dumitrumy Postat Decembrie 22, 2024 Partajează Postat Decembrie 22, 2024 Desi sigur de interes ca si celelalte despre surse, l-am deschis ca sa nu ramana discutiile ascunse intrun topic despre depanare. Incep cu un raspuns pt &Bolek: la PF7903 tensiunea de iesire maxima este data ca la orice sursa FLY in regim continuu de curent de o formula matematica. Adica Vo este Vi inmultita cu delta (timpul de conductie) supra 1 minus delta. Integratul are un comparator si punand un divizor pe iesire pot sesiza ce tensiune doresc la care sa opresc oscilatorul. Am pus sarcina direct la masa (nu mai este driver ci sursa de tensiune in limitare de curent) si am vazut cat are setat intern integratul conductia maxima. Conductia maxima este cu buna aproximare dreptunghiul roz iar pauza cel galben. Sarcina 370R. Deci tu alegi tensiunea max de iesire, nu este ceva ce suporta integratul. Am uitat sa masor tensiunea de intrare. 1 Link spre comentariu
dumitrumy Postat Decembrie 23, 2024 Autor Partajează Postat Decembrie 23, 2024 (editat) Singura data de catalog: ************************** Si masuratori: cu 20R direct la masa, cu bareta cu 5 leduri cu 2 rezistente diferite serie cu ledurile ***************************** Se vede ca folosirea fara pin special limitare curent led - FB, este o simpla sursa boost cu limitarea pe mos-ul comutator, deci se foloseste pinul CS. De aceea am obtinut 1A la iesire. Cand am pus bareta pe mos-ul ce conduce la FB, curentul a scazut mult, fiind dat acum de rez. de 6,8R si 5,1R pe care le-am pus in acest pin. #################### EDIT: Am pus 1R paralel pe 6,8R in FB si 100R in loc de leduri #################### Apoi am pus 270R, caz in care a detectat supratensiune si s-a oprit. Divizorul la OVP este 47k cu 3,1k **************************************8 EDIT 2: am inlocuit 47k cu 68k si protectia OVP s-a mutat la 56V. Editat Decembrie 23, 2024 de dumitrumy Link spre comentariu
dumitrumy Postat Decembrie 23, 2024 Autor Partajează Postat Decembrie 23, 2024 Am ales o noua sarcina ca sa nu mai intre in OVP, 200R. Pt. 12V intrare cum foloseam pana acum, cu 200R intra in limitare pe tranzistorul forta asa ca am marit la 18V. Nu se mai blocheaza, este la limita de a intra in OVP. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum