Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Problema Bormasina Metabo 1010 Plus code

Nita20

Postări Recomandate

Salutare,

Am o bormasina Metabo 1010 Plus code, care are o problema destul de urata.

Dupa cum se vede si in poze, un fir (probabil de la partea de regulator) a atins de un suport al unui carbune. In timp din cauza la vibratii acesta a rupt izolatia si a facut un mic scurt de a dat cu siguranta din tablou. Probabil ca a mers asa ceva timp pana a facut poc. In prima faza butonul parea foarte deteriorat, si am zis sa cumpar altul. Problema este insa ceva mai mare, intrucat am pus buton nou, iar cand il apas nu se intampla nimic, e decedata, nu se aprinde nici un bec de acolo. Am masurat rotor si stator, si sunt ok. Am facut apoi testul pe direct (fara buton si fara parte electronica) si functioneaza perfect, fara flama sau intreruperi.

Am scos si sensorul acela de temperatura si am incercat fara el, iar apoi am facut contact intre cele doua fire, tot nimic. La multimetru acel senzor da o valoare...

Nu ma pricep chiar atat de mult.

Intrebarea mea este, se mai poate repara acea placa electronica? Sunt aproape sigur ca si ea este dusa...Daca ar fi posibil sa se repare, cum se poate inaltura acea epoxy de pe placa? 

470205592_9539506649426662_6641851838894533016_n.jpg

470799967_9539506516093342_8500204333669332618_n.jpg

20241212_165743.jpg

20241212_171519.jpg

20241212_172214.jpg

20241212_195756.jpg

20241212_195804.jpg

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 5
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• victor_cj

2

• Nita20

2

• doru3160

1

• validae

1

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Tocmai asta e ideea cu acea rășină. Pe lângă faptul ca izolează pt mediu umed, protejează la vibrații, face imposibila depanarea. Eu cel puțin nu am reușit niciodată sa scot rășina fără sa distrug placa. Consumerism scrie pe noi. Doar înlocuire, fără depanare. 

Link spre comentariu

Si a dat rezultate bune?

O sa iau si eu niste diluant nitro. Suflanta cu aer cald am.

Ma gandeam sa o bag prima data in apa fiarta...

Stiu ca am cele mai mari sanse sa distrug placa, probabil chiar asa se va si intampla. Daia am si intrebat aici inainte sa ma apuc de orice treaba, ma gandeam ca poate cineva a mai avut de-a face cu asa ceva si a rezolvat.

Link spre comentariu

Mai bine folosești un regulator extern, montat într-o priză ,,aparentă,,.

Ca să poți repara acel regulator, ar trebui să desfaci componentele astfel încât să poți scoate și schema, altfel muncești degeaba în caz că spargi o componentă bună.

Am reușit asta doar la un generator Honda, căruia îi crăpase AVR-ul.Era turnată în cutiuță aceeași rășină neagră, insolubilă și termodură.Am dat-o jos cu bormașina, făcând mici găuri din loc în loc, cu atenție, să evit piesele care erau vizibile.Ulterior foloseam un tăietor de cablu Plato, cu care ciobeam din rășină, câte puțin.Am distrus unele componente, dar am și scos schema astfel.În final am reconstruit pe altă placă regulatorul, schema era destul de simplă din fericire...

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări