Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Cum vizualizez semnalul transmis de o telecomanda???

Postări Recomandate

Deci am asa: o telecomanda oarecare si vreau ca sa fac un montaj cu un microcontroler care sa faca ceva anume cand apas o anumita tasta si numai aceea de pe telecomanda respectiva.Am nevoie sa aflu ce anume transmite telecomanda ca sa stiu la ce sa se astepte pic-ul, nu?Ma gandeam la un softulet care impreuna cu un senzor de telecomanda din asta simplu pe serial sa-mi arate ceea ce vreau sa stiu/Stie cineva un astfel de soft? sau macar ceva solutii alternative?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 9
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

in montajul cu pic vreau sa folosesc un receptor tsop1738.

Intre timp am gasit ceva interesant si anume:

http://www.inf.ethz.ch/personal/mringwal/lirc/

Mi-ar trebui un programel care sa-mi arate ce primesc pe placa de sunet.

Ma intreb daca placa mea fata fata la frecventa emisa de telecomanda si semnalul va fi monitorizat corect.

Gasisem odata un fel de osciloscop cu intrare pe placa de sunet. Oare ar fi bun?

Link spre comentariu
Vizitator cristianpaius

Deci daca inteleg eu bine, vrei sa folosesti o telecomanda gata fabricata ca sa comanzi ceva cu un PIC.E destul de simplu, in principal daca telecomanda trimite pe RC5...se gasesc o gramada de proiecte pe net... cauta si tu ca nu stiu pe dinafara linkurile...Am facut si eu un mic program de interceptare comenzi rc5 cu pic, pe care le trimiteam apoi pe rs232.. poti sa ma contactezi pe personala daca vrei asa ceva... e facut in PBP+ASM si merge binisor.... il modifici si gata !

Link spre comentariu

Am mai avansat in proiect. Am reusit sa pun pe osciloscop ce iese de dupa un TSOP1738 arata cam asa:

Posted Image

Standardul RC5 arata asa:

Posted Image

Am vreo treaba cu realitatea?

Ce iese din TSOP este din cate stiu semnal demodulat. Asta ce inseamna? ca nu e la fel ca cel transmis de ledul IR al telecomenzii?

Mai este o chestie: orice buton as apasa semnalul e acelasi, care-i faza?

Link spre comentariu

Uite aici ceva mai multe detalii:

http://www.xs4all.nl/~sbp/knowledge/ir/ir.htm

Trebuie sa tii cont si de faptul ca semnalul demodulat este inversat la iesirea receptorului, gif-ul ala animat prezinta semnalele exact asa cum arata ele.

Cat despre ce ai obtinut pe osciloscop, semnalul ala nu e complet. incearca sa modifici putin baza de timp. Ar putea fi RC5 (daca presupunem o usoara inexactitate a osciloscopului), dar ar putea fi si ceva gen Sony (perioada aia de 0 de la inceput pare a fi mai lunga decat un 1 si un 0 - care apar alternativ dupa aceea - la un loc, ceea ce nu ar trebui sa existe, daca telecomanda e RC5).

Link spre comentariu

eu folosesc CoolEdit ca si osciloscop prin placa de sunet. e mai bun decat WinScope pt ca memoreaza semnalul.

eu mi-am facut special pt telecomenzi un oscilosop in VB prin portul paralel.

ideea initiala era sa aiba 4 canale, dar deocamdata are nu mai unul, pe pinul 10 (Ack)

senzorul IR trebuie alimentat extern si iesirea se conecteaza la pp pinul 10 cu masa comuna.

programul se gaseste la http://www.bobtech.ro sectiunea download

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări