Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Microscop optic Bresser

ionutz2013

Postări Recomandate

Am prins eu saptamana trecuta pe Aliexpress un Andonstar AD210 la 450 de lei, cel putin din cate am vazut pe youtube au imagine buna si clara cu specificatii corecte, fara aberatiile standard cu x1000 zoom si un gazilion de pixeli. Daca te intereseaza o sa revin cu cateva poze cand or ajunge.

https://vi.aliexpress.com/item/1005007468988569.html?spm=a2g0o.order_list.order_list_main.5.32861802sUcFH1&gatewayAdapt=glo2vnm

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 25
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• ionutz2013

7

• Ovidanie

4

• sesebe

4

• modoran

3

Top autori în acest subiect

Acum 5 ore, sk24bpo a spus:

Eu mi-am cumparat un microscop de genul asta:

https://www.ebay.com/itm/186520164926

Si tie iti arata pe display componente care nu exista pe placa, ca in poza din magazin?

@ionutz2013 putin dai putin face.

Pt lucrul in electrocina cu SMD-uri cel mai bue este un microscop optic STEREO, dar sint prea scumpe pt forumisti, cel putin asa se pling toti.

Link spre comentariu
Acum 48 minute, sesebe a spus:

Si tie iti arata pe display componente care nu exista pe placa, ca in poza din magazin?

@ionutz2013 putin dai putin face.

Pt lucrul in electrocina cu SMD-uri cel mai bue este un microscop optic STEREO, dar sint prea scumpe pt forumisti, cel putin asa se pling toti.

Am avut din acela stereo dar pe langa ca vedeam foarte intunecat chiar si cu led-uri puternice instalate sub el ma usturau ochi dupa niciun min de uitat in el. Si am renuntat la microscopul ala. Era umu produs de I.O.R ast care il am mareste l 40x, pana la 200x dar imgine e inversata indifeent c m uit cu ochiu in el sau cu o camer atasata.

Link spre comentariu

40x este imens

Eu am unul cu zoom de 20X și este prea mult în majoritatea cazurilor și îl folosesc doar cind am nevoie sa vad ceva detalii sau la chestii foarte fine, altfel lucrez cu o lupă 3X cu brat. 

La servici am cu zoom reglabil 7X pina la 45X și 99,9% din timp îl folosesc la zoom minim de 7X.

Microscopul ce-l aveai acea o problema sau nu știai sa-l reglezi cum trebuie. Apropo nu prea am auzit de microscoape IOR stereo. Faptul ca are 2 oculare (multe au) nu înseamnă că este stereo. Unul stereo are două cai optice diferite, de asta sînt și scumpe, puțin decalate (pt imagine stereo) dar perfect aliniate între ele și la vizualizare ai imagine 3D în care îți dai seama de adincime/înălțime și-i foarte ușor sa manevrezi scule sub el (penseta stație de lipit etc) . 

Link spre comentariu

Eu am preferat varianta cu camera atasata, fara sa ma chiorasc in el. Da, pierzi orientarea 3D, dar m-am obisnuit destul de rapid. Nici pomeneala sa trec vreodata la unul stereo, desi stiu cat costa nu ar fi fost neaparat o problema ( stereo adevarat, nu prostioare ).

Link spre comentariu
Acum 39 minute, ionutz2013 a spus:

el ma usturau ochi dupa niciun min de uitat in el.

Cel mai probabil eroare de colimatie, la fel ca la binocluri.

Microscop stereo am folosit insa era Zeiss si parca magnificatia era de 4x cea mai mica si 16x cea mai mare.

Link spre comentariu

Asta pina vei lucra o perioada cu unul și vei vedea ce înseamnă luxul.

Chiar și trecerea de la unul stereo "normal" de 1500...3500 lei la unul de lux Leika de 35000 Euro se simte foarte tare. Lucrez în mod curent cu unul stereo "normal" dar am folosit și un Leika scump pt analize optice și am acces la el la nevoie. 

Link spre comentariu

Folosesc si eu un microscop stereo , dar nu l-as da pe nici o gainarie de microscop digital .

A pus cineva mai sus un link la un microscop de pe ebay ,si la ala x-csii is made in china , daca te uiti in poze , la 500x ar trebuii sa vezi cum arata structura vopselei , si ala din poze la 2000x ajunge cam la cat ar fi al meu la 20x, o batjocura , si mai zic chinejy ca are si 4k …

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări