ionut120v Postat Decembrie 22, 2024 Partajează Postat Decembrie 22, 2024 Pe vremuri era la tv o o emisiune de cooking cu oameni din popor si mancaruri cat se poate de utilitare si reusita mai mult sau mai putin a preparatelor in timpul alocat. Unii din noi nu ne ragasim la categoria fine dining, desi gatesc, eu prepar doar utility food cat se poate de anosta. Prin modul de preparare unele preparate fine dining pot fi contaminate cu bacterii daca ingerdientele nu sunt premium. La utility food putem adapta modul de preparare sa scapam de bacteriile nedorite chiar daca folosim ingerdiente contamiate. Apropo de contaminari, am intrebat la o conferinta de gastroenterologie un specialist reputat daca exista sau cunoaste el vero carciuma , restaurant, fara helicobacter, raspunsul a fost categoric nu. Link spre comentariu
Marele Savant Postat Decembrie 22, 2024 Partajează Postat Decembrie 22, 2024 Acum 1 oră, ionut120v a spus: o emisiune de cooking ce-i aia??? Eu nu pricep de ce isi aleg unii o meserie daca le este rusine cu ea! de cele este rusine sa spuna ca sint bucatari, frizeri ori coafeze??? Link spre comentariu
daniels Postat Decembrie 22, 2024 Partajează Postat Decembrie 22, 2024 E ca oa circ. Link spre comentariu
ionut120v Postat Decembrie 23, 2024 Autor Partajează Postat Decembrie 23, 2024 Eu nu sunt bucatar gatesc doar pentru cei din casa si le place, in genere preparate foarte simple exact cum fac si in electronica. ca de exemplu orez , ciorba de perisoare, piure de cartofi, versus amplificator de eroare cu 1 sau 2(diferntial) tranzistoare sau surse LLC autoscilante fara integrate. Preparatele fine dinig nu sunt pentru burta mea, ma aleg cu dureri de burta cel mai des de la helicobacter. Probabil cei ce gatiti acasa pentru familie preparati mancaruri cat se poate de utilitare fara fitze. Link spre comentariu
Alic Postat Decembrie 23, 2024 Partajează Postat Decembrie 23, 2024 Dar ce fel de mâncare este "fine dining" asta? Crocodil pane? Link spre comentariu
icar Postat Decembrie 23, 2024 Partajează Postat Decembrie 23, 2024 Ne e rușine cu limba română.... Link spre comentariu
Ovidanie Postat Decembrie 24, 2024 Partajează Postat Decembrie 24, 2024 La 23.12.2024 la 18:47, ionut120v a spus: Eu nu sunt bucatar gatesc doar pentru cei din casa... Exact în aceeași situație sunt și eu. Eu abordez și preparate puțin mai complexe, totuși, unde este granița dintre bucătâria domestică și fine dining? Link spre comentariu
informer Postat Decembrie 24, 2024 Partajează Postat Decembrie 24, 2024 (editat) La 23.12.2024 la 20:03, icar a spus: Ne e rușine cu limba română.... Nu cred ca e vorba de rusine aici... eu sunt trecut bine de jumatate de secol si pana acum ceva ani nu ziceam "in weekend merg" sau "over-engineering" sau altele de felul asta, ca sa nu mai zic de alte exprimari mai complicate. Dar daca traiesti si lucrezi zilnic cu niste oameni tineri care tot la 3 cuvinte in romaneste baga cate unu` din engleza, nu poti sa nu fi influentat si sa incepi sa faci partial la fel, nu ca sa fii "cool" ci ca sa fii mai bine inteles. La urma urmei scopul folosirii unui limbaj e sa te faci inteles, ca ne place sau nu... parerea mea. (imi cer scuze ca-i off-topic... ) Editat Decembrie 24, 2024 de informer Link spre comentariu
Stefan Postat Decembrie 24, 2024 Partajează Postat Decembrie 24, 2024 Și care-i scuza celor care zic polenta la mămăligă sau "emisiune de cooking" in loc de emisiune de gătit? Cică acum food are un gust awesome. Înțeleg să folosești "fine dining" dacă ești bucătar profesionist sau suferi că nu ești la casa regală dar oamenii obișnuiți pot utiliza cu încredere cuvântul "rafinat" și mod de prezentate / aranjare pentru "platting". Conceptul de rafinat poate reprezenta atât modul de gătit, ingrediente folosite, calitate și cantitate cât și modul de aranjare și prezentare a farfuriei / preparatului (cromatică, forme și poziție). În conceptul de gătit rafinat, sau cum ii zic eu "de făcut foamea", nu pui o halcă de carne cu jumătate de borcan de murături așa cum îmi place mie. Link spre comentariu
informer Postat Decembrie 24, 2024 Partajează Postat Decembrie 24, 2024 (editat) 1 oră în urmă, Stefan a spus: Și care-i scuza celor care zic polenta la mămăligă sau "emisiune de cooking" in loc de emisiune de gătit? Cică acum food are un gust awesome. Ca in multe alte domenii, exista exagerari... cred ca asta face parte din aceeasi categorie cu fotbalistii care dupa ce-s plecati vreun an din tara nu mai stiu sa vorbeasca bine limba natala... Ca sa zic si io ceva on-topic, cre` ca tipurile astea doua de "bucatarie" is ca si in moda cu haute couture și pret-a-porter... una-i de fitze pt. cine se ocupa cu fitzele si una-i pt. cine se imbraca de nevoie... Mie personal mi s-a intamplat de cateva ori sa-mi fie pusa in fata o farfurie pe care sa-mi fie mila s-o "stric"... dar cred ca in proportie de 100% dupa ce-am "stricat-o in intregime", tot mi-era foame... Editat Decembrie 24, 2024 de informer Link spre comentariu
Ovidanie Postat Decembrie 25, 2024 Partajează Postat Decembrie 25, 2024 Că ne place sau nu, există deosebire dintre bucătăria "de umplut mațu' " , bucătăria de zi-cu-zi și bucătăria rafinată... Bicătăria asta rafinată este la alt nivel, și nu este ceea ce vedeți la TV în emisiunile alea de gătit contra-cronometru. Uitați-vă pe YouTube, sunt bucătari cu una-două stele Michelin, care explică și tehnicile culinare, nu doar arată cum se face. Și nu trebuie să vă Diferența dintre o supă sau ciorbă făcută în viteză și același preparat gătit cum trebuie, este foarte mare, Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum