• doru3160

8

• victor_cj

6

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Dacă chiar ai nevoie de așa ceva dai comanda la chinez și îți face 😆. Mă îndoiesc totuși că este necesară măsurarea ESRului pentru un astfel de condensator și că acesta chiar lucrează la 100kHz. Dacă ai mai multi in paralel atunci ghinion, in anumite situații trebuie să-i separi.

Dacă există ohmetru de 0.01 μΩ, și nu pare chiar cel mai scump, nu vad de ce nu poate exista și ESR-metru dacă chiar exista cerință (nu există). In laboratoarele de cercetare și dezvoltare există echipamente cu mult mai scumpe și performante dacă proiectele impun asta, pentru depanatori și ESR-metrul făcut de @validae este foarte bun. Parcă asta era? https://www.elforum.info/topic/145571-esr-metru-scheme-simple/?do=findComment&comment=1949912

Desigur că ESR-metrul nu este totul și sunt atâția depanatori care s-au descurcat foarte bine și fără el.

Link spre comentariu

Salut,

Un ESR metru analogic foarte bun construit de mine si pe siteul meu (in semnatura).

PS: Uite pe ali niste pensete RLC care au si ESR (si destul de ieftine, eu le-am luat cu 16,25$)

https://vi.aliexpress.com/item/1005007545404365.html?spm=a2g0o.order_detail.order_detail_item.3.1dd7f19cTFxbBT&gatewayAdapt=glo2vnm

BR/Daniel

Editat de Craciun
Link spre comentariu
Acum 54 minute, Craciun a spus:

Uite pe ali niste pensete RLC care au si ESR

Modelul asta l-am luat eu recent de pe ali. E ce trebuie, foarte comod la folosire. Mie imi trebuie mai ales pt sortarea rezistentelor marcate cu cod.  De SMD nici nu mai zic. Sunt foarte mici si vederea nu ma mai ajuta. Dar am masurat si capacitati, merge bine, nu e in balarii. Am comparat indicatiile cu ce mai am eu. Si cand doua sau mai multe instrumente imi arata la fel, inseamna ca ambele sunt bune. Putin probabil sa fie amandoua la fel de defecte, sa indice la fel.

IMG_20241229_182136_edit_148334096113555

Link spre comentariu

Momentan folosesc 880 de la BK PRECISION cu TL8KC1 KELVIN CLIP, capabil de un ESR minim de 0,0001 ohm. Pentru extinderea domeniului de măsurare folosesc un condensator conectat serie cu cel ce trebuie testat. Condensatorul de 1F este într-un utilaj tipografic.

Link spre comentariu

Condensatorul de 1 farad cu ESR mic pe unde se foloseste? posibil car audio, acum exista baterie sodiu-ion, nu mai trebuie, sau posibil supercapacitoare, poate pe la sudura in puncte.

Eu le incerc altfel, le incarc la 5 v sau 2v pentru supercapacioare si le descarc pe un shunt de 1000 A  cu conexiune kelwin pe care pun osciloscopul pe single. curba curentului da relatii atit despre ESR cat si despre capacitate, dar trebuie facut contact ferm, eventual repetat  si luat in considerare maximul.

Editat de ionut120v
Link spre comentariu

Se selectează frecvența de testare la 100Hz și ar avea un ESR de 0,31831015504887655 miliOhm.

Înlocuitori au ESR-ul 2-9 miliOhm pentru 100/120Hz declarat de producător.

Link spre comentariu

Clar ca trebuie sa cumpar miron63, dar ma bate gandul sa incerc si reparatia cu un Atmega nou . Doar sa scot controlerul ca imi pare ca nu iese afara placa din cutie de parca ar fi lipita cumva . Sper sa fie cineva amabil care sa-mi dea soft-ul si indicatiile . Multumesc pentru schema lui Stefan, dar si celorlalti colegi pentru comentarii.  

Link spre comentariu
Acum 12 ore, doru3160 a spus:

Dar am masurat si capacitati, merge bine, nu e in balarii.

Salut,

Ale mele indica cam cu 100uF mai putin la conzi mari (>=1000uF), comparativ cu Fluke87V, la cei mici indica aproape bine...

BR/Daniel

Editat de Craciun
Link spre comentariu

Deocamdata miron63 nu mai construieste pana la sf. lui ianuarie si nici atunci nu e sigur. Cumva  ne trebuie o solutie pe termen scurt.  

Editat de YsD_SoRyN
Link spre comentariu

@Ungureanu Daniel când sunteți dispus să încercați îmi spuneți ce micrcontroler este sau îmi trimiteți o poza cu placa în care să se vadă și controlerul. Ideal era sa aveți un alt controler de teste pentru a nu risca să-l blocați pe cel funcțional.

@YsD_SoRyN așa des verificați condensatori mari? Posibil sa pot face.rost de un Miron63 varianta făcută de elmar dar momentan nu pot promite ceva.

@dan cod am făcut puțin varză subiectul inițial.

100F 2,7V ESR@1kHz 10mΩ dar de chinez.

Sub 1mΩ apar diferențe chiar și la poziționarea diferită a cleștilor.

IMG-20241230-122713.jpg

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări