cimitavita Postat Decembrie 28, 2024 Partajează Postat Decembrie 28, 2024 (editat) - scoate afară RP2 - scoate afară R3 şi pune o punte în locul ei - rămân doar RN1 şi RN2 din care stabileşti amplificarea AO. Pentru 0V pe şunt, la ieşire o să ai exact jumătate din tensiunea de alimentare. Asta pentru că AO are nevoie de alimentare diferentţială. Dacă prin şunt trece curent, la ieşire o să ai (V1/2)+Vşunt. Cu alimentare simplă aşa cum e acum, poţi face un şmen: cu încă o intrare ADC măsori tensiunea pe baterie, apoi o împarţi la 2 (chestia cu shift la dreapta). Rezultatul îl scazi din tenisunea măsurată la ieşirea AO şi obţii tensiunea pe şunt. Doar că din cauza asta, pierzi un bit de la ADC. În felul ăsta ştii tot timpul şi tensiunea pe acumulator şi curentul consumat. Editat Decembrie 28, 2024 de cimitavita Link spre comentariu
Blacksmith Postat Decembrie 28, 2024 Autor Partajează Postat Decembrie 28, 2024 (editat) @cimitavita Nu reusesc... Si daca scot divizorul de pe intrarea IN+, tot la plus se duce iesirea. Alimentarea este la 0-4V, nu vreau alimentare simetrica... @UDAR esti genial ! Am testat si pe circuitul fizic... Am imperecheat rezistentele, am pus si un semireglabil la una si l-am ajustat cum trebuie... si acum merge perfect ! Amplificare constanta in toata gama de tensiuni ! Mersi mult de tot ! Iti raman dator... Editat Decembrie 28, 2024 de Blacksmith Link spre comentariu
mihaiaurul Postat Decembrie 28, 2024 Partajează Postat Decembrie 28, 2024 3 hours ago, Blacksmith said: Am imperecheat rezistentele, am pus si un semireglabil la una si l-am ajustat cum trebuie... si acum merge perfect ! Postează te rog schema finală. Link spre comentariu
Blacksmith Postat Decembrie 28, 2024 Autor Partajează Postat Decembrie 28, 2024 (editat) Editat Decembrie 28, 2024 de Blacksmith Link spre comentariu
Blacksmith Postat Ianuarie 22 Autor Partajează Postat Ianuarie 22 Am testat cu OPA333 si se duce pana la 0.0 mV (zero) ! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum