zvonacfirst Postat Decembrie 12, 2024 Partajează Postat Decembrie 12, 2024 Acum 2 ore, Ion_Bumbu a spus: A fost aia de la Lidl cu letcon termostatat parca mai ieftina, 199lei. Mai ieftin de atat cred ca nu se poate. La 105 lei oricum ar fi, este peste acel pistol pe care îl foloseste @Blacksmith. Și este ESD SAFE. Sau alta un pic mai scumpa la 135 lei. Link spre comentariu
Alic Postat Decembrie 12, 2024 Partajează Postat Decembrie 12, 2024 Cand e ziua ta Dudica? Facem o cheta sa-ti luam dracu' o janghina de statie ca ne omori cu RadioProgresul ala. Mana ai, ca ti-am vazut lucratura pe niste placi de amplif. Dar reticenta asta de a trece la un letcon e de-a dreptul clinica. Link spre comentariu
q_acdc Postat Decembrie 12, 2024 Partajează Postat Decembrie 12, 2024 (editat) Acum 2 ore, Blacksmith a spus: Sint multe chestii pe care nu le inteleg la o statie de lipit, si daca ma apuc sa vi le insir aici va plangeti ca scriem iar o suta de pagini... de parca nu pentru asta e facut un forum, sa dezbatem subiecte si sa inteleaga si incepatorii ceva. Parca forumul ar fi doar pentru experti... Eu as incerca o statie de lipit, dar s-ar putea sa nu ma obisnuiesc si nu imi convine sa dau 400 lei degeaba. De exemplu, ma gandesc la urmatorul aspect. Daca suflu aer cald pe placa nu se topeste totul in jurul acelei piese ? Iar daca se topesc si lipiturile facute anterior, si se sufla aer, nu zboara totul de pe placa ? Da, am vazut ca exista o banda galbena care se pune sa protejeze piesele din vecinatate, dar cata banda sa cumpar sa imi ajunga sa montez un cablaj intreg. Apoi daca tre sa stau sa pun banda la fiecare piesa lipita... mai bine ma lipsesc. Eu inca astept sa discutam despre cum pot atenua spike-urile din primarul pistolului... daca se pricepe cineva. Daca nu, postez pe un forum strain, si asta e... Dacă vrei îți împrumut o statie ZD 912 sa te joci cu ea ( împrumut și ceva vârfuri de schimb) Editat Decembrie 12, 2024 de q_acdc Link spre comentariu
Blacksmith Postat Decembrie 12, 2024 Autor Partajează Postat Decembrie 12, 2024 (editat) 1 oră în urmă, zvonacfirst a spus: Mai ieftin de atat cred ca nu se poate. La 105 lei oricum ar fi, este peste acel pistol pe care îl foloseste @Blacksmith. Și este ESD SAFE. Sau alta un pic mai scumpa la 135 lei. Daca e sa-mi iau o statie, imi iau neaparat una si cu suflanta. Eu am o presimtire ca nu o sa pot sa lipesc niciodata cu letconul... Am incercat nu doar o data, ci de mai multe ori... Si am injurat pana mi-a venit rau... 1 oră în urmă, Alic a spus: Mana ai, ca ti-am vazut lucratura pe niste placi de amplif. Mai merge si acum ampliful ala de ti l-am trimis ? Editat Decembrie 12, 2024 de Blacksmith Link spre comentariu
zvonacfirst Postat Decembrie 12, 2024 Partajează Postat Decembrie 12, 2024 Acum 4 minute, Blacksmith a spus: Eu am o presimtire ca nu o sa pot sa lipesc niciodata cu letconul... Asta nu reușesc să o înțeleg. Cum nu reușesc să înțeleg cum nu poți renunța la acel pistol incomod. Dar, citind afirmația la care mă refer, îți respect alegerea și renunț să încerc să înțeleg. Link spre comentariu
Ion_Bumbu Postat Decembrie 12, 2024 Partajează Postat Decembrie 12, 2024 La Lidl aia cu 199 lei era cu suflanta si letcon, am omis eu sa specific clar. Scuze. Link spre comentariu
Alic Postat Decembrie 12, 2024 Partajează Postat Decembrie 12, 2024 1 oră în urmă, Blacksmith a spus: Mai merge si acum ampliful ala de ti l-am trimis ? Moarte n-are!!! A fost sodomizat din toate directiile. Link spre comentariu
maxente Postat Decembrie 12, 2024 Partajează Postat Decembrie 12, 2024 Acum 8 ore, Dxxx a spus: Ce sa zic...: cand mai multa lume iti zice ca esti beat, ar fi bine sa crezi... Vai de capu' vostru ! Voi nici nu visati cat de incapatanat este. Pai nici nu vreau sa imi aduca aminte discutiile mele cu el cand se vaieta ca ii merge calculatorul greu, iar eu ii recomandam un ssd pentru rularea sistemului de operare si a programelor instalate. Vai de mine ce zoaie mi-am luat cand auzea de cuvantu "sesedeu" Si ce sa vezi, acum are ssd-uri peste tot, le-a reevaluat asa ca prin minune. I-am explicat ca lipirea smd-urilor poate fii foarte usoara cu aproape orice letcon, daca foloseste o pasta flux din zilele noastre sau chiar sacaz dizolvat in diluant cu concentratia dorita de el. Mi-a spus ca el nu foloseste niciun fel de lichid pe cablaj nici macar alcoolu izopropilic, daca va vine sa credeti. In mintea lui, sa pui acel alcool inseamna catastrofa pentru acel circuit si componentele respective ! 1 Link spre comentariu
Nostalgic Postat Decembrie 12, 2024 Partajează Postat Decembrie 12, 2024 Salut ! Am citit toate cele 4 pagini de păreri, idei ,metode,. Mă rog, fiecare cu ideile,părerile și metodele lui.Multă stimă și respect. Dar vă spun și metoda mea. Nu am distrus nici-un mosfet pînă acum, adevărul că nu am folosit sot23, dar și la acestea se poate metoda mea. -Important să nu se creeze potențiale de tensiuni între GSD. -eu am scurtcircuitat terminalele cu un fir subțire de conexiune. - se poate apoi lipi pe placă cu ce letcon aveți , din ala de radio progres,stație de lipit , letcon la cărbuni. - - după lipire scoateți scurtul. Link spre comentariu
Blacksmith Postat Decembrie 12, 2024 Autor Partajează Postat Decembrie 12, 2024 (editat) Acum 2 ore, zvonacfirst a spus: nu reușesc să înțeleg cum nu poți renunța la acel pistol incomod Incomod ? Cu pistolul ala lipesc cu ochii inchisi, in timp ce dorm sau in timp ce navighez pe OnlyFans. Pentru mine, incomod este letconul... 1 oră în urmă, Alic a spus: Moarte n-are!!! A fost sodomizat din toate directiile. Asa deci... Ca sa vada toti colegii ce amplifuri faceam eu ! Ca nu ma credeau ca sint bune... Acum 45 minute, maxente a spus: Mi-a spus ca el nu foloseste niciun fel de lichid pe cablaj nici macar alcoolu izopropilic, daca va vine sa credeti. Ai inteles gresit... Folosesc izopropilic dar local, iar cand fac asta incerc sa lipesc intai componentele care care nu sint afectate de lichide, rezistente si conzi smd... apoi pun pe o carpa alcool si sterg cablajul. Eu ma refeream ca nu imi place cum fac unii, care spala intreg cablajul cu furtunul cu alcool izopropilic (e o metafora)... Sint componente care ar fi mai bine sa ferite de lichide. Uite ce zice AI-ul: Not all electronic components are completely sealed, and some might be damaged if IPA or other liquids enter them: - Electrolytic Capacitors: These are usually sealed, but excessive liquid exposure or pressure could cause damage to seals. - Relays: If the relay is not sealed (look for "washable" markings), IPA might seep inside and affect its operation. - Semiconductors (like ICs): Usually safe unless there are gaps between the chip and the package where IPA can enter. Improper drying might leave residue. - Crystals and Oscillators: These are sometimes sealed, but it's better to avoid immersing them to prevent damage to the internals. - Connectors: Liquids can remain trapped inside connectors, leading to potential long-term issues like corrosion. - Potentiometers, Trimmers, and Switches: Liquid can penetrate and degrade performance or leave residue. - Optical Sensors or Cameras: Sensitive surfaces (e.g., lenses) can be damaged or clouded by improper cleaning. - LCD Displays: Liquids could seep into the display layers if not well-sealed. Acum 7 minute, Nostalgic a spus: eu am scurtcircuitat terminalele cu un fir subțire de conexiune. Cum scurtcircuitez terminalele la SOT23 incat sa nu se lipeasca si firul o data cu terminalele ? (Intrebare retorica. Evindent ca nu se poate) Editat Decembrie 12, 2024 de Blacksmith Link spre comentariu
mihaiaurul Postat Decembrie 12, 2024 Partajează Postat Decembrie 12, 2024 (editat) 29 minutes ago, Blacksmith said: Cum scurtcircuitez terminalele la SOT23 incat sa nu se lipeasca si firul o data cu terminalele ? Nu sunt eu mare lipitor de piese. Dar dacă ti-a mai scăpat un mosfet nears prin metoda "pistolul de lipit", încearca să depărtezi căt mai mult cablajul pe care lipești de obiecte metalice mari, nu pune mâna pe cablaj sau pe pinii transistorului. Manevreză-l cu o scobitoare (din lemn). Se mai arde la lipire ? Eu nu cred că un mosfet izolat căt mai bine de mediul înconjurător se arde daca-i pui pe grila 1000V. Editat Decembrie 12, 2024 de mihaiaurul 1 Link spre comentariu
Blacksmith Postat Decembrie 12, 2024 Autor Partajează Postat Decembrie 12, 2024 Am sa tin cont de sfaturi. Mersi ! Link spre comentariu
Alic Postat Decembrie 12, 2024 Partajează Postat Decembrie 12, 2024 Dacă ai o pisică prin preajmă, leag-o la împământare. Link spre comentariu
mihaiaurul Postat Decembrie 12, 2024 Partajează Postat Decembrie 12, 2024 9 minutes ago, Blacksmith said: Am sa tin cont de sfaturi. Mersi ! Fă un test. Leagă cu o mică sărmă de cupru grila transistorului de vârful ansei. Apoi , cu ansa în aer, apasă pe zeci de ori pe butonul de la pistolul de lipit. Nu ai să reușești să-l arzi. Poate în baie după ce ai făcut abur. Dar atunci este posibil să te arzi și tu. Link spre comentariu
Blacksmith Postat Decembrie 12, 2024 Autor Partajează Postat Decembrie 12, 2024 Mda, are sens... circuitul trebuie sa se inchida prin Sursa... Dar cum naiba se intampla asta cand il lipesti pe cablaj ? Care este celalalt pol al varfului de tensiune de pe ansa ? Impamantarea ? Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum