Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Microscop optic Bresser

ionutz2013

Postări Recomandate

Am cumparat recent un microscop bresser, dar problema lui este ca imaginea este intoarsa pe verticala. Am ibcercat sa atasez o camera analogica la el. Pe display am imagine buna dar intoarsa. Camera scoate semnal TVI prin cablu rca la display. Cum as putea sa fac acel mirror la camera sa corectez aceasta problema? Am mai incercat cubo camera web de la un laptop vechi cu care am facut screen mirror dar pe camerele alea am imagine foarte proasta. 

Link spre comentariu
  • validae a schimbat titlul în Microscop optic Bresser
  • Răspunsuri 9
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• ionutz2013

5

• Ovidanie

3

• modoran

2

Zile populare

Top autori în acest subiect

Cu semnal analogic, este mai greu. Poate gasești un monitor care să sție să intoarcă imaginea, e bun și unul care știe să intoarcă doar stanga-dreapta, apoi rotești monitorul, cu susul îm jos.

Află ce adaptor trebuie pt a monta un aparat foto digital în locul videocamerei analogice. Nikon D3100, fără obiective, poți să cumperi cu 150 lei. 

Link spre comentariu

Acel nikon stie sa intoarca doar stanga dreapta? Si ce fel de semnal scoate? Din ce stiu la aparatele foto dupa un timp intra in standby si se opreste imaginea. Imi trebuie imagine pe termen lung pentru a putea lucra sub el, lipituri fine de microelectronica. Am mai gasit un fel de telecomanda de la dahuacare cica ar inversa stanga cu dreapta atasata pe iesirea camerei dar nu stiu daca se mai vede dupa aia pe acel monitor fara vreun codec. Filmuletu in care am vazut acel adaptor il avea conectat la un dvr pus pe monitor. 

Link spre comentariu
Acum 35 minute, modoran a spus:

Soluția este să vinzi drăcia cu totul și să cumperi microscop dedicat ce se găsește peste tot.

Daca il mai cumpara cineva. O sa il pun la vanzare pana la urma.

Link spre comentariu
Acum 36 minute, modoran a spus:

Pai incearca, nu ai de ales. Cum te-ai pacalit sa-l cumperi la randul tau ?

Era printre cele mai ieftine din ce am gasit. Ale dedicate de electronica plecau de la 1000 in sus chiar si unu digital cel mai ieftin era 500 iar calitatea proasta. Se vedea o stralucire de nu distingeam nimic pe el. Puncte de lumina etc. Am testat niste microscoape digitale dar se vedeau prost, imagini defocalizate, stralucire mare, puncte de lumina, purici etc. 

Link spre comentariu

Nikon D3100 este o vechitură care scoate semnal pe HDMI. Din meniul monitorului schimbi imaginea cum vrei tu. Sau întri cu semnalul într-un TV de ăla imens, TV-ul știe sigur să intoarcă imaginea.

Cine are un DSLR sau chiar o videocameră care poate filma HD, poate încerca să vadă cum se comportă în modul macro. Eu am încercat și chiar folosesc D3100 obiectivul standard, pe post de microscop.

Editat de Ovidanie
Link spre comentariu
Acum 11 minute, Ovidanie a spus:

Nikon D3100 este o vechitură care scoate semnal pe HDMI. Din meniul monitorului schimbi imaginea cum vrei tu. Sau întri cu semnalul într-un TV de ăla imens, TV-ul știe sigur să intoarcă imaginea.

Cine are un DSLR sau chiar o videocameră care poate filma HD, poate încerca să vadă cum se comportă în modul macro. Eu am încercat și chiar folosesc D3100 obiectivul standard, pe post de microscop.

Si il vezi pe tv? La mine e complicat ca tv este in diagonala de masa mea de lucru tre sa ma intorc la 90° sa ma uot la el plus ca seara cand o apuca pe nevastamea telenovelele adio lucru la microscop. Pe ala am hdmi si tot felu de intrari si optiuni da nu am nici cum sa il mut in fata mesei nici sa ma uit din pozitia actuala la el. Pe masa am doar laptop si un display cu intrare analogica audio video. Daca ar merge acel nikon conectat la una din variantele astea ar fi ceva

Link spre comentariu

HDMI si DVI sunt cam același lucru, există cabluri care au mufe diferite. Ia-ti un monitor pentru desktop cu mufă DVI sau HDMI și ai rezolvat cazul. Extra bonus vei putea folosi acel monitor și pt laptop.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări