modoran Postat Decembrie 26, 2024 Partajează Postat Decembrie 26, 2024 Daca tot nu vrei sa te obosesti sa desfaci intrerupatoarele astea sa incerci sa le repari atunci cumpara altele, tot cu touch daca preferi. Fie tot modelul asta, fie alt model. Link spre comentariu
Stefan Postat Decembrie 26, 2024 Partajează Postat Decembrie 26, 2024 Eu am explicat cum stă treaba încă de la începutul topicului dar văd că va place ghicitul in bobi și frecatul globului de cristal. Link spre comentariu
barbulescuorlando Postat Decembrie 26, 2024 Partajează Postat Decembrie 26, 2024 (editat) Condensatorii n-au treabă cu umiditatea ci cu...cinezismele ieftine. Dar daca tu sti mai bine...succesuri Editat Decembrie 26, 2024 de barbulescuorlando Link spre comentariu
manacata77 Postat Decembrie 27, 2024 Autor Partajează Postat Decembrie 27, 2024 Am ajuns iar la locatie ,am dat sticla jos si am pus feonul pe el si surpriza FUNCTIONEAZA ,nu era de la umezeala ,condensatori ,etc era de la FRIG. Link spre comentariu
Dxxx Postat Decembrie 27, 2024 Partajează Postat Decembrie 27, 2024 Pai si crezi ca este bine sa folosesti un dispozitiv ATAT DE BINE proiectat incat sa nu mai merga in frig moderat? Pentru ca doresti ceva "tehnologic"??? Pai daca merge mai prost ca intrerupatorul clasic... Sa nu zici ca nu se poate, de ce oare masinile stau afara in ger, si tot functioneaza? Probabil ca aparent faptul ca sta in stand-by nu are importanta. Unele aparate consuma putin in stand-by, de acord... dar daca socotim cate exista intr-o casa "normala" si multiplicam cu numarul caselor normale existente pe glob - gasim risipa extrema, nimeni nu o vede, in schimb este corect sa facem masini ingreunate cu tot soiul de DPFuri si AdBlue desi poluarea de la motoarele vapoarelor si avioanelor nu necesita asta si ele polueaza mult mai mult. Acum ca am detrerminat ca este prost proiectat nu m-ar mira nici consum in strand-by mult mai mare ca necesar. In plus ai mai multe. Nu ti se pare aiurea ca fiecare dintre ele are alimentarea proprie care consuma in stand-by? Daca ai pasiune cu tehnologia de ce nu incerci solutia adevarata, cu alimentare comuna pe stand-by, eventual intreg circuitul de stand-by sa fie asiugurat de supercapacitor sau acumulator in perioada inactiva - sigur ca se poate face, dar necesita munca. Insa asa-ceva ar insemna cu adevarat tehnologie. Link spre comentariu
modoran Postat Decembrie 27, 2024 Partajează Postat Decembrie 27, 2024 Pai sunt deja intrerupatoare cu acumulator intern sau din alea ce functioneaza fara nici un fir sau acumulator, pe energia cinetica disponibila cand apesi pe el, dar bineinteles nu poate fi cu touch. Link spre comentariu
Stefan Postat Decembrie 27, 2024 Partajează Postat Decembrie 27, 2024 Pai tot aia e pentru că receptorul trebuie să fie alimentat permanent. Link spre comentariu
validae Postat Decembrie 27, 2024 Partajează Postat Decembrie 27, 2024 Ia-ți alte întrerupătoare și de data asta ține chitanțele și cutiile lor undeva în siguranță, pentru cazul că pățești ceva asemănător în garanție.Deși parcă văd că garanția e acoperită doar dacă ți le-a instalat un electrician autorizat. Link spre comentariu
Bandi Szasz Postat Decembrie 27, 2024 Partajează Postat Decembrie 27, 2024 (editat) Astea PNI is cum e norocul. Am 2 prize inteligente ( din alea de se baga intr-o priza normala ) merg fara sa faca figuri afara sub cerul liber. Dupa care am cumparat tot de la iei o priza inteligenta dar incastrabila de se monteaza direct in doza, era defect din prima, nici macar led-ul de la buton nu se aprindea, am facut retur a doua zii, sunt un fel de chinezisme romanesti, daca e sa schimbi cauta o firma ceva mai serioasa. @validae Cel putin la dedeman stiu sigur ca nu conteaza cine le monteaza, am returnat eu priza sus mentionata si nu ma intrebat nimeni cine l-a montat. a pus si omu un stecher pe el sa vada ca e mort si mi-a dat alta. Acum 2 ore, Dxxx a spus: Daca ai pasiune cu tehnologia de ce nu incerci solutia adevarata, cu alimentare comuna pe stand-by, eventual intreg circuitul de stand-by sa fie asiugurat de supercapacitor sau acumulator in perioada inactiva - sigur ca se poate face, dar necesita munca. Insa asa-ceva ar insemna cu adevarat tehnologie. Tragem fire de stand-by si la televizoare, monitoare, incarcatoare de telefon, coptor cu microunde, espressor, ca consuma degeaba asteptand fie sa apes butonul de pe ele sau asculta la telecomanda ? Diferenta intre poluarea electrica si cea a masiniilor e putin diferita, masiniile polueaza sub nasul tau in oras si sunt total de acord sa fie scoase din uz toate vechiturile sub euro 5, eu inca n-am vazut centrala electrica in mijlocul orasului care sa bage la carbuni, centralele nucleare is cat se pot de "eco" fara efect de sera, iar stocarea materiei uzate si inca slab radioactiv se poate face relativ usor departe de zone locuite la dracu-n praznic pe o insula. Editat Decembrie 27, 2024 de Bandi Szasz Link spre comentariu
Dxxx Postat Decembrie 27, 2024 Partajează Postat Decembrie 27, 2024 Pai este cam de "bodega" sa discutam aici greselile politice, in special pe tema ecologica, ca de populism suntem satui. Nu, telefoane, televizoare etc sunt fie mutabile fie deconectabile - adica pot fi scoase din priza, fie ca doresti sau nu sa le muti. Nu la ele ma refeream. Instalatia de iluminat nu este mobila sau deconectabila. Ce solutie preconizam eu este bazata pe sursele de tensiune CC pentru alimentarea ledurilor care au incorporata o sursa auxiliara de tensiune (uzual +12V si galvanic separata de rest) care este facuta la standard de calitate bun. Daca in imobil montezi macar 5-6... pana la cateva zeci de surse in curent constant se poate ca una singura sa fie dotata cu sursa auxiliara, si sa fie comuna pentru intreaga instalatie si nu te tine nimic ca din sursa respectiva sa alimentezi fie touch-uri de aprins/stins, fie de dimmare, in numarul necesar Link spre comentariu
moshu flo Postat Ianuarie 12 Partajează Postat Ianuarie 12 Cu oarece intarziere, ma bag si eu in discutie. Am gasit, in cursul lunii decembrie, la dedeman, intrerupatoare de la PNI, la reducere, chestie care m-a tentat. In plus, am citit pe documentatia lor ca suporta lampa cu led (nu era specificata o putere minima, insa am avut probleme de la lampita de semnalizare luminoasa din unele intrerupatoare, care, fiind alimentata in serie cu lampa, producea fie impulsuri luminoase periodice - la CFL - fie o lumina slaba continua, vizibila la intuneric, la unele lampi LED. De asemeni, am vazut pe intrerupatoare "touch" de generatie mai veche, specificat clar "lampa cu incandescenta minim 40W", electronica din ele fiind cu consum propriu mai mare). Pe instructiunile de instalare apare specificat alimentarea la faza (Line) si sarcina spre nul (Neutral). Lampa unde am experimentat era cablata invers, cu nulul la intrerupator si faza la lampa... Am incercat totusi cablarea "inversa" si culmea, functiona si asa. Insa dupa cateva zile, au inceput "figurile": fie devenea insensibila la apropierea degetului de zona de comanda, fie, se aprindea dar dupa 10-20 de secunde se stingea singura... Ok, am luat scara si am schimbat cablurile in doza de legaturi, cu faza la intrerupator. Si daca tot eram sus, am conectat si condensatorii paralel cu circuitele lampii (e drept ca in doza, nu m-am apucat sa umblu la lustra) Nici un efect. Recitind mai atent si amanuntit instructiunile, am gasit urmatoarele: montajul se efectueaza cu tensiunea intrerupta pe acel circuit, se conecteaza tensiunea, se asteapta minim 10 secunde initializarea (presupun a microcontrolerului) si abia apoi se comanda aprinderea. Efectuat toate astea, dar functionarea a ramas neschimbata. Ultima incercare a fost intreruperea alimentarii din siguranta disjunctor si inlocuirea intrerupatorului cu un altul (nou, poate primul s-a defectat cumva...). Nope, functionare identica. Mai fac mentiunea ca alimentarea sarcinii (becuri) e facuta prin triace. Comutarea fiind functionala, singura posibilitate ramasa e functionarea necorespunzatoare a comenzii. Electronica e formata din 2 placute imprimate, conectate prin 6 pini pe placa-baza fiind triacele si alimentarea prin condensatoare de reactanta, iar pe placa-fiica, pe o fata sunt electrozii de proximitate iar pe cealalta cate un SMD cu 6 pini la fiecare senzor... Am fost ocupat cu altele, dar acum ca am gasit si pe altii "loviti" de aceasta creatie, reiau investigatiile. Revin. PS Initializarea a fost de 2 minute, pentru siguranta, dar... nimic! Link spre comentariu
moshu flo Postat Ianuarie 13 Partajează Postat Ianuarie 13 Revin, dupa promisiune. In primul rand, am gresit presupunand alimentare prin reactanta capacitiva, NU exista asa ceva. Sa le luam pe rand: a) montajul e pe 2 placute, par a fi doar dubla fata. In "fata" e placuta cu senzor(ii), care poate fi plantata cu 1,2 sau 3 senzori (eu am numai cu 1 si cu 2, nu am avut nevoie dar existau si cu 3 circuite). In "spate" e placuta "de forta", pe ea sunt 1 sau 2 triace (pe placa cu 2, capsulele TO 220 nu au marcaj, dar pe cea cu 1, marcaj clar BT137). pe aceasta placuta exista o sursa in comutatie, cu transformator, pe iesirea caruia, dupa redresare e vizibil un stabilizator marcat 7130 (liniar, iesire 3v, consum propriu microamperi). Cu astia 3 volti se alimenteaza placuta "fata", comanda ajunge la triace prin optocuplori (PC817), tot prin optocuplor se regleaza sursa. Fiecare triac e insotit de cate 2 punti MB6S, cate o dioda smd in sticla cu inel albastru (un zenner?) dar si o capsula mai mare marcata 6V8A (care banui ca e un element de protectie). La capitolul piese "mari", un condensator de 220micro la 16v pe iesirea redresorului sursei si unul de 100 la 10, probabil dupa stabilizator. Interesant e ca pe fiecare placuta exista un loc liber pentru un condensator polarizat de dimensiune destul de mare, aproape 2 cm diametru. terminalul minus la masa iar cel plus la unul din cei 6 pini spre placuta fata... Link spre comentariu
moshu flo Postat Ianuarie 13 Partajează Postat Ianuarie 13 Pot presupune ca ar fi un filtraj pentru modulul wifi? Ale mele nu au aceasta functie. Pe placa din fata, fiecare senzor ajunge la un integrat smd cu 6 pini, pe care am citit pe primul rand JL2238 sau 2230, iar pe al doilea rand w 2123. Nu am gasit nimic relevant despre ele. Poate gaseste altcineva ceva mai semnificativ. Multumesc pentru rabdare si interes. Florin. Link spre comentariu
Johnny Bravo Postat Ianuarie 13 Partajează Postat Ianuarie 13 Ar putea fi circuitul din imagine: Interesant e ca Google returneaza informatii despre TTP223B la cautare dupa JL223B, insa pare sa se potriveasca cu aplicatia ta. TT223B: https://www.instructables.com/Tutorial-for-TTP223-Touch-Sensor-Module-Capacitive/ Link spre comentariu
moshu flo Postat Ianuarie 14 Partajează Postat Ianuarie 14 Multumesc pentru feed-back! E foarte posibil sa fie B nu 8 la ultimul simbol, in configuratia din intrerupator insa, lucreaza ca un bistabil T (o atingere =ON , o a doua atingere = OFF) Functionarea ca bistabil e posibil de realizat altundeva in circuit, sau poate e o alta varianta. Formatul, tensiunea de alimentare, insa corespund. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum