Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Cum se lipesc MOSFET-urile fara sa le arzi ?

Blacksmith

Postări Recomandate

Acum 2 ore, Ion_Bumbu a spus:

A fost aia de la Lidl cu letcon termostatat parca mai ieftina, 199lei.

Mai ieftin de atat cred ca nu se poate. La 105 lei oricum ar fi, este peste acel pistol pe care îl foloseste @Blacksmith. Și este ESD SAFE.

Sau alta un pic mai scumpa la 135 lei.

Link spre comentariu

Cand e ziua ta Dudica? Facem o cheta sa-ti luam dracu' o janghina de statie ca ne omori cu RadioProgresul ala.

Mana ai, ca ti-am vazut lucratura pe niste placi de amplif. Dar reticenta asta de a trece la un letcon e de-a dreptul clinica.

Link spre comentariu
Acum 2 ore, Blacksmith a spus:

Sint multe chestii pe care nu le inteleg la o statie de lipit, si daca ma apuc sa vi le insir aici va plangeti ca scriem iar o suta de pagini... de parca nu pentru asta e facut un forum, sa dezbatem subiecte si sa inteleaga si incepatorii ceva. Parca forumul ar fi doar pentru experti...

Eu as incerca o statie de lipit, dar s-ar putea sa nu ma obisnuiesc si nu imi convine sa dau 400 lei degeaba. 

De exemplu, ma gandesc la urmatorul aspect. Daca suflu aer cald pe placa nu se topeste totul in jurul acelei piese ? Iar daca se topesc si lipiturile facute anterior, si se sufla aer, nu zboara totul de pe placa ? Da, am vazut ca exista o banda galbena care se pune sa protejeze piesele din vecinatate, dar cata banda sa cumpar sa imi ajunga sa montez un cablaj intreg. Apoi daca tre sa stau sa pun banda la fiecare piesa lipita... mai bine ma lipsesc. 

Eu inca astept sa discutam despre cum pot atenua spike-urile din primarul pistolului... daca se pricepe cineva. Daca nu, postez pe un forum strain, si asta e... 

Dacă vrei îți împrumut o statie ZD 912 sa te joci cu ea ( împrumut și ceva vârfuri de schimb) 

Editat de q_acdc
Link spre comentariu
1 oră în urmă, zvonacfirst a spus:

Mai ieftin de atat cred ca nu se poate. La 105 lei oricum ar fi, este peste acel pistol pe care îl foloseste @Blacksmith. Și este ESD SAFE.

Sau alta un pic mai scumpa la 135 lei.

Daca e sa-mi iau o statie, imi iau neaparat una si cu suflanta. Eu am o presimtire ca nu o sa pot sa lipesc niciodata cu letconul... Am incercat nu doar o data, ci de mai multe ori... Si am injurat pana mi-a venit rau...

1 oră în urmă, Alic a spus:

Mana ai, ca ti-am vazut lucratura pe niste placi de amplif.

Mai merge si acum ampliful ala de ti l-am trimis ?

Editat de Blacksmith
Link spre comentariu
Acum 4 minute, Blacksmith a spus:

Eu am o presimtire ca nu o sa pot sa lipesc niciodata cu letconul...

Asta nu reușesc să o înțeleg. Cum nu reușesc să înțeleg cum nu poți renunța la acel pistol incomod. Dar,  citind afirmația la care mă refer, îți respect alegerea și renunț să încerc să înțeleg.

Link spre comentariu
Acum 8 ore, Dxxx a spus:

Ce sa zic...: cand mai multa lume iti zice ca esti beat, ar fi bine sa crezi...

Vai de capu' vostru ! 

Voi nici nu visati cat de incapatanat este.

Pai nici nu vreau sa imi aduca aminte discutiile mele cu el cand se vaieta ca ii merge calculatorul greu, iar eu ii recomandam un ssd pentru rularea sistemului de operare si a programelor instalate. Vai de mine ce zoaie mi-am luat cand auzea de cuvantu "sesedeu"

Si ce sa vezi, acum are ssd-uri peste tot, le-a reevaluat asa ca prin minune.

I-am explicat ca lipirea smd-urilor poate fii foarte usoara cu aproape orice letcon, daca foloseste o pasta flux din zilele noastre sau chiar sacaz dizolvat in diluant cu concentratia dorita de el. Mi-a spus ca el nu foloseste niciun fel de lichid pe cablaj nici macar alcoolu izopropilic, daca va vine sa credeti. In mintea lui, sa pui acel alcool inseamna catastrofa pentru acel circuit si componentele respective !

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări