bogdan666 Postat Decembrie 26, 2024 Partajează Postat Decembrie 26, 2024 Buna ziua, am si eu o nelamurire nefiind foarte expert intr-ale sunetului, vreau sa imi construiesc 2 boxe pentru acasa, muzica, filme, nimic special, dupa cateva videouri ca sa ma puna in tema, nu inteleg cand trebuie 3 difuzoare , si cand trebuie doar doua? Adica, la acest difuzor: Woofer de 310 mm (12") - Con de hârtie tratată - margine cauciuc - Putere de iesire: 300 wati - Impedanta: 8 Ohm - Sensibilitate: 94 dB - Raspuns in frecventa: 40-4000 Hz - Greutate magnet: 40 oz - Diametru bobină: 50 mm. este suficient sa adaug un tweeter sau e mai ok si unul pentru medii, caz in care o sa adaug un filtru crossover pe 3 cai. Cu acestea as vrea sa imperechez acel woofer: Difuzor medii de 165 mm (6,5 ") - Con de hârtie - margine de spumă - Putere de ieșire RMS: 150 wați - Impedanță: 8 Ohm - Sensibilitate: 93 dB - Răspuns în frecvență: 200-5000 Hz - Greutatea magnetului: 25 oz - Diametrul bobinei vocale: 25 mm. Tweeter • dome de bachelită textilă durabilă • este necesar un filtru • 86 x 86 mm • Z: 8 Ohm • Pm/Pn: 120/60 W • f: 2.000 – 18.000 Hz • SPL1 W/1 m: 93 dB • bobină: 1,0” • membrană: bachelită • greutate: 280g Link spre comentariu
Усилитель Postat Decembrie 26, 2024 Partajează Postat Decembrie 26, 2024 Nu ai specificat ce asculti....eventual la ce putere.....pt Disco, manele, rock , merge pe 2 cai, pt jazz , classic, instrumental trebuie 3, depinde si de pretentii....am mai vazut unii care se multumesc cu ascultatul pe telefon sau difuzoare incorporate laptop.... Link spre comentariu
sonic11 Postat Decembrie 26, 2024 Partajează Postat Decembrie 26, 2024 Dacă nu spui și ce difuzoare sunt, nu poate să-ți recomande nimeni vre-o configuratie. Mai mult ca sigur dif sunt chinezești și parametri lor sunt puși la mișto. În mod normal se prefera boxe pe mai multe cai. Pentru a construi un filtru îți trebuie parametri reali ai dif. Link spre comentariu
bogdan666 Postat Decembrie 26, 2024 Autor Partajează Postat Decembrie 26, 2024 (editat) De la rock pana la orice, exclus manele si muzica de pus in lift... pretentii, sa zicem cel putin decent, daca tot fac 2 boxe si investesc timp si bani in ele, sa pot sa ma bucur de sunet. Putere probabil nu foarte mare, mai mult claritate. LE: @sonic deci pe tine te ajuta mai mult marca decat parametri difuzoarelor? si chiar daca sunt chinezarii si parametri sunt din burta, eu de unde sa scot parametrii reali? Editat Decembrie 26, 2024 de bogdan666 Link spre comentariu
Усилитель Postat Decembrie 26, 2024 Partajează Postat Decembrie 26, 2024 (editat) Daca ai loc in cutie ,fa pe 3 cai...si lasă un pic de loc eventual pt un tweeter care urca mai sus- al tau la 18k max mi se pare putin... { daca stai bine cu urechile } deci ar veni 3.5....am vazut pe temu ribbon....noi pe la 100 si un pic bucata....recent am facut pt un prieten asa ,si am pus si tuburi basreflex ,boxa din stanga pe partea stanga ,cel din dreapta in partea dreapta....omul a fost foarte multumit ,....am ochit pe olx niste boxe Philips ieftine SH ,care au ribbon din fabrica.... Editat Decembrie 26, 2024 de Усилитель Link spre comentariu
sonic11 Postat Decembrie 26, 2024 Partajează Postat Decembrie 26, 2024 Acum 19 minute, bogdan666 a spus: De la rock pana la orice, exclus manele si muzica de pus in lift... pretentii, sa zicem cel putin decent, daca tot fac 2 boxe si investesc timp si bani in ele, sa pot sa ma bucur de sunet. Putere probabil nu foarte mare, mai mult claritate. LE: @sonic deci pe tine te ajuta mai mult marca decat parametri difuzoarelor? si chiar daca sunt chinezarii si parametri sunt din burta, eu de unde sa scot parametrii reali? Ma ajuta marca...model pentru a găsii parametri! Fără ăștia o sa ai doar niște lăzi cu difuzoare... De exemplu zici ca wooferul are domeniu de frecvente de la 40 la 4000hz dar nu sti ce cadere de spl are la 4khz iar nu ști dacă spl-ul declarat este real și multe altele care sunt lipsa, chestii care fără ele construcția incintei si a anului filtru nu sunt posibile. Pentru astfel de cazuri îți trebuie aparatura ca să determini parametri care costa mult mai mult de cat difuzoarele tale. Întrebam ca este posibil sa se fi lovit și alții de problema ta și posibil ca cineva să fi masurat acele difuzoare. Link spre comentariu
bogdan666 Postat Decembrie 26, 2024 Autor Partajează Postat Decembrie 26, 2024 ok, am inteles, wooferul este Master Audio MA30W/8 Link spre comentariu
Shambala Postat Decembrie 26, 2024 Partajează Postat Decembrie 26, 2024 @ bogdan666 - Sonic 11 a vrut sa spuna "Parametrii T-S". Ceea ce ati scris dvs nu cuprinde acesti parametri. Ei nu apar in vreun anunt comercial ci doar in fisele tehnice ale difuzoarelor (pdf). Precizand marca si modelul difuzoarelor putem gasi pe site-ul producatorului acei parametri (si graficele de raspuns si de variatie a impedantei) - daca este un producator serios. Doar cunoascand toti parametrii se pot proiecta corect niste incinte. Dvs neavand experienta si cunostiintele avansate necesare, nu are nici un rost sa incepeti constructia unor incinte, fie ele pe 2 sau 3 cai. VA FI UN ESEC. Daca sunteti pasionat de constructiile DIY, va sfatuiesc sa incepeti cu lecturi serioase despre constructia incintelor acustice. Chiar si dupa un timp semnificativ de lecturi, tot este bine sa alegeti constructia unui proiect bine/ complet documentat, fiind exclusa proiectarea [corecta] in regie proprie fara mai multi ani de pregatire in domeniu. Link spre comentariu
sonic11 Postat Decembrie 26, 2024 Partajează Postat Decembrie 26, 2024 Acum 26 minute, bogdan666 a spus: MA30W/8 Si ca sa vezi ca nu vorbesc aiurea uite si parametri TS Celelante ....ce indicative au...ca si alea sunt importante. MA30W_8-Masteraudio.pdf Link spre comentariu
Shambala Postat Decembrie 26, 2024 Partajează Postat Decembrie 26, 2024 Producatorul nu da graficele de raspuns la difuzoare, ceea ce ridica semne de intrebare asupra calitatii Link spre comentariu
Nicu Daniel Toader Postat Decembrie 27, 2024 Partajează Postat Decembrie 27, 2024 Va salut.Difuzorul e ''pomana'' la 277 de ron.Cum de pot pune ''ITALY'' pe spatele lui e un mister.Asa am cumparat eu in 1994 un Dibeisi de 15 inch cu 300 de ron.Practic era mort ca sunet.Pus pe langa un RFT L3702 era mut.Daca nu aveti graficele reale sunteti ca si mine in 1995.E pacat de bani.Daca aveti atelier si vreti sa faceti incinte o sa reusiti dupa mai multe neresusite.Spor Link spre comentariu
Nicu Daniel Toader Postat Decembrie 30, 2024 Partajează Postat Decembrie 30, 2024 bgdan666 ,uite. asa ar trebui sa arate datele despre un difuzor un producator.https://www.erinsaudiocorner.com/driveunits/scanspeak18wu4741t00/ Link spre comentariu
Sharky Postat Ianuarie 6 Partajează Postat Ianuarie 6 Doua difuzoare, boxa relativ mica si un ladoi ca subwoofer cu amplificator dedicat. E mai simplu de pus la punct Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum