Shutter Postat Decembrie 17, 2024 Partajează Postat Decembrie 17, 2024 (editat) Salut dragi colegi. Am doua boxe Teufel LT-55 la care unu din filtre inaltele nu mai functioneaza. Am facut cateva chefuri cu ele acum cativa ani, si la una din boxe au cedat inaltele, suportul bobinei aproape sa topit, iar placa cu circuite sa ars pur si simplu in zona respectiva sub o rezistenta. La boxa cealalta sa inmuiat putin suportul bobinei dar nu sa ars. De ceva vreme functioneaza cu un alt filtru avut prin casa, un SAL, sau de la boxele Electronica nu mai stiu exact. In trecut mai postatem un subiect pe aceasta tema, dar vad ca a disparut. Chiar pusese cineva o schema a filtrului, zicea ca este unul original de la nu stiu ce boxe, iar cel de pe boxele mai sus mentionate ar fi mai slabe calitativ. As vrea sa stiu daca este cineva in zona Craiova/Dolj care ar putea sa imi reconstruiasca aceste filtre, si care ar fi costurile. Stiu ca cele pe 3 cai sunt mult mai greu de facut, si costa ceva, dar nu imposibil. Nu mai gasesc nici un fel de informatii pe net despre aceste boxe, nici macar poze, doar 2-3 clipuri pe care eu le-am filmat cu aceste boxe. Despre ele imi aduc aminte ca au 91 db, si coborau pana pe la 25 hz. Difuzoarele de bas au 80-100 w zic eu, chiar daca pe ele scrie putere maxima 160/200w. eu le-am injumatatit. Daca cineva are informatii si idei despre aceste filtre si cum le pot reconditiona mai bine, astept sugestiile voastre. Mie personal imi palc aceste boxe, suna destul de decent, tip coloana, difuzor de 10" nu mai retin de la ce firma, dar sunt destul de bune, suspensie de cauciuc care va tine nelimitat, difuzoarele medii si inalte daca nu ma insel sunt de la Vifa. Astept sugestiile voastre. Multumesc ! Poze cu filtrul. Editat Decembrie 17, 2024 de Shutter Link spre comentariu
Shambala Postat Decembrie 17, 2024 Partajează Postat Decembrie 17, 2024 Nu se pot face alte filtre (complete) fara date precise despre difuzoare, iar asta inseamna masuratori. Practic nu poate fi vb despre asa ceva, pt ca v-ar costa sensibil mai mult decat alte boxe sh bunisoare. O solutie simple si rapida ar fi repararea filtrelor originale. Iar pe viitor doar sa ascultati muzica pe aceste boxe, fara chefuri. (Nu glumesc) Link spre comentariu
Shutter Postat Decembrie 17, 2024 Autor Partajează Postat Decembrie 17, 2024 Acum 5 ore, Shambala a spus: Nu se pot face alte filtre (complete) fara date precise despre difuzoare, iar asta inseamna masuratori. Practic nu poate fi vb despre asa ceva, pt ca v-ar costa sensibil mai mult decat alte boxe sh bunisoare. O solutie simple si rapida ar fi repararea filtrelor originale. Iar pe viitor doar sa ascultati muzica pe aceste boxe, fara chefuri. (Nu glumesc) Nu contest. Nu vorbesc de chefuri cu lume multa, doar seri odata pe wekend la un sprit cu baietii intr-o camera de maxim 25 mp., si amplificat cu un reciver de 50w maxim, sursa laptop. Dar ar merge si refacerea unei placi a filtrului, cu continuarea circuitului intrerupt si a rezistentei arse. Link spre comentariu
Shambala Postat Decembrie 17, 2024 Partajează Postat Decembrie 17, 2024 Pai cam asta inseamna un chef, mai mult deja implica solutii de sonorizare din zona pro. Ideea este ca la auditie esti permanent atent la muzica si implicit la nivelul sonor - cand apar distorsiuni le simit imediat si dai mai incet. La chef atentia este orientata catre alte surse Rrepararea filtrului este de departe solutia mai rapida si mult mai ieftina. Link spre comentariu
sonic11 Postat Decembrie 17, 2024 Partajează Postat Decembrie 17, 2024 Pai tocmai amplificatorul slab a dus la arderea tw...nu mai poate și baga la greu distorsiuni. Repara filtrele originale, este singura soluție viabila. Link spre comentariu
Shutter Postat Decembrie 17, 2024 Autor Partajează Postat Decembrie 17, 2024 (editat) Acum 31 minute, Shambala a spus: La chef atentia este orientata catre alte surse Exact. Spritul dicteaza vorba aia. Eu eram atent, dar altii, da ba mai tare, alea, alea, sti cu cum este. Tu stiu ca esti expert in filtre. Zi-mi cum il pot revitaliza. Cert este ca trebuie schimbata rezistenta repectiva, si facut circuuitul ars de pe placa, este copt. Poate este si bobina de inalte arsa, nu stiu, dar topita este. Apropo. Am prieteni in Iasi, poate ma ajuti.:P Acum 19 minute, sonic11 a spus: Repara filtrele originale, este singura soluție viabila. Astept detalii in acest sens, de preferat din zona mea. Era chestia ca aparuse pe site la un moment dat o postare cu asa zisul filtru original care era mult mai calitativ, si pe aceste boxe a fost folosita o copie mai ieftina si mai slaba calitativ. Era o discutie la un moment dat, postase cineva schema filtrului "adevarat" dar nu mai hasesc nimic legat de Teufel. Stiu ca mai ridicasem discutia asta odata. Editat Decembrie 17, 2024 de Shutter Link spre comentariu
Shutter Postat Decembrie 17, 2024 Autor Partajează Postat Decembrie 17, 2024 Acum 7 ore, Shambala a spus: Iar pe viitor doar sa ascultati muzica pe aceste boxe, fara chefuri. (Nu glumesc) In ziua de azi ascult in dormitor de 10 mp. amplificat cu o combina, sursa de semnal pc-ul. Amplificatoarele stau pe bara, si sunt anunturi la vanzare. Am amplificatoare de la 50w, la 130W, toate cam aduna praf. Link spre comentariu
Shambala Postat Decembrie 17, 2024 Partajează Postat Decembrie 17, 2024 De refacut cateva trasee si inlocuit o rezistenta sau doua este o joaca. Ma rog, maxim 30 minute de munca - zic si eu la prima vedere. Poate in realitate va fi ceva mai complicat (- realitatea bate intotdeauna presupunerile) si treaba va dura o ora ... nu e un capat de tara. De refacut bobinele poate fi simplu (pt mine) daca una mai este inca buna si poate fi masurata. Daca sunt arse amandoua si nu mai pot fi masurate lucrurile vor fi mai complicate. Ar trebui cautata pe net schema filtrelor; trebuie ridicata si schema cablajelor dvs. In plus trebuie neaparat masurate ohmmetric toate difuzoarele si dedusa impedanta lor - toate acestea pt a putea deduce valoarea bobinelor arse. Link spre comentariu
Shutter Postat Decembrie 18, 2024 Autor Partajează Postat Decembrie 18, 2024 Acum 13 ore, Shambala a spus: De refacut bobinele poate fi simplu (pt mine) daca una mai este inca buna si poate fi masurata. Daca sunt arse amandoua si nu mai pot fi masurate lucrurile vor fi mai complicate. Ar trebui cautata pe net schema filtrelor; trebuie ridicata si schema cablajelor dvs. In plus trebuie neaparat masurate ohmmetric toate difuzoarele si dedusa impedanta lor - toate acestea pt a putea deduce valoarea bobinelor arse. Un filtru este perfect functional, doar suportul bobinei usor topit de la caldura sarmei. Sarma nu cred ca este arsa, este destul de groasa. Cred ca sa brajit rezistenta respectiva unde sa si copt circuitul. Postase cineva odata o schema a filtrului, si a zis ca a fost copiata dupa nu stiu ce filtre de la alte boxe, care ala era net superior. Am dat sa caut, dar nu am mai gasit postari legate de Teufel LT55. Inseamna ca administratorii au sters subiectul respectiv unde sa discutat despre asa ceva. Link spre comentariu
Shambala Postat Decembrie 18, 2024 Partajează Postat Decembrie 18, 2024 Nu a sters nimeni nimic, dar unele postari s-au mai pierdut cand forumul a trecut pe o alta platforma sau a fost upgradat la versiuni superioare. A fost o surpriza neplacuta. Nu totul a putut fi recuperat. S-au pierdut si f multe din pozele postate pe forum (unele odata cu inchiderea unor site-uri de filesharing). Daca o bobina este buna, totul devine mai simplu. Masurati cu un ohmmetru rezistentele fiecarui difuzor - cu cel putin unul din firele care vin la el deconectat. Link spre comentariu
Shutter Postat Decembrie 18, 2024 Autor Partajează Postat Decembrie 18, 2024 Acum 2 minute, Shambala a spus: Nu a sters nimeni nimic, dar unele postari s-au mai pierdut cand forumul a trecut pe o alta platforma sau a fost upgradat la versiuni superioare. A fost o surpriza neplacuta. Nu totul a putut fi recuperat. S-au pierdut si f multe din pozele postate pe forum (unele odata cu inchiderea unor site-uri de filesharing). Daca o bobina este buna, totul devine mai simplu. Masurati cu un ohmmetru rezistentele fiecarui difuzor - cu cel putin unul din firele care vin la el deconectat. Am gasit pagina, nu a disparut. Acolo sa discutat si despre scheme, si varianta originala a filtrului postata de cineva. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum