Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

O intrebare.

Vizitator anton marcel

Postări Recomandate

• Răspunsuri 22
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Badman

5

• adircf

3

• radue

2

• Mircea Bartic

1

Top autori în acest subiect

anton marcel

Din descrierea amanuntita facuta la inceput, in mod sigur e vorba de ampliful de 2x35W de la Electronica Industriala, sau cel mult de cel de 2x40W, dar care e exact acelasi lucru, difera numai masca.

Apropo' puterea maxima in brosura e data la ''peste 80W'' asta desigur ca pe 4Ohmi, dar te sfatuiesc sa o folosesti pe 8Ohmi, altfel dupa un timp intri in ea cu letconul. :smt003

Probabil ca si in a ta s-a mai intrat cu letconul fiindca trz finali originali sint SDT920x, nu 2Nxxxx.

Cit timp am avut-o, pina prin 1992, nu am reusit sa o stric daca mutam acordul la radio pe un post mai puternic, asa ca spaimele tale sint nefondate. Am bagat si 1V semnal la intrare dintr-un tobosar electronic si nu a avut nimic. Butonul de volum il tineam tot timpul la jumatate si dadeam mai tare sau mai incet din comutatorul de putere, ca sa nu uzez putometrul. Pe iesirea de difuzor, dar in interior, ai o siguranta de 2A.

Link spre comentariu
Vizitator anton marcel

Pentru zal : Am din 1987 aproape toata linia de la ELECTRONICA INDUSTRIALA(fara picup deoarece am preferat marca Unitra cu doza electromagnetica si reglarea turatiei manuala). Toate sunt in stare de functionare. Nu folosesc egalizatorul deoarece sunt satisfacut de reglajul corectorului de ton al statiei. Intr-adevar tranzistoarele finale sunt conform schemei SDT920. Am intrat cu lectonul in ea ,dar numai pentru reconditionarea potentiometrelor. Acum voi fi nevoit sa ii inlocuiesc desi cred ca nu o sa mai gasesc pentru cel de volum cu priza si totodata si cu axul rotund si o sa fiu nevoit sa schimb si butoanele. In mod obligatoriu trebuie sa aibe acelasi dimensiuni, deoarece ele sustin si placa corectorului de ton. Statia a fost imprumutata de multe ori dar alte probleme nu am avut. Boxele pe care le-am folosit aveau puterea de 100 W cu filtre pasive dupa o schema din revista de specialitate de pe vremea aceea TEHNIUM (am invatat multe din ea), articolul fiind semnat de AURELIAN MATEESCU (sambata o sa urc in pod sa caut revista ca sa fiu sigur de nume) Problema mea este ca am ramas fara boxe si nu puteam sa fac legatura cu notatiile de pe noile difuzoare.(puterea in W, W RMS, W PMPO ), acum fiind complet lamurit cu ajutorul celor de pe forum. Daca la statie sau tuner, egalizator, casetofon (numai pe parte electronica) sigur le-as fi rezolvat datorita lucrurilor invatate din revista. Bine ca acum cu ajutorului internetului pot afla si de pe forum.Ce stiu sigur e ca iesirea statiei e pentru 4 ohmi si pentru obtinerea maximului de putere a statiei impedanta incintei acustice trebuie sa fie tot pe 4 ohmi. Am folosit-o mult timp(de fapt tot timpul) pe 4 ohmi si repet nu am avut nici o problema.Problema este (scuze a fost ) cand am gasit la mine in localitate difuzor 4 ohmi 1600 W RMS iar firele de la borne la bobina difuzorului fiind extrem de subtiri neputand duce un amperaj mare fara sa se arda, pretul fiind pentu mine suspect: numai 80 RON. Crede-ma ca stiu ce spun. (fir litat cu diametrul intre 1si maxim 2 mm), fiind cum spunea cineva ? chinezarii, euro-tecuri?. Deci eu doresc sa folosesc statia la maxim si sa fiu sigur ca nu raman fara difuzoare. Desigur ca stiu despre sigurantele din statie.Problema acum este ce difuzoare sa aleg, dupa ce o sa stabilesc intai bugetul.

Link spre comentariu

Eu as zice sa pui deoparte scobitoarea aia si sa iti iei o trancota chinezeasca de firma.O sa fii mai fericitLa 80-100 lei nu ai cum sa gasesti difuri de calitate,daramita de sute de wDaca nu stii ce difuri sa alegi,cauta proiecte de-a gata cu difuri relativ de calitate si le mesteresti dupa posibilitati.Daca nu ai mai facut sau esti la primele incercari,fara masuratori si ceva experienta iese cutii cu difuzoare.Am tot schimbat si eu la putometre,comutatoare,conzi si tot infect suna.Nu are nici nimic bun in ea sa refolosesti.Un kit pe lm-uri ii da clasa,si costa cat un bax de suc.I-a ajuns.La vremea lor erau 'lucrate',dar ca tot romanu',s-au stricat la lucruri marunte(las ca mere si-asa)Parerea mea e ca orice planuri ai cu ea,e pierdere de vreme.Chiar daca e veche,nu se incadreaza la categoria vintage.

Link spre comentariu

Ce inseamna Ref. Efficiency 1W@1m (half space) in cazul difuzoarelor? De exemplu in cazul difuzorului Eighteen Sound 6ND410, Ref. Efficiency 1W@1m (half space) este de cam 97.9 dB, pe cand la acelasi difuzor Average Sensitivity e de cam 102 dB. Care e diferenta?

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări