Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Recomandare cutie policarbonat

Blacksmith

Postări Recomandate

La 26.12.2024 la 18:52, Blacksmith a spus:

Voi de unde luati cutii pentru montajele electronice pe care le faceti ?

Proiectul meu se apropie de sfarsit si nu gasesc o cutie potrivita pentru el. Imi trebuie cam de 100 x 100 x 60 mm. Si neaparat sa fie din policarbonat, ca sa poata sa iasa WiFi-ul...

Am cautat la firma de unde cumpar eu, LCSC, si vad ca nu au absolut nici un fel de cutie... Asa ceva !? 

La TME au doar niste alea urate, si cum nu am nimic de luat de la ei, imi e aiurea sa comand doar o cutie...

🙄

Daca-mi dai fisierele stl, ti le fac eu din PLA. Sa nu fie piese mai mari de 200x200x200mm.

Link spre comentariu

Din monitoare lcd mai vechi  aruncate la gunoi mereu scot panoul de plexiglass , e mai gros de 6mm, se poate folosi la multe lucruri precum carcase , panouri frontale sau suprafeţe plane pentru şlefuit

Link spre comentariu
La 26.12.2024 la 19:57, Blacksmith a spus:

Aveti idee ce material e asta: Hobbycolor ?

Este un plastic nu foarte dur pe care unghia lasa urma iar în interior pare a fi exact cum a scris cineva mai inainte, adică buretos. Rezistenta mecanica este mica, la asamblarea cu suruburi se preseaza sub capul surubului, deci trebuie o strangere delicata. Parerea mea este ca nu se preteaza pentru constructia unei carcase.

Link spre comentariu
Acum 26 minute, Усилитель a spus:

urasc  policarbonatul...crapa foarte usor....

Ciudat... Toate sursele de le-am citit pana acum spun exact contrariul. Ca nu e casant, nu crapa, se poate prelucra foarte bine, e rezistent...

Link spre comentariu
Acum 2 ore, Blacksmith a spus:

Nu stiu ce este nici STL nici PLA...

STL este modelul 3D al carcasei, un format de fișier 3D simplificat, iar PLA este tipul filamentului de plastic "biodegradabil" din care se poate printa carcasa.

Totuși eu nu recomand PLA datorită faptului că este foarte ușor de deformat plastic la temperaturi de peste 70 de grade, plus că este solubil în solvenți, inclusiv acetonă sau alcoolul izopropilic.

Link spre comentariu

https://www.pronedcontrol.ro/pc-policarbonat/

Eu la serviciu folosesc așa ceva, dar grosime de la 10 mm în sus. Prelucrarea o facem prin frezare CNC, și nu am pățit vreodată să crape sau să se spargă. Merge frezat, găurit și filetat, fără probleme!

Același material îl folosesc inclusiv la echipamentele de lucru care au nevoie de vizibilitate și siguranță, de exemplu la o cabină de lucru al unui braț robotic.

O vreme am lucrat cu firma de mai sus, dar nu știu dacă livrează și către persoane fizice, și care este cantitatea minimă, dar puteți să vă interesați.

Link spre comentariu
Acum 3 ore, mac01 a spus:

Policarbonatul crapa....iti arat eu placi crapate...am dat gauri si fisura a plecat de la gaura.

Scuze pentru confuzie...am vrut sa zic ca plexiglasul crapa. 

Cateodata din cauza vitezei le mai confund si eu!

Editat de mac01
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări