victor_cj Postat Ianuarie 26 Partajează Postat Ianuarie 26 Am Vaillant eco TEC pure de câteva luni, sper să funcționeze ca centrala termică cea veche peste 22 ani, Protherm Panther, la care am înlocuit o garnitură de la senzorul de presiune și condensatorul de filtrare a tensiunii de 24V. Temperatura pentru apă caldă 45 grade Celsius iar pentru calorifere 60 grade Celsius. Aceleași setări le am și la centrala termică Vaillant. Link spre comentariu
doru3160 Postat Ianuarie 26 Partajează Postat Ianuarie 26 Din ce am vazut, făcând o comparație cu cea veche, cele cu ardere în condensatie nu au cum sa meargă tot atâta timp ca cele clasice, doar cu mentenanță, fără schimb de piese. Cel mai expus uzurii este schimbătorul de căldură, care sigur va ceda în 5...6 ani față de cele clasice, care mergeau în medie 15 ani. Asta am văzut eu după 2 ani de exploatare și o revizie în garanție. Randamentul mai bun vine cu costuri mai mari... fie ca ne place, fie ca nu. Link spre comentariu
LKornel Postat Ianuarie 26 Partajează Postat Ianuarie 26 Dupa 19 ani jumate, vechea centrala Ariston de 23kw a inceput sa faca probleme si am pus la recomandarea celui care a instalat-o, tot Ariston model Class One de 24 KW cere functioneaza fara probleme. Apartamentul are 4 camere si sunt in total 7 calorifere din otel. Cea veche a avut 2 reparatii in tot timpul asta, o pompa si ceva robinete. Link spre comentariu
nicutop Postat Februarie 3 Partajează Postat Februarie 3 La 26.01.2025 la 11:31, LKornel a spus: Dupa 19 ani jumate, vechea centrala Ariston de 23kw a inceput sa faca probleme si am pus la recomandarea celui care a instalat-o, tot Ariston model Class One de 24 KW cere functioneaza fara probleme. Apartamentul are 4 camere si sunt in total 7 calorifere din otel. Cea veche a avut 2 reparatii in tot timpul asta, o pompa si ceva robinete. Tot mai multi reprezentanti zonali in domeniu imi recomanda sa merg pe Ariston sau pe Protherm, sa nu merg pe branduri scumpe ca o sa fiu dezamagit. Link spre comentariu
manolo Postat Februarie 3 Partajează Postat Februarie 3 pai ce ai vrea sa spuna? cred ca la astea doua au cel mai mare adaos. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum