daniels Postat Decembrie 20, 2024 Partajează Postat Decembrie 20, 2024 Acum 39 minute, spik a spus: https://www.dedeman.ro/ro/sursa-alimentare-cctv-pni-stc30a-12v-30a/p/1061752?srsltid=AfmBOopwaf2_8MHfX9gqF_dDcr2HR2BEfUBtB8Toe_CKOcvkwpsVdAIV Aceasta nu este o avere daca credeti ca este buna pt aplicatia mea. Eu nu as folosi-o, cam asa arata la interior. Link spre comentariu
vasile barsan Postat Decembrie 20, 2024 Partajează Postat Decembrie 20, 2024 1 oră în urmă, spik a spus: Am intrebat un electrician auto. Siguranta la motorasul auto de la stergatoare este de 25-30 A. Nu neaparat exclusiv pentru motorul stergatoarelor.. pe acelasi circuit pot fi si alti consumatori..depinde dela auto la auto..Oltcit avea 6 sigurante ,fiecare de peste 20 A (din cate imi amintesc..)pentru toti consumatorii - Dacia avea mai multe, calibrate la valori mai mici..Scuze daca am fost offtopic , insa conteaza si tipul motorului folosit - banuiesc ca din recuperari- oricum scrie pe el cam ce poate.. Link spre comentariu
Dxxx Postat Decembrie 20, 2024 Partajează Postat Decembrie 20, 2024 Au se face confuzie intre o siguranta fuzibila de viteza "normala" de 20A, care probabil se arde la un curent mediu de 30 sau 40 A... insa rezista mult mai mult pentru curent de varf. Daca doresti sa alimentrezi printr-o sursa SMPS de 20A uzuala aceasta va avea protectie probabil la 25A unde va detecta varful si se va bloca - pentru deblocare va trebui restart. Ce spuneam eu se referea la curentul de varf, eu tin minte ca sursa mea capabila de 40A in varf intra in astfel de blocare. Insa in nici un caz curentul respectiv nu se mentinea dupa varf, deci nici vorba sa topeasca o siguranta de 20A. Evident ca daca tipul protectiei este nu blocare ci limitare vei intra in curent constant, deci tensiunea va cobori, dar nu se va bloca, a explicat deja @Marian. Link spre comentariu
spik Postat Decembrie 21, 2024 Autor Partajează Postat Decembrie 21, 2024 Deci, Am gasit prin garaj un traf cu punte redresoare si condensator de filtrare Cu multi ani in urma alimentam o autofiletanta recuperata. Am gasit o mediana cu 9V... Am alimentat motorasul si in sarcina, o coada de matura apasata ca un mangealac intre ax si unul dintre cele 3 picioruse de fixare, valoarea tensiunii masurata nu scadea sub 8,8 V.... Daca nu e bai cu alimentarea la 9V, atunci merg pe aceasta sursa. Link spre comentariu
daniels Postat Decembrie 21, 2024 Partajează Postat Decembrie 21, 2024 Nu e bai, putea fi si 16V. Link spre comentariu
Marian Postat Decembrie 21, 2024 Partajează Postat Decembrie 21, 2024 32 minutes ago, spik said: Daca nu e bai cu alimentarea la 9V, atunci merg pe aceasta sursa. Pentru motoras e cu atat mai bine, tensiune mai mica, inseamna curent mai mic, stres mai mic, etc. In fapt si pentru traf e mai bine, tocmai pentru ca asa cum am zis, tensiune mai mica inseamna curent mai mic. Singurul ( sau oricum principalul ) inconvenient e ca turatia e mai mica, si posibil la fel si cuplul. Dar, daca ti se pare totusi ca merge ok ( turatie si forta deajuns ) atunci lasa-l asa, e mai durabil. Link spre comentariu
spik Postat Decembrie 21, 2024 Autor Partajează Postat Decembrie 21, 2024 Ok De cca 1 ora motorasul invarte o greutate de cca 3 kg. Atat am putut ad loco, Nu se incalzeste nimic. As vrea sa pun o siguranta pe intrarea in traf, 230v si pe iesirea din puntea redresoare. Ce valori ar trebui la ele? Multumesc. Link spre comentariu
Nostalgic Postat Decembrie 21, 2024 Partajează Postat Decembrie 21, 2024 Pe intrare traf la rețea 0,6-1A, pe ieșire punte 3-6A. Link spre comentariu
spik Postat Decembrie 21, 2024 Autor Partajează Postat Decembrie 21, 2024 Ok, multumesc. Pe traf pun o siguranta din aceea de pe un montaj electronic, gen tub, iar pe punte o siguranta auto de 5 A. Scuzati nestapanirea denumirilor tehnice exacte Link spre comentariu
daniels Postat Decembrie 21, 2024 Partajează Postat Decembrie 21, 2024 (editat) 1 oră în urmă, spik a spus: Ok De cca 1 ora motorasul invarte o greutate de cca 3 kg. Atat am putut ad loco, Nu se incalzeste nimic. As vrea sa pun o siguranta pe intrarea in traf, 230v si pe iesirea din puntea redresoare. Ce valori ar trebui la ele? Multumesc. Acuma tu ai ca sarcina numai frecarile din lagare care sunt mici. Incearca sa franezi platanul astfel incat sa simulezi tensionarea foliei atunci cand impachetezi. Daca vrei ca folia sa fie intinsa pe produs atunci va trebui tensiobata. Editat Decembrie 21, 2024 de daniels Link spre comentariu
spik Postat Decembrie 21, 2024 Autor Partajează Postat Decembrie 21, 2024 Am pus o parghie din lemn pe axul motorasului cu piulita pe el, lemn de salcam Nu s-a oprit ... a sapat in lemn! Acum nu imi mai fac griji despre putinta motorasului Grija era pt alimentarea lui Este fortos, odata ce poate actiona 2 stergatoare cu parghii de cca juma de m Link spre comentariu
Marian Postat Decembrie 22, 2024 Partajează Postat Decembrie 22, 2024 8 hours ago, spik said: Grija era pt alimentarea lui Nu trebuie sa-ti faci griji, o poti pastra linistit. Link spre comentariu
spik Postat Ianuarie 22 Autor Partajează Postat Ianuarie 22 (editat) Totul a iesit f bine. Infoliaza excelent. Acum trebuie dezasamblat tot... pt vopsire. Multam pt informatii! Editat Ianuarie 22 de spik Link spre comentariu
spik Postat Joi la 19:49 Autor Partajează Postat Joi la 19:49 Un fiasco total motorasul nu face fata dupa ce am tensionat folia Am gasit un motoreductor de 350 W la 230V Este ce trebuie...nu capoteaza la efortul aplicat Ce siguranta electrica sa ii pun? Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum