xaxa Postat Decembrie 16, 2024 Partajează Postat Decembrie 16, 2024 Salut Am un system 5.1 conectat la calculator. Pentru ca reconfigurez spatiul unde se afla, am nevoie sa refac boxele satelit, sa le fac mai putin adinci, folosind aceleasi difuzoare. E suficient sa confectionez boxe cu acelasi volum sau ar trebui sa tin cont si de altele? Am niste MDF cu care as putea lucra, cele originale sint din plastic. Link spre comentariu
Shambala Postat Decembrie 16, 2024 Partajează Postat Decembrie 16, 2024 Depinde de calitatea acelor boxe. In general nu este bine ca boxele sa aiba adancimea prea mica (difuzoarele sa fe prea aproape de peretele din spate). Dar asta se aplica in special la woofere - cu cat este vb despre puteri mai mari si frecvente mai mici, cu atat distanta dintre membrana si peretele spate trebuie sa fie mai mare. La sateliti - mai ales la unii pt calculator, daca au o Ft destul de mare (>150-200Hz sa spunem), si o putere de max. 10-20W, ar fi suficienta o distanta de 5-6cm de la spatele magnetului pana la peretele spate al boxei. Link spre comentariu
xaxa Postat Decembrie 16, 2024 Autor Partajează Postat Decembrie 16, 2024 Ce am eu acu are o distanta cam de 3 cm de spatele boxei Link spre comentariu
Усилитель Postat Decembrie 16, 2024 Partajează Postat Decembrie 16, 2024 Nu merita timpul pierdut cu ele....mai ales ca nici macar nu sunt " de marca"... singura modificare= de obicei cutiile sunt goale, si au un sunet,putin bizar....pui cate juma de pachet de vata ,sau umplutura poliesterica recuperata din perna.....La cele doua din fata : stanga si dreapta, cate un dif de inalte ,recuperat,conectat printr-un condensator de 3.3-4.7 uF.... 1 Link spre comentariu
xaxa Postat Decembrie 16, 2024 Autor Partajează Postat Decembrie 16, 2024 (editat) Acum 2 ore, Усилитель a spus: Nu merita timpul pierdut cu ele....mai ales ca nici macar nu sunt " de marca"... singura modificare= de obicei cutiile sunt goale, si au un sunet,putin bizar....pui cate juma de pachet de vata ,sau umplutura poliesterica recuperata din perna.....La cele doua din fata : stanga si dreapta, cate un dif de inalte ,recuperat,conectat printr-un condensator de 3.3-4.7 uF.... boxele sint functionale si instalate. in vara insa e planificata o rearanjare de mobilier. Daca asta se intimpla, boxele ar ajunge in lateralul unor usi unde nu am mai mult de 5-6 cm spatiu daca vreau sa pot deschide usa. deci nu le pot monta asa, tre sa fac alte boxe. de asta intreb, as putea calcula volumul uneia si face altele cu alte dimensiuni hxLxl, folosind aceleasi difuzoare, numai ca nu stiu daca e suficienta aproximarea asta ca sa obtin ceea ce am acum. Editat Decembrie 16, 2024 de xaxa Link spre comentariu
alexcore Postat Decembrie 23, 2024 Partajează Postat Decembrie 23, 2024 La 16.12.2024 la 16:24, Shambala a spus: In general nu este bine ca boxele sa aiba adancimea prea mica (difuzoarele sa fe prea aproape de peretele din spate). Dar asta se aplica in special la woofere - cu cat este vb despre puteri mai mari si frecvente mai mici, cu atat distanta dintre membrana si peretele spate trebuie sa fie mai mare. Interesant. Ati putea explica pe scurt de ce? Link spre comentariu
Shambala Postat Decembrie 24, 2024 Partajează Postat Decembrie 24, 2024 Din cauza reflexiei undelor din peretele spate, evident. Ele ajung inapoi la difuzor defazate fata de miscarea membranei asa ca este preferabil ca atenuarea lor sa fie cat mai mare. Link spre comentariu
alexcore Postat Decembrie 26, 2024 Partajează Postat Decembrie 26, 2024 La 24.12.2024 la 10:21, Shambala a spus: Din cauza reflexiei undelor din peretele spate, evident. Exista o adancime minim recomandata pt evitarea acestui fenomen? Materialul fonoabsorbant ajuta? Link spre comentariu
Shambala Postat Decembrie 26, 2024 Partajează Postat Decembrie 26, 2024 Sigur ca fonoabsorbantul ajuta, el absoarbe o parte din energia undelor. Si a celor emise de difuzor si a celor reflectate de peretele spate. Adica absorbtia are loc de doua ori, si "la dus" si "la intors". Nu exista o adancime minima recomandata pt ca nivellul pana la care undele sunt atenuate depinde de puterea difuzorului. Ideal este sa lasi o distanta cat mai mare, dar nici nu poti sa faci boxele adanci de 1m, Intotdeauna va fi un compromis. Observati ca odata cu cresterea puterii (de impuls) la wooferele moderne si adancimea incintelor (serioase) a crescut - fata de cele vintage, care erau de cele mai multe ori putin adanci. Link spre comentariu
alexcore Postat Decembrie 27, 2024 Partajează Postat Decembrie 27, 2024 Multumesc pt lamuriri si informatii! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum