Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Cum se lipesc MOSFET-urile fara sa le arzi ?

Blacksmith

Postări Recomandate

De aia colegul nostru prefera pistolul...acolo reglezi totul instant, te bazezi pe simt si poti lipi si ceva mare dar si ceva mic cu aceeasi ansa.

Asta e motivul pentru care unii mai pastreaza pistolul de lipit prin sertare iar altii se despart greu de el.

Editat de Ion_Bumbu
Link spre comentariu
1 oră în urmă, Ion_Bumbu a spus:

De aia colegul nostru prefera pistolul...acolo reglezi totul instant, te bazezi pe simt si poti lipi si ceva mare dar si ceva mic cu aceeasi ansa.

Asta e motivul pentru care unii mai pastreaza pistolul de lipit prin sertare iar altii se despart greu de el.

Avantajul la pistol este ca nu e nevoie de acel burete cu apa ca la letcon, mizeria cade singura datorita termociclarii, in plus se pot lipi si lucruri sensibile la caldura cum sunt acumulatorii cu litiu, letconul tine ambela maini ocupate deorece trebuie adaugat aliaj de lipit in timpul lipirii, la pislol iei pe ansa si lipesti in timpul 2, treaba se poate face cu o singura mana, pentru chiori care tin lupa cu celalta mana e singura varianta de lucru.

In legatura cu arsul unor dispozitive, n-am patit, dar unde se impune leg ansa bancul de lucru metalic sau la priza de pamant.

Link spre comentariu

Mai este vreme sa ardeti, eu am ars desi aveam "stingator" de scintei in paralel cu contactul, un 0,22uF cu 680ohmi, asa opreste mai repede oscilatiile din primarul trafo insa tot da impulsuri.

P.S. daca sint colegi care eu lucrat in Pentaconta 1000 poate-si mai aduc aminte de vestitele SPK-uri, asa le spuneam.

In mare rolul lor era sa reduca tensiunile de autoinductie in bobinele relelor si sa nu distruga contactele.

Editat de Ion_Bumbu
Link spre comentariu
Acum 31 minute, ionut120v a spus:

acel burete cu apa ca la letcon

Care e treaba cu acel burete cu apa ?? Sa cureti varful pe el ? Dar de ce cu apa ? Exact apa mai lipsea din electronice ! Ce se intampla daca nu e cu apa ? Va e frica sa nu ia foc ? 🤣 Eu pana acum am sters ansa pistolului cu carpa simpla, fara apa si n-a avut nici pe dracu... Si nu, nu se curata deloc singura, trebuie stearsa. Pentru letconul de la statie mi-am luat burete din ala metalic...

Link spre comentariu
Acum 2 minute, Blacksmith a spus:

Ce se intampla daca nu e cu apa ?

Merge și cu țuică însă doar dacă e acră.

Sunt convins că acum o să reînceapă discuția ud vs uscat și multele mituri despre nano fisuri, condens, recombinare intracromozomiala s.a.m.d

Link spre comentariu
Acum 1 minut, Stefan a spus:

Merge și cu țuică însă doar dacă e acră.

Sunt convins că acum o să reînceapă discuția ud vs uscat și multele mituri despre nano fisuri, condens, recombinare intracromozomiala s.a.m.d

Nu incepe ca stim despre ce vorbim, e vorba despre sirma de Cu nu despre miez de Cu cu acoperire de Fe sau alte materiale...Cu n-are treaba cu microfisurile...este material care se calese si decaleste usor.

Link spre comentariu

Bineinteles ca stiu... avea legatura cu virfurile din Cu acoperite cu aliaj de Fe de la statiile de lipit.

Aici vorbim despe virf din Cu fara acoperire, este vorba despre pistolul romanesc nu Weller.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări